Reisgezelschap via een advertentie

Als je niemand kent die ook op reis wil en je beslist niet alleen wilt gaan, dan is een reisadvertentie een mogelijkheid. Maar vertrek alleen met iemand bij wie je je volkomen op je gemak voelt.

Bovendien is het belangrijk dat beiden dezelfde manier van reizen voor ogen hebben. Er zijn mensen die in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk willen zien en doen, en er zijn mensen die een half jaar op dezelfde plek willen blijven.

Op Internet komen steeds meer websites met advertenties voor reisgezelschap. Je kunt ze vinden door via een zoekmachine als Google, Ilse of Yahoo te zoeken op de trefwoorden ‘reisgenoten’ of ‘reisgezelschap’. Enkele voorbeelden van sites:

www.reisgenoten.net
www.andersreizen.nl, rubriek ‘Forums’, keuze ‘Reisgenoten-prikborden’
www.wereldwijzer.nl, rubriek 'Reisgenoten'
www.wegwijzer.be, rubriek 'Reizigers', keuze 'zoekertjes'
www.reisgenoten.startpagina.nl, met links naar tal van relevante sites

Verder zijn er nog, in sterk afgenomen mate, de advertenties in kranten en tijdschriften. Een voorbeeld is de advertentierubriek ‘Reisgenoten’ in de zaterdageditie van Trouw/Het Parool/De Volkskrant/NRC Handelsblad.

Een advertentie is niet de beste manier om een reisgeno(o)t(e) te vinden. Je gaat dan op pad met iemand die je nauwelijks kent. Ook al leer je elkaar maanden voor vertrek kennen, dan nog is dit vaak een te korte tijd om ècht een goede indruk van elkaar te krijgen. Wel kun je eventueel van tevoren een korte proefvakantie houden.

Valt het samen reizen erg tegen, blijf dan niet ten koste van alles bij elkaar. Het is dan beter ieder een eigen weg te gaan, want alleen reizen is in zo’n situatie meestal veel prettiger. Bovendien zijn er in veel landen genoeg andere mensen alleen op reis, met wie je dan op kunt gaan trekken.