Hlane Royal National Park

Nijlpaard ©TheLizardQueen
Nijlpaard ©TheLizardQueen

Swaziland's grootste wildpark

Het zal inspanning vergen om het wild in Hlane Royal National Park geen nadelige gevolgen te laten ervaren van Sikhuphe International Airports vliegverkeer en reizigers. De asfaltbaan van deze luchthaven ligt namelijk minder dan tien kilometer van Hlane, Swazilands bekendste wildpark.

Hlanes eindeloze, vlakke bushveld is zichtbaar vanaf de MR3 naar Simunye. Deze weg splitst het park als een ritssluiting. Dit was het gevolg van politieke druk die werd uitgevoerd door de directies van suikerfabrieken Simunye en Mhlume. Als u het nationaal park niet bezoekt, loont het de moeite om na de wilddrempels uw snelheid aan te passen om wild te zien.

Wildleven en gamedrives

Hlane (geopend dag. 06.00-18.00 uur) vormt de voormalige jachtgrond van de Swazische koninklijke familie; de poort is aangegeven langs de MR3 (zes kilometer ten zuiden van Simunye). De zandweg leidt naar de waterpoel, waarin nijlpaarden leven en waar gnoes en zebra’s komen drinken. Tijdens uw gamedrive(s) door het zuiden of noorden van Hlane kunt u leeuwen, luipaarden, olifanten en witte neushoorns spotten. Als u liever deelneemt aan een gamedrive (of wandelsafari) die georganiseerd is door de parkbeheerder (Big Game Parks), dient u een reservering te maken (tel. 23838100).

Bestemmingen in de omgeving van Hlane Royal National Park

  • Mkhaya Game Reserve

    Dieren inMkhaya Game Reserve in Swaziland.
    Dichtbij het wildUniek aan Mkhaya Game Reserve zijn (1) typisch Afrikaanse landschappen, (2) de mogelijkheid om dichtbij wilde dieren te komen en (3) beschermd...