Ngwempisi Wilderness

Het berggebied tussen Malkerns en Mankayane vormt de overgangszone van Highveld en Middleveld. Ongeveer vijftien kilometer ten noorden van Mankayane bevindt zich Ngwempisi Wilderness. Vanaf de hoofdweg is dit gebied bereikbaar per jeep met vierwielaandrijving. In deze wildernis baant Ngwempisi River zich een baan door zandsteenbergen, waardoor een kloof ontstaat.

Ngwempisi staat te boek als wandelparadijs: de gelijknamige ‘trail’ is 33 kilometer lang. Deze leidt door bossen en over plateaus en bergen waarbij uitzichten centraal staan. De wandelroute neemt drie dagen in beslag (eenvoudige accommodatie is aanwezig), hoewel u deze kunt inkorten. Bijzonder is de mogelijkheid om het Swazische plattelandsleven te zien zonder dat dit een toeristisch uitje wordt. De plaatselijke gemeenschap beheert ‘Ngwempisi Hiking Trail’. Reserveringen worden gemaakt in de receptie bij het begin van de route (tel. 76119685).

Bestemmingen in de omgeving van Ngwempisi Wilderness

  • Ezulwini Valley

    Zebra ©Gusjer
    Inleiding Ezulwini Valley‘Vallei van de Hemel’ is de vertaling van ‘Ezulwini Valley’. In dit gebied verenigde en beschermde koning Sobhuza I de (elders bedreigde...