Het hoofdgerecht – de secondo piatto
Vlees vormt het hoofdbestanddeel van de maaltijd: van rund, kalf, varken, gevogelte, konijn of wild, op allerlei wijzen bereid, meestal geroosterd of zacht in wijn gestoofd. De 'fritto misto' bestaat uit talrijke gefrituurde ingrediënten, hartig of zoet. Lever, hersens, appels, amarettobiscuits, paddestoelen of griesmeel worden in boter gebraden. 'Bollito misto' bestaat uit diverse soorten vlees met sauzen.
Vis uit de meren en rivieren, zoals forel, baars en zeelt, wordt in diverse gerechten verwerkt; ook kikkers staan op het menu, ze zijn veel te vinden in de natte rijstvelden rond Vercelli.
Ben jij opzoek naar een fijn hotel direct aan het strand van Torre Santa Sabina? Het 4-sterrenhotel Cico is wellicht dan de...
Villa Bianca Resort is een luxe 4-sterren hotel in Taormina. In dit hotel geniet je van een aangename vakantie. Het hotel wordt gemiddeld...
Rondreizen-HOT
Deze reis bestrijkt een viertal streken, te weten Campania, Calabrië, Basilicata en Puglia. U zult zien dat elke streek weer duidelijk verschilt...