Loro Parque in Puerto de la Cruz, Tenerife

Loro Parque
Loro Parque

Loro Parque aan de rand van Puerto de la Cruz (3 kilometer ten westen) is een dierenpark dat niemand kan missen. Er is namelijk geen park waarvoor op Tenerife zoveel reclame wordt gemaakt als Loro Parque! En het is inderdaad de moeite van een bezoek waard, omdat de dieren (in tegenstelling tot veel andere dierenparken op Tenerife) goed verzorgd worden, het park aan allerlei ecologische eisen voldoet en kinderen én volwassenen zich hier uitstekend een dag kunnen vermaken. Het is niet voor niets dat het park wereldberoemd is en meerdere malen in de prijzen viel.

Het park heeft zo’n 300 verschillende soorten papegaaien (vandaar de naam, loro is papegaai), maar daarnaast ook nog eens dolfijnen, zeeleeuwen, apen, pinguïns en krokodillen. Er zijn de hele dag door shows met dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien, als je de ene show hebt gezien kun je rustig doorlopen naar de andere. Er is een indrukwekkende onderwatertunnel, waardoor je als het ware tussen de haaien en vissen door loopt. De routing in het park is perfect, er zijn allerlei gelegenheden om te spelen (speeltuinen, Kinderland), even op een bankje te zitten om te genieten van de tuinen of te eten en drinken. De inkomsten van het park zijn o.a. bestemd voor dierenbescherming, zoals bedreigde papegaaien in het wild.

De merchandising en de restaurants in het park zijn behoorlijk prijzig en een entreekaartje kost meer dan 20 euro, kinderen krijgen korting. Vanuit Puerto de la Cruz bij Playa Mártianez rijdt iedere 20 minuten een gratis treintje naar het park, maar je kunt natuurlijk ook je auto gewoon voor de deur parkeren. Probeer vroeg te komen, want in de loop van de ochtend worden bussen vol bezoekers voor de deur afgeleverd en sta je soms lang in de rij. Je kunt al vanaf 8.30 uur binnen, om 18.45 uur gaan de deuren dicht. Meer informatie op www.loroparque.com.

Kaart van Loro Parque in Puerto de la Cruz, Tenerife en omgeving