Praktische Informatie Turijn

Overnachten Turijn

Hotels in Turijn zijn niet romantisch, zoals in Venetië, Florence of Rome, maar functioneel-zakelijk. Hoogseizoen qua prijs is de periode van de beurzen en grote tentoonstellingen, laagseizoen betekent hier de maanden juli, augustus, december en januari en de meeste weekends.

Festivals en manifestaties Turijn

Fiera Internazionale del Libro, Lingotto Fiere, via Nizza 280. Begin mei, beroemd trefpunt van publiek met uitgevers en schrijvers.

Processione della Consolata, 20 juni, grote processie.

Festa di San Giovanni, 24 juni, met groot vuurwerk als besluit. Torino Settembre Musica. Salone del Gusto, Lingotto Fiere, via Nizza 230, om de twee jaar in oktober.

Torino Film Festival, in november en in het centrum van de stad. Het belangrijkste filmfestival van Italië, na dat van Venetië.

Artissima, beurs van hedendaagse kunst uit de hele wereld.

Luci d'Artista, een lichtshow waarbij pleinen. paleizen, straten en wijken door beroemde nationale en internationle artiesten worden verlicht.

Uitvoerende kunsten

Het Teatro Regio uit 1740 brengt van oktober tot juni een klassiek repertoire van opera en ballet, van Italiaanse en buitenlandse componisten. Piazza Castello 215.

Het Teatro Piccolo Regio, naast het vorige, vooral voor concerten, klassiek en jazz.

Teatro Alfieri, piazza Solferino 2-4, vooral musicals en lichte muziek.

Conservatorio Giuseppe Verdi, via Mazzini 11. Hier speelt ook het Philharmonisch Orkest van Turijn.

Teatro Carignano, origineel 18e-eeuws theatergebouw.

Auditorium Giovanni Agnelli, via Nizza 280. Dit door Renzo Piano gebouwde auditorium in het Fiat-Lingottocomplex heeft een befaamde akoestiek voor concerten, o.a. voor de Torino Settembre Musica.

Teatro Colosseo, via Madama Cristina 71. Het grootste theater van Turijn met 1600 zitplaatsen, voor grote toneel- en musicaluitvoeringen en shows.