Reizen in Azië

Niet voor niets is Azië al jaren een populaire bestemming. Het is een gebied dat vooral cultureel bijzonder veel te bieden heeft. De ’oosterse’ levensmentaliteit spreekt vele reizigers aan. Sommigen brengen zelfs een tijdlang door in een boeddhistisch klooster in Thailand of Sri-Lanka, of in een ashram in India. Dit wil niet zeggen dat heel Azië hetzelfde is. Het leven in een bergdorpje in Nepal is heel anders dan in een stad in Zuid-India, of in een vissersplaatsje in Indonesië. In Azië heb je moderne steden zoals Singapore, maar je kunt er ook overal nog steeds geïsoleerde dorpen en eilanden vinden waar de moderne tijd nog niet is doorgedrongen.

Liefhebbers van monumenten komen in Azië goed aan hun trekken. Er zijn vele interessante hindoeïstische en boeddhistische tempels die je kunt bezichtigen, waarvan sommige eeuwenoud. Ook vind je overal in Azië Portugese, Engelse en Nederlandse gebouwen uit de koloniale tijd.

Veel reizigers kiezen voor Azië omdat het in principe een prettig en makkelijk gebied is om rond te reizen. De bevolking in de meeste landen is erg vriendelijk en hartelijk, bijna overal kun je met Engels terecht, het onderdak en eten is prima en er zijn tropische bounty-stranden waaraan het heel aangenaam verpozen is. Je ontmoet er bovendien vele sympathieke medereizigers, die je informatie kunnen verstrekken over plaatsen, onderdak en reisroutes.

De doorslaggevende factor om voor Azië te kiezen zijn vaak de reiskosten, want wanneer je in Azië alleen de goedkope landen bezoekt, kun je er voor weinig geld lange tijd verblijven.

De afgelopen jaren zijn ook steeds meer mensen Azië gaan bezoeken voor een korte vakantie. Bij een reis van drie weken zijn de kosten van het vliegticket en van wat je ter plekke uitgeeft minder dan de kosten van een hotelvakantie in Europa. Maar niet alleen uit Europa komen steeds meer toeristen, ook de bevolking van Japan, Zuid-Korea en Taiwan gaat steeds meer op vakantie naar de andere Aziatische landen. Hoewel er nog ruim voldoende plaatsen zijn waar je geen enkele andere buitenlander zult tegenkomen, zal je op de bekendere bestemmingen beslist niet de enige zijn.

In met name Thailand en de Filippijnen is ook veel sekstoerisme. Dit speelt zich echter af in bepaalde wijken van Bangkok en Manilla en aan bepaalde toeristische stranden. Wanneer je daar niet komt hoef je er weinig van te merken.

Dit is een continent waar voor reizigers steeds meer mogelijkheden zijn. Het is handig je goed te laten informeren over de actuele stand van zaken. Vertrouw liever meer op verhalen van medereizigers en berichten op websites en de prikborden van hotels, dan wat je leest in reisgidsen en hoorde van de ambassades in Nederland/België. Dingen die onmogelijk lijken blijken ter plekke soms wel te kunnen. Hoe dichter bij de grens van het land, des te beter de informatie

Onderwerpen

  • Hoe kom je in Azië?

    Vreugde in Japan
    Vanuit Europa met de transsiberië ExpressVanuit je woonplaats kun je helemaal met de trein naar Peking. Het is de langste treinreis ter wereld, omgeven door een...