Sugar Belt (Simunye en Mhlume)

Inleiding Sugar Belt

Groene suikerrietplantages aan de voet van de Lubombo Mountains. Warmte gedurende het hele jaar, hoge luchtvochtigheid en vruchtbare grond zorgen hier voor manshoog suikerriet en oogsten tussen april en november. In ’s?lands noordoostpunt ‘regeert’ Royal Swazi Sugar Corporation (RSSC) die de suikerfabrieken van Simunye en Mhlume beheert en werkgelegenheid creëert. Beide nederzettingen worden gedomineerd door de schoorstenen (waarvan de vlammen samensmelten met hete wind) en wegen vol suikerrietresten.

Simunye

Simunye Country Club (tel. 23134758) is aangegeven langs de MR3 en is de nodige, levensreddende oase voor fabrieksmedewerkers en bezoekers. In deze groene RSSC-faciliteit vindt u sportvelden, een restaurant, café, accommodatie en een zwembad. Het personeel kan een bezoek aan de suikerfabriek voor u regelen.

Mhlume

Vergelijkbaar met Simunye is RSSC-onderdeel Mhlume Country Club (tel. 23134350). Deze club heeft tevens een fitness en wellnesscentrum en is aangegeven langs de MR24. Grenspost Lomashasha geeft toegang tot Namaacha en Maputo (zie ‘Wereldwijzer Mozambique’, Uitgeverij Elmar); deze is geopend dag. 07.00-20.00 uur en ligt ongeveer dertig kilometer van zowel Simunye als Mhlume.

Bestemmingen in de omgeving van Sugar Belt (Simunye en Mhlume)

  • Hlane Royal National Park

    Nijlpaard ©TheLizardQueen
    Swaziland's grootste wildparkHet zal inspanning vergen om het wild in Hlane Royal National Park geen nadelige gevolgen te laten ervaren van Sikhuphe...
  • Mkhaya Game Reserve

    Dieren inMkhaya Game Reserve in Swaziland.
    Dichtbij het wildUniek aan Mkhaya Game Reserve zijn (1) typisch Afrikaanse landschappen, (2) de mogelijkheid om dichtbij wilde dieren te komen en (3) beschermd...