Alcoholische dranken in Canada

Alcohol is duur in Canada, vooral door hoge belastingen. Buitenlandse merken zijn nog extra prijzig maar ze zijn er wel, ook uit Nederland en België. Alcoholhoudende dranken mogen alleen worden verkocht aan personen die 19 jaar of ouder zijn, in de provincie Québec 18 jaar. Je moet daarvoor naar speciale, door de provinciale overheden gecontroleerde winkels (beer stores voor bier, liquor stores voor sterke drank, wijn en soms bier). Alleen in Québec vind je bier, lokale appelwijnen en enkele lichtere wijnsoorten ook in supermarkten, winkels van benzinestations en convenience stores (de 'alles-winkel' op de hoek). Meestal is het verboden alcohol te nuttigen op andere plekken dan in woonhuizen en in gelegenheden met vergunning (bars, restaurants, e.d.). Een geopende fles in de auto kan een flinke boete opleveren! Niet verwarren trouwens: liquor is sterke drank, liquorice is drop.


Reacties

MAg ik een fles citroenbrandewijn meenemen in handbagage? Ze gaan daar advocaat proberen te maken. Die kan ik na de douane kopen in nederland en laten sealen?

Beste Tineke, dat mag, mits je het achter de douane koopt. De regel: Aan alcoholische dranken mag maximaal anderhalve liter wijn òf 1,14 liter sterke drank òf 24 flesjes of blikjes bier van 355 milliliter worden meegenomen, maar hier is de leeftijdsgrens 19 jaar (voor Québec 18 jaar). Deze aantallen gelden per persoon.