Bolivia

De Laguna Colorada gelegen tussen de bergen in Bolivia.
Laguna Colorada, Bolivia ©Christian Mehlführer

Bolivia – het Tibet van het Amerikaanse Continent – vormt een verborgen juweeltje in het hart van Zuid-Amerika en wordt de laatste tijd steeds populairder onder de internationale reizigers.

Het hoogtepunt van Bolivia is het bizarre, wonderschone, op 3650 m hoogte gelegen Salar de Uyuni (zoutmeer) met haar uiterst spectaculaire omgeving van vulkanen, bergwoestijnen en kleurrijke meren.

Maar er is meer: het hooggelegen, diepblauwe Titicacameer, het imponerende Andes-gebergte met diverse witte toppen boven de 6000m, uitstekend voor trektochten en bergbeklimmingen en het onmetelijke Amazonegebied, met het aangename plaatsje Rurrenabaque als vertrekpunt voor meerdaagse tours in het regenwoud.

Daarnaast vormt Bolivia een fascinerende mix van inheemse culturen – met levendige indianenmarkten en zijn kleurijk geklede bevolking – met Spaanse invloeden, die het best terug te vinden zijn in de aangename steden Sucre en Potosí met hun schilderachtige koloniale straatjes en pleinen.

Om de essentie van Bolivia beter te begrijpen mag je één van de sensationele religieuze feesten niet missen, zoals het carnaval van Oruro in februari/ maart of el Gran Poder in La Paz in juni, waarbij de uiteenlopende bevolkingsgroepen samensmelten en het niet uitmaakt welke huidskleur je hebt, of je arm of rijk bent en of je uit de laaglanden of uit de hooglanden komt.

De toeristische infrastructuur van Bolivia is de laatste jaren verbeterd en biedt goede hotels, restaurants en lokale reisbureaus.

Tenslotte is Bolivia één van de veiligste Zuid-Amerikaanse landen om in te reizen en de Bolivianen heten de reizigers van harte welkom!

Top Bestemmingen in Bolivia

  • Cordillera Real

    Cordillera Real
    De Cordillera Real (Koninklijk Bergketen) strekt zich 200 km uit, van de Illampu (6382m) in het noordwesten tot de indrukwekkende Illimani (6462 m) ten...
  • Salar de Uyuni

    Wandelen op de Salar de Uyuni
    Een van de meest wonderbaarlijke regio’s in Bolivia en misschien wel van de wereld is het 12.000 km2 grote, 3653 m hoog gelegen Salar de Uyuni. Dit grootste...