Zakynthos

Een panoramafoto van Zakynthos-stad.
Zakynthos-Stad ®Roddy McDougall

'Fiori di Levante' oftewel 'bloem van het oosten', zo noemden de Venetianen dit eiland dat na Korfoe de meeste toeristen van de Ionische eilanden trekt. Niet alleen vanwege de weelderige natuur, maar ook door de kunst die er levendig bloeide. De 'Zakynthische school' is een bekende stroming in de schilderkunst en de beroemde dichters Dionysios Solomos (1798-1857) en Andreas Kalvos (1792-1869) zijn geboren op dit eiland.

In de 18de en 19de eeuw vestigden zich veel kunstenaars op het eiland dat toen overigens nog Zante heette (de Grieken noemen het af en toe nog zo). De bewoners hebben een zeer muzikale aanleg en barsten graag uit in de Zakynthische Kantades. Helaas is er ook hier door de aardbeving van 1953 veel verloren gegaan van de oude glorie, maar toch spreekt dit mooie eiland, waar de godentweeling Artemis en Apollo graag verbleven, aldus de mythologie, nog velen tot de verbeelding.

De bevolking heeft het onder de Venetianen zwaar te verduren gehad. In 1630 werd een volksopstand bloedig in de kiem gesmoord. In 1797 werden de Venetianen uiteindelijk verdreven door de Fransen. Nadat het in Russisch--Turkse, wederom Franse en Engelse handen was geweest, werd Zakynthos in 1864 bij Griekenland gevoegd.

Het landschap van Zakynthos is groen en vruchtbaar en doet af en toe denken aan Toscane of andere mooie plekjes in Italië. Het oostelijk deel is vlak. Hier zijn ook de meeste stranden te vinden. Het westelijk deel is meer bergachtig met steile rotskusten met magnifieke uitzichten. De hoogste berg heet Vrachonias (756). In het midden ligt een grote vruchtbare laagvlakte.

Zakynthos is net als zoveel Griekse eilanden overdekt met olijfbomen en er worden ook druiven verbouwd om wijn van te maken en er groeien veel citrusvruchten. Zakynthos is natuurlijk ook het eiland van de schildpadden. De zeldzame Caretta Caretta zeeschildpad gebruikt al eeuwenlang de stranden in het zuidoosten om zijn eitjes te leggen. Dat gebeurt in het voorjaar. In september en oktober komen de eitjes uit en beginnen de babyschildpadjes aan hun gevaarlijke tocht naar zee. Om de diertjes te beschermen is de golf van Laganas uitgeroepen tot beschermd gebied. Vrijwilligers doen hun uiterste best om stukjes strand waar schildpadeieren liggen, te markeren zodat ze niet vernietigd worden door parasolstokken en ander menselijk handelen. Andere stukken strand zijn helemaal verboden gebied voor badgasten. Aan de zuidwestelijke kust leven de al even bedreigde monniksrobben.

Het eiland ligt vrij dichtbij de kust van de Peleponessos en een uitstapje naar de opgravingen van Olympia, bijvoorbeeld, is zo gemaakt.

Zakynthos in het kort:

# Oppervlakte: 402 km2

# Kustlijn: 123 km

# Inwoners: ca 30.000

# Hoofdstad: Zakynthos

Bestemmingen op Zakynthos

  • De stranden van Zakynthos

    Een rustig strand tussen de bergen van Zakynthos
    Stranden zijn er genoeg te vinden op Zakynthos. Ook hier wappert op verschillende plaatsen de blauwe vlag (blueflag.org) Het hele kustgebied onder de hoofdstad...
  • Zakynthos-stad en omgeving

    De fraaie buitenwijk Bochali
    De hoofdstad ligt aan de oostkust en is de enige haven van het eiland. Zakynthos-Stad bevindt zich aan de voet van een groene heuvel waarop de resten van het...

Kaart van Zakynthos

Reacties

L.S. Volgend jaar zijn we 45 jaar getrouwd en willen met de hele familie graag naar Zakynthos. Onze voorkeur is gevallen op Agios Sistos. Ik heb begrepen dat het in oktober vaak regent. We zitten aan de voorjaars of najaarsvakantie vast. Wat raad u ons aan. Kunnen we beter in mei gaan? vr.gr. Tineke Dijkstra

Beste Tineke, Het regent in oktober gemiddeld inderdaad een stuk meer dan in mei, terwijl de temperatuur in mei en oktober ongeveer hetzelfde is. In mei heeft Zakynthos bovendien meer zonuren per dag (10) dan ik oktober (7). Veel vakantieplezier!

Onze plannen zijn om volgend jaar eens naar Zakynthos te gaan voor het eerst is er nog een specifieke kant v.h eiland waar mooie stranden zijn?Is er mischien ook nog een goed hotel wat U ons kunt aanraden ? Alvast bedankt.Riette

Beste Riette, De fraaiste stranden liggen in het oosten van het eiland. Goede hotels vind je aan de rechterzijde van deze pagina. De keuze is altijd afhankelijk van budget, samenstelling van het reisgezelschap (bijvoorbeeld met of zonder kinderen) en interesses (bijvoorbeeld rustig of juist druk). Fijne vakantie!

Wij willen in 2014 naar Zakynthos, geen ,Laganas, maar welke leuk plaatsje krijg men dan, het gaat om de avonden, dus leuke tavernes etc. En is het te doen met een scooter op dat eiland. Alvast bedankt, Griekofiel

Ik zou dan naar Argassi gaan. Het aanbod aan tavernes en dergelijk is groot. Let er op dat het hotel op loopafstand van het stadje ligt zodat je er gemakkelijk naar toe kunt gaan. Scooters kunt u in alle badplaatsen op Zakynthos huren. Alvast veel plezier met de voorbereiding van uw vakantie!

Wat is de beste bestemming ( eiland ) om te gaan duiken. Zelf heb ik al 20 duiken gedaan Egypte. Maar wil nu Nitrox Cursus Examen gaan halen. . Welk eiland kan mij dat bieden deze cursus. .. Wil dan bv 3 Daagse duikcursus doen 6 duiken. Wat raad u mij aan ben in bezit van Duikpak en flippers en theorieboek ( Nitrox ). Er is nu negatief reisadvies Egypte. En heb daar al geboekt van 8 september tot 17 september. Moet nog bericht krijgen van mijn toeroperator. Als niet doorgaat. Dan krijg ik mijn geldt ( Euro s ) weer terug groet

Zakynthos is een prima plek om te duiken. Het is bijvoorbeeld het broedgebied van de Caretta-Caretta zeeschildpadden, grote en bijzondere schildpadden. U kunt uw vraag betreffende de duikcursus het beste stellen aan het Nero Sport Diving Center. Zij zijn bereikbaar via het e-mailadres info@nero-sport.de Veel succes!

Wij willen vanaf 21 september tot 5 oktober naar Zakynthos, hoe zijn de temperaturen dan ongeveer gemiddeld en hoe is de temperatuur van het zeewater.

De gemiddelde maximum temperatuur ligt in deze periode rond de 25 graden (minimum rond de 16). Het water is ongeveer 22 graden. Fijne vakantie!

30 september gaan wij voor een week naar Zantepark in Laganas. Kunnen wij hier wandelingen maken die niet te zwaar zijn. Welke plaatsen kunnen met lijndienst bezocht worden en zijn hier kloosters voor ons te bezoeken. Hartelijk dank. Frans van Horssen jeugdige tachtiger

U kunt hier fantastische wandelingen maken. Vanuit Laganas langs het strand en door de olijfboomgaarden in de omgeving. U zult versteld staan van de rust in de vele kleine plaatsjes. De bussen bestrijken het gehele eiland. Verder zijn er op Zakynthos talrijke kloosters. Bekend zijn het prachtige klooster Panagia i Eleftherótria bij het dorpje Lagopodo en de 13de-eeuwse vestingklooster van Strofadia. Andere kloosters zijn onder meer Spiliotissa, Skopiotissa, St. Andreas, Anafonitria en Yperagathos.

We zijn al in diverse eilanden geweest maar de blue caves van corfu trokken ons bijzonder, waar we een middag voor 50 euro zelf met motorboot vanuit paleokasistra zijn geweest. We willen meer dergelijke kusten zien en nu zag ik dat dat op Zakynthos kan. Vanuit welk dorp kun je het beste een motorbootje huren tegen redelijke prijs? Zodat je in een middag langs de witte rotsen kan varen? WIj denken te gaan verblijven in Tsivili dus het dorp moet vandaar per bus bereikbaar zijn.

Beste Lydia, dit kan georganiseerd via Levant Speedboat. Meer informatie vind je via onderstaande URL> http://www.justzante.co.uk/directory.asp?name=Levante_Speedboat_Trip&location=Tsilivi&item_ref=863 Of je individueel een boot kunt huren, weet ik niet. De zee kan wat onrustig zijn, dus ik denk niet dat ze dit hier doen. Een alternatief is dan Keri Beach. Fijne vakantie!

Vanuit Tsivili kan je met de bus naar een wandelplek komen? Waar bergen/ rotsen oid zijn dus niet het vlakke achterland van tsivili? Of is er een wandelexcursie te boeken?

Hoe is het met het openbaar vervoer gesteld? Wij twijfelen tussen openbaar vervoer (als dat betrouwbaar is) of een auto huren. Gr.E.Manders

Het openbaar vervoer op Zakynthos is goed en goedkoop. Bijna alle bussen beschikken ook over air-conditioning. Voordeel van autohuur is dat u kunt uitstappen waar u wilt en eveneens niet gebonden bent aan de routes. Fijne vakantie!

wanner is de beste tyd om de schildpadden in zee te zien voor dat ze aan land gaan

In het voorjaar leggen de zeeschildpadden bij Zakynthos hun eieren op het strand, daarna gaan ze weer naar zee. Dit is dus een goede periode. De zeeschildpadden zijn echter het gehele jaar aanwezig in de Golf van Laganas. Vandaar dat dit een beschermd natuurgebied is.

Wij gaan naar plano's beach in Tsivili. Wat zijn mooie stranden in de buurt van appartement? Groet H Guijt

Beste H. Guijt. Planos Beach en Tsilivi beach zijn beiden erg lang en fraai. U kunt er dagen doorbrengen. Leuk, op een rijafstand van ongeveer 30 minuten, ligt het klein, maar aantrekkelijke Xigia beach. De toegang naar het strand is nogal stijl en niet geschikt voor kinderen. Het is een prima plek om te gaan snorkelen. Andere aantrekkelijke stranden zijn bijvoorbeeld Liminosis en Porta Varoma. Fijne vakantie!

Kan je op een gewoone fiets fietsen op het eiland en zo ja van welke plaats kan je dat het beste doen? en kan je een fiets huren? Groet Nico

Beste Nico, in alle badplaatsen kun je fietsen huren. Eigenlijk kun je overal wel fietsen, al is de regel dat hoe verder je noordwest gaat, hoe reliëfrijker het wordt. De zuidoostkust is het minder reliëfrijk. Als je inzoomt op de kaart van Google maps, dan kun je goed het verschil zien. Fijne vakantie!

Ik wil zo graag naar een grieks eiland b.v. eind mei, ik ben alleen, 72 jaar, ik wil met een reisgezelschap, maar ik durf niet, heb een zetje nodig. Zijn er meer alleengaande mensen in uw reisgezelschap ?

Beste mevrouw, ik zou in uw geval contact opnemen met Cycletours.nl. Zij hebben veel ervaring in fietsvakanties en kunnen u ongetwijfeld goed op weg helpen. Veel succes.

Wij gaan in mei naar Zakynthos en hebben besloten ivm gezondheid geen auto te huren. Ik lees al dat het goed te doen is om met de bus te gaan. Kun je vanuit Argassi ook naar Keri en Agios Sostis met de bus en bijv ook naar de noorderlijker dorpjes Anafonitria en Orthonies? En heeft u een idee van de huidige taxitarieven? Bijv v Argassi naar Zakynthosstad (ik weet dat dat 4km is) of naar Agios Sostis? Ben benieuwd, alvast bedankt! M.vr.gr. Peet

De taxi van Zakhynthos stad naar Argassi is op dit moment circa 8 euro; naar Agiod Sosti circa 16 euro. De bussen op Zakynthos rijden in alle richtingen en dorpjes. Vraag ter plaatse naar de frequenties. Fijne reis!

Ik wil graag weten of er een ziekenhuis op zakynthos is die een hartspecialist of een Hart afdeling heeft? In verband dat ik een ICD draagster ben, en er eventueel indien nodig er hulp voor is?Met vriendelijke groet .Janny Burgstede.

Het is verstandig om met uw vraag contact op te nemen met het toeristenkantoor op Zakynthos. Zij kunnen u misschien verder helpen. Het mail adres is: eotzante@otenet.gr Veel succes!

Hallo, Hartelijk dank voor uw antwoord van 6 april jl. :) Weet u ook of het mogelijk is om met de bus te gaan naar het Askos Stone Park en naar Xigia beach en naar Keri Village/ het uitkijkpunt? Ik hoor heel graag weer van u, alvast hartelijk dank :) M.vr.gr. Peet

Graag gedaan. Voor het uitzoeken van alle lokale busverbindingen op Zakynthos verwijs ik u graag naar de website van de KTEL, zie de webpagina: ktel-zakynthos.gr/schedules/local-routes/ Veel succes!

Zou graag willen weten of er ook markten zijn die ook door de bevolking zelf worden bezocht

Beste Marga, deze zijn er zeker. Bekend zijn de lokale markten in Anafonitria en Volimes in het Noordelijk deel van Zakynthos.

Hoi, Is het mogelijk om in Aigos Nikolaos fietsen te huren? Hoe rotsachtig is het gebied daar? Eveline van Putten

Ja hoor Eveline, dat kan onder andere bij MartinBike Crete (zie Google). Langs de kust is het relatief vlak. U kunt zelf uw routes bepalen. Fijne vakantie!

Mijn ouders gaan binnenkort naar Zakynthos en willen daar graag thuiszorg regelen, dit kan volgens de ziektekosten verzekering. Wie weet of er een Erkende Thuiszorgorganisatie is op zakynthos Thera van Jaaren

Beste Thera, dat zou ik niet weten, maar ik zou contact opnemen met Zante Medical Care op Zakynthos. Zij kunnen je ongetwijfeld verder helpen. Je vindt informatie over hen op zantemedcare.gr Veel succes!

Wij gaan in september naar Agios Sostis, en kan ik daar ook snorkelen.

Het zandstrand van Agios Sostis staat vol met parasols en ligbedden. Voor het strand ligt het nationale Marina Park. Dit park dient om de bekende Loggerhead schildpadden ofwel de Caretta Caretta te beschermen. De kristalheldere zee zorgt er voor dat u hier prima kunt snorkelen. U maakt dan zelfs kans dat u een schildpad ziet zwemmen. Ga in uw enthousiasme met uw snorkel nooit te ver de zee in, want de stromingen rondom eilanden kunnen verrassend zijn. In de haven kunt u de zeeschildpadden vaak zien zwemmen. Met een bootje kun je onder andere naar Marathonisi. Verder vertrekken er uit de haven van Agios Sostis met enige regelmaat rondvaartboten met een glazen bodem. Met enig geluk ziet u dan deze Caretta caretta zeeschildpadden. Veel plezier!

Hallo, ik ben benieuwd of ik in Tsilivi ook fietsen kan huren? Zijn er in het stadje zelf ook kleine fietsverhuur bedrijven? Alvast bedankt!

Ik weet niet of dit op dit moment in een fietsenzaak kan, maar ik weet dat Razis Apartments in Tsilivi fietsen verhuurt aan zijn gasten en misschien ook aan anderen (zou ik zeker even proberen). Als je de fiets 3 dagen of langer huurt, dan kun je op Zakynthos contact opnemen met Tonis Scooter Quad and Bicycle Rentals in Kalamaki. Zij brengen de fiets dan naar jouw accommodatie in Tsilivi. Hun telefoonnummer is (0030) 26950 45737; mobiel kun je ze op het volgende nummer bereiken (ook handig als de fiets onderweg stuk raakt) (0030) 6945441553 Fijne vakantie!

Hallo, in september, week 39 willen mn moeder (74) en ik 1 week naar Zakinthos. Wij willen naast de gewone vakantiezaken, wandelen, snorkelen (schildpadden) en fietsen op heel laag niveau, met gewone fietsen dus geen of nauwelijks hellingen. Welke omgeving of dorp raadt u ons aan? We houden wel van gezelligheid, winkelen , markten, terrasjes e.d maar niet van hele erge drukte.

Persoonlijk zou ik dan op Zakynthos naar de badplaats Agios Sostis gaan. Eigenlijk zijn alle badplaatsen als bestemming geschikt om te wandelen of te fietsen, omdat de kust relatief vlak is en je er goed kunt fietsen. Voordeel van Agios Sostis is dat het rustig gelegen is, maar grotere badplaatsen in de buurt liggen. Bovendien zijn er mogelijkheden om te snorkelen.

Wij willen in juli naar Zakynthos gaan. We komen met de auto op de boot aan. Nu heb ik verschillende vragen: 1 Waar is een mooie camping, eenvoudig en in een rustige mooie omgeving? (Ik begreep dat Laganas heel druk is?) 2. Waar kunnen we een boot huren om zelf langs de kust te varen en naar het scheepswrak en schildpaddeneiland te varen? En wat zijn de kosten hiervan? 3. Kun je bij de stranden (ook de kleintjes) je auto makkelijk parkeren?

Beste Henry, een camping is natuurlijk afhankelijk van uw wensen en van de ligging die u prettig vindt. Echt rustige campings zijn er in juli niet zoveel, maar Laganas camping (Agios Sostis) zou een mogelijkheid zijn. Stranden zijn er met en zonder parkeermogelijkheden. Maar dat gaat echt wel lukken. Boten kunt u huren bij onder meer zanteboatrentals.gr Fijne vakantie!

Wij willen graag met 2en op vakantie. We houden van de natuur (wandelen), een scooter huren, oude steden bekijken, terrasjes, eettentjes etc. Hoe kom ik aan goede info boekjes ? Waar kunnen we t besten een appartement huren in Zakynthos? Hoe is de temperatuur in augustus?

Beste Margot, ik zou dan op Zakynthos naar de badplaats Agios Sostis gaan. Van daaruit kunt u fraaie wandelingen maken door de natuur. De temperatuur is in augustus hoog in de twintig, maar door de aangename zeewind blijft het aangenaam. Appartementen kunt u vinden door boven in de pagina op 'vakanties Zakynthos' te klikken; u wordt dan vanzelf doorgeleid. Scooters kunt u in deze badplaats huren.

We willen graag in Augustus een Appartement boeken in Argassi. We willen heel graag het eiland verkennen en hadden daardoor het idee om een scooter te huren. Nu kwamen we erachter dat het vanaf Argassi naar mooie trekpleisters als de blauwe grotten, Navagio bay en Kampi (voor een mooie zonsondergang) zo'n 40 km is. Dit lijkt ons niet mogelijk op een scooter? Zijn er andere mogelijkheden zodat we deze hotspots wel kunnen bezoeken?

Beste Elise, je kunt natuurlijk een auto huren; deze zijn niet zo duur. De scooter blijft een alternatief als je het niet vervelend vind om 1,5 uur te rijden. En je kunt natuurlijk ook met de bus gaan.

Komen op Zakynthos ook bootvluchtelingen,

Bestre H. Mulder, bijna alle bootvluchtelingen komen op dit moment via Turkije en dat ligt aan de andere zijde van Griekenland. Het probleem met bootvluchtelingen op Zakynthos is dus veel kleiner dan op de Griekse eilanden die voor de kust van Turkije liggen. Degenen die vanuit Noord-Afrika oversteken kunnen ook in Zakynthos aan land komen, maar dat ligt niet voor de hand. Er waren dus weinig bootvluchtelingen in 2015 op Zakynthos. Niemand heeft er op het eiland last van gehad. Fijne reis!

Wij zouden graag in juni op reis gaan naar Zakynthos. Onze voorkeur gaat uit naar Louis Zante beach hotel. M'n man is rolstoelgebruiker. Bestaat de mogelijkheid een elektrische fiets voor mijzelf te huren? Met vriendelijke groet Johan & Nadine

Beste Nadine, helaas ken ik geen e-bike verhuur op Zakynthos. Volgens mij, maar zaken veranderen natuurlijk steeds, zijn er nog geen e-bikes op Zakynthos. Voor het huren van uw hotel zou ik bellen met reisburo Relik & van Hooft (relik.nl). Zij zijn een reisburo dat met zorg en service (incl. 24 uur noodnummer, maar ook het regelen van de zaken op de luchthavens voor uw man) het hotel Louis Zante Beach Hotel voor u regelt, inclusief de juiste kamer. Telefoon 076 - 766 00 48 of email reisburo@relik.nl. Veel succes! Ronnie

Het is mogelijk om een e-bike te huren op Zakynthos, BicyclePower kan de elektrische fiets bij uw hotel bezorgen. Voor meer informatie kunt u kijken op bicyclepower.eu

Deze zomer vieren wij vakantie in Argassi, mijn vraag is er fietsverhuur in Argassi?

Beste Wilco, ja hoor dat kan. Er is onder meer een fietsenverhuurder op de hoofdstraat. Fijne vakantie in Argassi!

Wij gaan begin September naar Zakynthos en wij verblijven in een accommodatie in Ammoudi. Is er ergens een bustabel kaart o.i.d. te vinden zodat wij weten welke bus we moeten nemen/ wanneer deze vertrekt?

Beste Lara, ik heb geen bustabel, maar je kunt er op Zakynthos vanuit gaan dat er regelmatige busverbindingen zijn naar alle bestemmingen op het eiland. Je kunt goed en eenvoudig per bus reizen op Zakynthos. Fijne reis!

Wij gaan in juli naar Zakynthos (met 5 personen, waaronder 1 kind van 7 jaar). Is het mogelijk om een scooter te huren met een zitje, zodat zij achterop kan. Verder beschikken er 2 personen over een rijbewijs en 1 persoon heeft een scooterbewijs (zij is 17 jaar). Wat zijn de eisen voor het huren van een scooter?

Beste Nancy, ik zou deze vraag betreffende de scooter en een kinderzit op Zakynthos doorzenden naar Tonis Scooter. Zj kunnen al deze vragen snel en eenvoudig voor je beantwoorden. je kunt het vragendocument invullen op het volgende Internetadres: http://www.justzante.co.uk/directory.asp?name=Tonis_Scooter_Quad_and_Bicycle_Rentals&location=Kalamaki&item_ref=158

Weet iemand iets over de veerboten vanaf het vaste land (Peleponessos/Kyllini)naar Zakynthos? Hoe vaak ze varen, hoeveel het kost voor een auto met 2 passagiers etc.. Is er een website waar ik dit kan vinden?

Beste Ria, op onze website vindt u onder http://www.vakantiearena.nl/griekse-eilanden/reizen-naar-de-griekse-eilanden informatie over veerboten naar Zakynthos en andere Griekse eilanden. De website adressen van betreffende veerbootmaatschappijen vindt u ook op deze pagina van de Vakantie Arena. Veel succes!

Hallo, Wij gaan dit jaar naar zakynthos, naar de plaats kalamaki. Zijn er dan ook schildpadden te zien? Of moeten we dan naar een ander gedeelte van het strand?

Beste Laura, delen van de stranden bij Vassilikos, Gerakas en Laganas zijn afgesloten omdat het broedplaatsen van de schildpadden zijn. Ook het Kalamaki-strand behoort tot de beschermde gebieden voor de schildpadden. Ook hier komen de schildpadden Caretta-Caretta hun eieren leggen.

Hallo, Wij gaan met ons twee 10 dagen naar Zakynthos in de zomer. We zijn aan het twijfelen om een vervoersmiddel te huren voor een aantal dagen. Wat raden jullie ons hierin aan?

Beste Menno, ik zelf ben een voorstander van het huren van een auto. Een quad kan gevaarlijk zijn als je niet gewend bent om hier mee om te gaan. Als je bijvoorbeeld je voeten op de grond probeert te zetten, zoals je bij een scooter gewend bent, dan kun je je behoorlijk bezeren. Ook komt het nog wel eens voor dat men onder de quad terecht komt met alle vervelende en gevaarlijke gevolgen vandien. Een scooter blijft gevaarlijk omdat alle voertuigen op Zakynthos gebruik maken van dezelfde weg. Ga nooit met een korte broek op een scooter, omdat je bij een val over de weg rolt en je verwondingen kunt oplopen (meest voorkomende ziekenhuisopname bij toeristen in het Middellandse Zee gebied!). Een auto geeft meer stabiliteit en is ook nog eens goedkoop.

PS vraag een offerte aan bij http://www.relik.nl/contact Zij geven autohuur inclusief alle kosten en alle verzekeringen voor een hele goede prijs!

Hallo, ik ga in juli samen met mijn vriend naar Zakynthos. Een auto huren: is het slimmer om deze al via internet te bestellen/reserveren? of ter plekke doen misschien slimmer/goedkoper? Mvg Bianca

Beste Bianca, via Internet een auto huren heeft het voordeel dat je verzekerd bent van een auto in het hoogseizoen in Zakynthos. De vraag naar huurauto's is namelijk hoog in de maand juli. Ikzelf bestel de huurauto altijd via Relik & van Hooft in Breda (tel. 076 - 766 00 48). De prijs is laag en je bent altijd all in verzekerd, wat er ook gebeurd.

Wij staan op het punt een vakantie te boeken in Kalamaki, hotel Amaryllis. Nu zie ik op de kaart dat dat erg dicht bij het vliegveld ligt. Heeft u enig idee of dat (s nachts) last geeft? Hoe is de aanvliegroute? Alvast bedankt voor uw reactie!

Beste A. Viergever, daar heeft u op Zakynthos niet veel last van het vliegverkeer, omdat er 's nachts bijna niet wordt gevlogen op Zakynthos. Overdag gaat het ook om slechts enkele vluchten en die zijn vaak leuk om te zien. Ik kan u www.relik.nl aanbevelen om te boeken. Niet alleen de laagste prijs, maar tevens een top reisburo mocht er iets tijdens uw reis gebeuren. Goede reis!

Betse A, Ik vroeg me af of in de buurt van kalamaki ook locale markten zijn te vinden? Ben gek op het afstruinen van markten! groetjes, Michelle

In Kalamaki is er alleen een jaarmarkt op 24 augustus die 5 dagen duurt. Er zijn in Kalamaki wel veel lokale winkeltjes waar u van alles kunt kopen.Leuk is de traditionele markt in Anafonitria. Fijne vakantie!

Waar kan ik het beste een scooter huren op Zakynthos?

Beste Menno, een scooter huren op veel plaatsen op Zakybthos, maar onder meer bij Tonis Scooters, zie justzante.co.uk/directory.asp?name=Tonis_Scooter_Quad_and_Bicycle_Rentals&location=Kalamaki&item_ref=158

Hallo, wij gaan een villa kopen in Agios Nikolaos. Ik weet dat wij van eind april tot eind oktober rechtstreeks kunnen vliegen van Amsterdam naar Zakynthos. Graag verneem ik wat de mogelijkheden zijn om van november tot april naar Zakynthos te reizen. Ook zijn wij nog op zoek naar een goede advocaat. Hopelijk heeft u nog wat goede tips. Bij voorbaat dank. Gr. Sisca

Beste Sisca, de vliegverbindingen vanaf november zijn op dit moment nog niet bekend en worden pas volgende maand bekend gemaakt. Besef dat er altijd vliegverbindingen zijn via Athene. Een advocaat aanbevelen is lastig omdat elke advocaat zijn of haar eigen specialiteiten heeft. Veel succes met de aankoop!

Waneer begint de "winter dienstregeling" wij gaan naar Agios Sostis

Beste Suze, normaal gesproken eindigt deze op 31 oktober, maar dit kan plaatselijk anders zijn. Sommige routes worden vanaf 31 augustus in frequentie verlaagd. Goede reis!