Reizen naar Sri Lanka

Bandaranaike International Airport
Bandaranaike International Airport, ©Dilubaba

Vliegtuig

De Nederlandse vliegtuigmaatschappij Arke Fly vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Colombo. Een aantal lijndiensten vliegen ook deze verbinding, maar maken gebruik van een tussenstop.

Het Bandaranaike International Airport

Het Bandaranaike International Airport in Katunayake ligt ca. 37 km van Colombo verwijderd. Er kan tegen gewoon tarief een taxi worden genomen naar Colombo, Negombo, Kandy of een andere bestemming. Ook kunt u gebruikmaken van stadsbussen en minibussen. Bij de luchthaven ligt een treinstation. Dagelijks vertrekken er meerdere treinen vanaf Bandaranaike naar het treinstation in ColomboFort. Op de luchthaven kunt u treinkaartjes reserveren bij een speciaal kantoor van de Sri Lankaanse spoorwegen. Meer informatie omtrent de verbindingen tussen de luchthaven en andere bestemmingen kunt u op de luchthaven krijgen bij het Airport Tourist Information Center. Check altijd bij de luchtvaartmaatschappij of de luchthavenbelasting bij uw ticket inbegrepen zit.

Andere onderwerpen

  • Musea

    Nationaal Museum in Colombo
    Het doen en laten van de verschillende bevolkingsgroepen in Sri Lanka is nauw verweven met het verleden van het eiland. Om dit verleden ook voor toekomstige...