Douane

De douane in Brazilië treedt op zoals de douane in Europa zodat men niet voor verrassingen komt te staan. Wel is van belang te weten dat men bij aankomst in Brazilië van de douane een bewijs van inreis ontvangt dat bij het paspoort gevoegd wordt. Dit bewijs moet men bij vertrek weer overleggen. Het is dus zaak dit bewijs goed te bewaren en het bij voorkeur niet op te bergen bij de dagelijkse reispapieren, maar bijvoorbeeld wel bij uw internationale ticket. Op velerlei wijze wordt duidelijk gemaakt wat men mag uitvoeren aan wijn en diamanten. Op de stations en luchthavens, alsmede langs de grenzen in het noorden en westen, is de douane gespitst op smokkelaars.

Reacties

Komend najaar ga ik voor langere tijd naar brazilië. Ik kan via google geen duidelijkheid vinden over de vraag hoeveel wijn ik p.p. Als tourist mag invoeren in brazilië. Hopelijk kunt u me verder helpen. Daarnaast las ik ergens dat je wel kaas mee mag nemen als dit geconditioneerd is ingepakt en gesealed. Wat is hiervan waar? Wat zijn de verpakkingseisen dan precies?

Beste Gert, Allereerst moet je er aan denken dat je geen wijn van huis uit mee kan nemen naar Brazilië. Het is niet toegestaan om flessen drank mee te nemen in de handbagage. Als je de wijn op de luchthaven koopt (na het passeren van de douane) en deze wordt geseald, dan mag dit wel. Over de invoer van alcohol kunnen wij geen maat (hoeveelheden) vinden. In dergelijk gevallen is 1 liter p.p. de regel. Kaas mag in principe wel, indien het luchtdicht en steriel is verpakt, mee worden genomen. U bent hier echter afhankelijk van de douanier. Deze moet namelijk ter plaatse beoordelen of dit ook het geval; is; het komt vaak voor dat de douanier geen risico neemt en de kaas in beslag neemt. Voedingswaren kunnen namelijk ziektes overbrengen; met name bij verplaatsing van continent naar continent (waar in dit geval sprake van is) is men hier zeer attent op en neemt men geen enkel risico. Goede reis!

Dank voor uw antwoord

mag ik koffiemelk invoeren in Brazilie?

Voor het invoeren van melkprodukten in Brazilië geldt dat u een invoervergunning moet hebben. Vriendelijke groet

wat mag er worden meegenomen naar brazilië?

Beste mijnheer of mevrouw Vanrijkel, het is niet toegestaan om zaden e.d. mee te nemen naar Brazilië. Helaas kunnen deze (niet-zichtbare) ziekten overbrengen. Het zal worden ingenomen en vervolgens worden vernietigd door de Braziliaanse douane. Bovendien mag u geen zuivel producten, vlees en vleeswaren, bloemen en planten meenemen. Drugs zijn uiteraard ook niet toegestaan. Verder meg je voor R$ 500.00 aan cadeaus meenemen. U mag artikelen voor eigen gebruik meenemen naar Brazilië.

Mogen er dieetzakjes met droog voer worden ingevoerd omdat client op dieet is.

Beste mijnheer of mevrouw Biemans, dat hangt er vanaf of het goed en luchtdicht afgesloten is. Het beste is om bij de apotheek een medisch paspoort te halen waarin het dieet en het droogvoer wordt beschreven (iedere apotheek beschikt over dergelijke medische paspoorten voor het buitenland). U heeft dan geen problemen bij de douane van Brazilië.

Mogen we een lasapparaat in de koffer naar Brazilie meenemen??

In de koffer is geen probleem, mits er geen brandbare vloeistoffen in zitten of dat u ander brandbaar materiaal vervoerd. U zult begrijpen dat dit gevaarlijk kan zijn in een vliegtuig. Officieel is het zo dat u moet kunnen aantonen dat dit lasapparaat voor persoonlijk gebruik is en dat u geen plannen heeft om in Brazilië te gaan werken. U zult dus wel een aannemelijke verklaring nodig hebben.

Mag je chocolade meenemen naar Brazilië in je koffer? Zo ja, maakt het uit of dit melkchocolade, pure chocolade of witte chocolade is?

Beste Lies, je mag chocolade meenemen naar Brazilië. Dat levert geen problemen op. Fijne reis!

Mag vacuüm getrokken kaas mee in de ingecheckte koffer naar Brazilië?

Beste Nell, voor het invoeren van melkproducten in Brazilië geldt dat u een invoervergunning moet hebben. Uiteraard kan het er bij de douane in de koffer nog wel eens doorglippen.

Mag je thee meenemen? Aangezien er verschillende plantaardige ingeriënten in zitten. Daarnaast ook koeken en snoep? Zoals, laten we zeggen, de typische stroopwafels, gevulde koeken, en voor snoep gummibeertjes e.d. - Ik wil ze cadeau doen, maar ik weet niet welke mee kunnen.

Beste Michael, snoep en koeken levert meestal geen problemen op bij de douane in Brazilië, mits het niet teveel is. Thee is wat lastiger te kwalificeren. Zorg dat het netjes in een doosje of liever nog in een blikje zit en vervoer het in de ruimbagage. Dan lukt het meestal wel. Goede reis!

Hallo! Bedankt voor de reactie. En hoe zit het dan met geurzakjes waar bloembladen in zitten. Is dat net zo'n twijfelgeval als thee? Ik weet dat er een probleem is met zaden en noten(?), maar dat zit er volgens makers en winkeliers niet in. Daarnaast; Hoe zit het met speculoos (het smeergoed)? Daar zit vanalles in, maar het is dan ook wel verwerkt.

Ik wilde even zeggen dat er niet meer dan gedroogde bloembladen in de geurzakjes zitten. Maar alsnog weet ik niet hoe daar naar wordt gekeken. Het is wel een dicht papieren zakje en duidelijk gedecoreerd. Misschien een beetje riskant omdat het wel lijkt op een zakje met zaden (en het klinkt ook zo). Maar dat kan natuurlijk niet zo ruiken.

Beste Michael, Speculoos lijkt me in de vorm van koekjes geen probleem. De geurzakjes zijn problematischer, dit is afhankelijk van de inschatting van de douanier. Ik zou het niet meenemen.

Is het waar dat de wet bij receita federal is veranderd en dat je nu kaas en sausissen mag invoeren voor eigen gebruik?

Beste heer of mevrouw Joossens, volgens mij is het nog steeds zo dat je zuivelproducten en producten die vlees, vis, groente, fruit of bijenproducten bevatten alleen mag invoeren indien er vooraf toestemming is verkregen bij het Ministerie van Landbouw in Brazilië.

Volgensmij is het wel zo dat de wetgeving rondom het invoeren van kaas is veranderd in mei 2016. Dit is terug te vinden op de officiële website (in Portugees). Kunnen jullie dit bevestigen?

Beste martin, zover als ik kan lezen staat MAPA, de organisatie die controle houdt op de import van goederen, de volgende artikelen niet toe: • Illegal drugs • Guns, explosives and ammunition • Knives and deadly weapons • Fresh fruit and vegetables • Plant and plant products • All species of birds • Pets and animals – unless authorised • Dairy products including milk, egg and cheese • Fish and fish products • Cigarettes or alcoholic beverages of Brazilian origin • Counterfeit money and goods • Hazardous materials • Pornographic material Mocht u ergens kunnen vinden dat dit in 2016 is veranderd dan horen wij dat graag!