Vervoer

Station Lyon
Station omgeving Lyon, ©Adam Moss

Auto

Verscheidene autowegen leiden naar het Rhônedal en Lyon: A6, A7, A42, A47 en A48. De gunstigste parkeergelegenheid voor een bezoek aan het centrum van Lyon is de parkeergarage onder de Place Bellecour.

Bus en Metro Lyon

Ook de stadsbussen zijn goed bruikbaar. Belangrijke buslijnen zijn: van Croix-Rousse naar het stadhuis en v.v. (Place de la Croix-Rousse, Place Colbert, Amfitheater drie Galliërs, Place des Terraux); van Vieux-Lyon via Place Bellecour, Place Jacobins, langs de Rhône en het auditorium naar het busstation Part-Dieu (en v.v.); de Peninshula Shuttle is de bus die door het centrum rijdt van Saint-Paul, langs o.a. Place les Terraux, Saint- Nizierkerk, Place Jacobins, Place Bellecour, naar het Station Perrache; een andere bus vertrekt vanaf de Quai de la Pêcherie en gaat naar Rochetaillée; Andere buslijnen stoppen bij het Park Tête d'Or. 

Lyon bezit een uitgebreid metrostelsel.

Actuele informatie over de bus-, tram- en metroverbindingen vindt u op de website van het TCL.

Kabelspoor Lyon

Het kabelspoor naar de top van de Fourvière heeft zijn dalstation op 100 m van de kathedraal Saint-Jean; het bergstation is bij de basiliek Notre-Dame-de-Fourvière. U kunt hier kaartjes kopen voor het kabel- spoor, de bus en de metro (zelfde ticket), leder ticket blijft een uur geldig, ongeacht het vervoermiddel. 

Luchthaven Lyon-Satolas

De internationale luchthaven Lyon-Satolas ligt 25 km ten oosten van het centrum van Lyon. Er is een goede busverbinding tussen de luchthaven en het centrum: de Satobus. Bovendien bezit de luchthaven een treinstation, waar onder andere de TGV stopt. Er is verder een kleine luchthaven in de voorstad Bron: Aéroport de Lyon-Bron (binnenlandse vluchten).

Trein Lyon

Lyon bezit drie treinstations. De stations Part-Dieu en Perrache zijn in het centrum, het station Satolas is bij de gelijknamige luchthaven.

Andere onderwerpen

 • Accommodatie

  Hôtel-Dieu in Lyon
  HotelsHotels zijn in Frankrijk herkenbaar aan een afbeelding met de hoofdletter H en een aantal sterren. Eenvoudige hotels hebben één ster, luxehotels hebben...
 • Eten en Drinken

  Restaurant Train Bleu de Paris in het Gare de Lyon
  De Fransen lunchen tussen 12 en 14 u., het diner dient men meestal vanaf 20 u. op (soms iets eerder). Het is gebruikelijk dat u in een restaurant wacht tot het...
 • Markten

  De markt St.-Antoine in Lyon
  Antiekmarkt LyonBoulevard Stalingrad 117, Villeurbanne (bus naar Charpennes); do. en za. 9.30-12.30 en 14.30-19 u.; zo. 9.30-13 u. Antiekliefhebbers kunnen...