Mkhaya Game Reserve

Dieren inMkhaya Game Reserve in Swaziland.
©Justinjerez

Dichtbij het wild

Uniek aan Mkhaya Game Reserve zijn (1) typisch Afrikaanse landschappen, (2) de mogelijkheid om dichtbij wilde dieren te komen en (3) beschermd en bemand door uitsluitend Swazi's. Mkhaya’s wildernis vormt van oudsher een opvangzone voor bedreigde dieren en werd meer dan eens bezocht door prins Bernhard. De ontwikkeling tot volwaardig wildreservaat werd door hem gesteund, onder andere op financieel terrein.

Exclusief imago

In tegenstelling tot andere Swazische parken, heeft Mkhaya een exclusief imago. Dit is het resultaat van Big Game Parks’ beleid van reserveringplicht ten aanzien van accommodatie, gamedrives en wandelsafari’s (tel. 25283943). Dit beleid creëert rust, zodat er geen sprake is van colonnes privé-voertuigen. Zelfstandig maken van gamedrives is dus niet toegestaan; u wordt volgens afspraak bij de toegangspoort opgehaald.

Mkhaya Game Reserve is de enige plaats in Swaziland waar u zwarte neushoorns kunt spotten. Ook leven hier witte neushoorns, buffels, giraffen, nijlpaarden en olifanten. Het natuurgebied is aangegeven langs de MR8 (GPS: 26°41'14.78" S en 31°45'11.52" E).

Bestemmingen in de omgeving van Mkhaya Game Reserve

  • Hlane Royal National Park

    Nijlpaard ©TheLizardQueen
    Swaziland's grootste wildparkHet zal inspanning vergen om het wild in Hlane Royal National Park geen nadelige gevolgen te laten ervaren van Sikhuphe...