Kranten

Vanuit 800 kiosken en via honderden straatverkopers worden per dag meer dan 2 miljoen kranten alleen al in Buenos Aires verkocht. De grootste krant van Argentinië is Clarin. Een ochtendblad met een oplage van ruim 600.000 exemplaren, met extra bijlagen (ook over toerisme). Elke dag telt deze krant zo’n kleine honderd pagina’s! En vaart een middenkoers met goede rubrieken en bijlagen. Andere belangrijke kranten zijn.

La Nación en La Prensa zijn wat behoudender en voor een beter publiek bestemd. La Nación met een oplage van 200.000 mikt op een intellectuele bovenlaag. Heeft zondags uitstekende bijlagen, ook over toerisme in eigen land.

La Prensa is een van de oudste kranten van Zuid-Amerika (uit 1869) en nu een krant van notoire rechtse polemisten.

Página 12, die een oplage heeft van ruim 60.000 is pas in 1987 opgezet. Het is een progressieve, moderne krant. Qua opmaak, formaat en idee regelrecht overgenomen van de Franse krant Libération. Ambito Financiero, een financieel dagblad, dat de laatste jaren erg populair is geworden. Met een goede culturele editie. Er is ook een Engelstalige krant de Buenos Aires Herald met veel buitenlands nieuws. Maar ook wekelijks een bijlage over toerisme en cultuur.

Perfil is een zondagskrant, die kritisch tegenover de huidige regeringskoers (Kirchner) staat.

Je zult in de provincies of in Buenos Aires wel eens het Argentinisches Tagesblatt tegenkomen, dat nog geheel opgemaakt is in gotische letters. Deze krant is voor de Duitstaligen en is een goede informatieve krant met een liberale koers.

In de provincie heb je ook enkele belangrijke kranten, zoals in Córdoba: La Foz del Interior. In Rosario: La Capital en in Mendoza: Los Andes.

Je kunt o.a. op calle Florida en av. Corrientes in Buenos Aires bij de meeste kiosken internationale kranten kopen. Een Nederlandse krant heb ik er nog nooit gezien.

Andere onderwerpen

 • Beste reistijd

  In de zomermaanden is het aangenaam reizen door Patagonië en Vuurland
  Argentinië ligt op het zuidelijk halfrond en dat betekent dat de seizoenen omgekeerd zijn. Het toeristenseizoen is daar tussen december en maart. Dat zijn de...
 • Landkaarten

  Automóvil Club Argentina
  Het beste is in Argentinië zelf de kaarten te kopen want het is vaker goedkoper. Maar met een B&B map Argentina (schaal 1.3,8 miljoen) heb je al een hele...
 • Souvenirs

  Argentinië is hét land van leer en zilver, maar kijk eerst goed in de verschillende winkels als je iets wilt kopen. Want in toeristische wijken betaal je zeker...
 • Vervoer door Argentinië

  Het beste vervoermiddel om te reizen is de bus
  Aankomst in Buenos AiresAlle vluchten vanuit Europa komen bij het vliegveld Ministro Pistarini (men zegt Ezeiza) te Buenos Aires aan. Dit vliegveld ligt 35 km...