Meeuwen

Kelpmeeuw
Kelpmeeuw

De enige meeuwensoort die op Antarctica voorkomt is de kelpmeeuw. Een grote meeuw die lijkt op onze Grote mantelmeeuw. Deze meeuw broedt op de subantarctische eilanden, de Antarctische eilanden en langs de kust van Oost-Antarctica. Verder komt hij algemeen voor aan de kusten van de omringende continenten. Op de subantarctische eilanden komen diverse andere meeuwen voor die, indien van belang, besproken zullen worden.

Gerelateerde onderwerpen

  • Aalscholvers

    Paarende keizersaalscholvers
    U zult het misschien niet verwachten, maar op Antarctica en de subantarctische eilanden broeden aalscholvers. Alle soorten hebben een zwarte rug en bovenzijde...
  • Albatrossen

    Wenkbrauwalbatros
    Albatrossen zijn indrukwekkende zeevogels die tot de stormvogelachtigen behoren. De grotere soorten, vooral de reuzen- en koningsalbatros met een spanwijdte van...
  • Andere stormvogelachtigen

    Kaapse duif
    Naast de albatrossen komen er nog diverse andere stormvogelachtigen voor. Een aantal van de kleinere stormvogelachtigen komt wereldwijd op zee voor, zoals de...
  • IJshoenders

    Zuidpoolkip
    IJshoenders worden meestal aangeduid met zuidpoolkippen. Het zijn geen echte kippen, ze lijken er alleen op met hun prachtige witte verenkleed en hun...
  • Jagers (skua’s)

    Silhouet van een jager
    Jagers zijn grote roofmeeuwen. Op Antarctica en de subantarctische eilanden vormen ze samen met de reuzenstormvogels en de zuidpoolkippen de opruimers van het...
  • Pinguïns

    Noordelijke rotsspringer
    De bekendste dieren die op Antarctica voorkomen, zijn de pinguïns. Er zijn twee echte Antarctische pinguïns, namelijk de keizers- en de Adéliepinguïn. Dit...