Zuid-Piemonte

Cuneo

Met 55.000 inwoners is Cuneo de provinciehoofdstad en de grootste stad van zuidelijk Piemonte. Tijdens de heerschappij van de Savoyes werd het een vestingstad met een streng-massieve architectuur. Om de stad heen liggen aantrekkelijke dalen met mooie dorpen en een prachtige natuur.

Piazza Galimberti is een ruim plein, omringd door 19e-eeuwse gebouwen met portalen. Hier vindt elke dinsdag een enorme markt plaats. Casa Galimberti op nr. 6 herbergt een museum met bibliotheek over die verzetsheld. Op nr. 14 verkoopt de confetteria Arione heerlijke 'cuneesi', chocolaatjes met rumvulling.

De San Francesco kerk heeft een rijk gotisch portaal uit 1481. Het Museo Civico aan de Via Santa Maria is voorzien van een rijk portaal uit de 15e eeuw en exposeert Piemontese schilderijen. Aan de Viale degli Angeli staan art nouveau ('Liberty')-huizen.

Bestemmingen in Zuid-Piemonte

  • Acqui Terme

    Mensen bij een bron in Acqui Terme.
    Acqui Terme heeft 20.000 inwoners en er staat een Romeins aquaduct uit de tijd van keizer Augustus. Sinds de 2e eeuw v.C. was Acqui Terme bekend als minerale...

Kaart van Zuid-Piemonte