Pasta – primo piatto, voorgerecht
Pasta's in alle soorten vormen de eerste gang van de maaltijd. Er zijn bijvoorbeeld de agnolotti met truffels in gesmolten boter of een vleessaus. De tajarin is een eierpasta, geserveerd met een saus van kippenlevers of vlees en bestrooid met Parmezaanse kaas. In de bergen van Ossola, Valsesia en Val di Tanaro eet men pasta van boekweitmeel of maakt men zuppa (soep).
Rijst is een ander basiselement in de keuken van Piemonte. De 'panissa' van Vercelli of 'paniscia novarese' komt in twee varianten voor. De eerste is met worst, gekookt met bonen, de andere is met worst in een gefrituurd mengsel van ui, wortel en selderij, waarna de rijst wordt toegevoegd.
Agriturismo Valle Lumia is een middenklasse 3-sterren hotel in Letojanni. In dit hotel geniet je van een aangename vakantie. Het hotel wordt gemiddeld...
Antico Borgo Casalappi is een kleinschalig 4-sterrencomplex met een rustige ligging op het platteland in Campiglia Marittima. Toch ben je slechts 20 minuten...
Als je verblijft in de Eeuwige stad, dan wil je misschien ook eens in een historisch hotel overnachten? Dat kan in het...