Ambassades

De Canadese ambassade in Nederland is gevestigd aan Sophialaan 7, 2514 JP Den Haag, tel. 070-311-1600, e-mail [email protected], website www.canadainternational.gc.ca/netherlands-pays_bas/index.aspx?lang=nld&view=d.

De Canadese ambassade in België is te vinden aan Kunstlaan 58, 1000 Brussel, tel. 02-741-0611, e-mail [email protected], website www.canadainternational.gc.ca/belgium-belgique/index.aspx?lang=nld&view=d.

De Nederlandse ambassade in Canada is gehuisvest in het Constitution Square Building aan 350 Albert Street, Suite 2020, in Ottawa, Ontario K1R 1A4, tel. 613-237-5031, e-mail [email protected], website https://www.netherlandsworldwide.nl/countries/canada.

De Belgische ambassade in Canada zit in het gebouw aan 360 Albert Street, Suite 820, in Ottawa, Ontario K1R 7X7, tel. 613-236-7267, e-mail [email protected], website https://canada.diplomatie.belgium.be/nl.

 

Reacties

hallo, mag ik kaas meenemen uit de supermarkt die vacuum verpakt is naar Canada? Moet ik dat ergens aangeven? Met vriendelijke groeten van Petra Kassteen.

Het meenemen van voedsel naar een ander continent is altijd aan strenge regels onderworpen en mede afhankelijk van de douanier die eventueel uw koffer controleert. Volledig luchtdicht en steriel verpakte waren zouden geen probleem moeten vormen bij het overbrengen van ziektes, echter dat is altijd lastig controleerbaar voor een douanier (is het wel of niet goed en steriel afgesloten). U moet het in ieder geval niet in uw handbagage doen. Stopt u het in uw koffer, dan loopt u minder risico dat het in beslag wordt genomen. Maar risicovrij is het zeker niet; douaniers moeten namelijk zelf het risico beoordelen. Geen wonder dat zij meestal geen risico nemen.

Goedemiddag, mijn zoon die in Canada woont zou graag tulpenbollen in zijn kerstpakket willen , mag ik die sturen ? mv g ,graag uw antwoord

Het is wel mogelijk bloembollen naar Canada te versturen, alleen moet u zorgen dat er een verklaring bij zit waaruit blijkt dat ze gezond (niet besmet) zijn. Er zijn ook bedrijven waar u de bloembollen kunt bestellen en laten versturen. Zij verzorgen dan ook het papierwerk voor u. Kijk bijvoorbeeld maar eens op www.dutchgardenworld.com. Vriendelijke groet

Wij gaan 9 juli naar Canada. Mijn nederlande familie missen de frikandellen en kroketten. Dus mijn vraag, mogen we frikandellen en kroketten meenemen? Met vriendelijke groet, M. Cillessen

Het is niet toegestaan etenswaren, vlees, zuivelproducten en groenten Canada binnen te brengen met uitzondering van voor persoonlijk gebruik ingeblikte producten. Het is dus alleen mogelijk als u ze ingeblikt kunt vinden, met name met vleeswaren is de Canadese douane men streng. Fijne reis!

Ik wil graag kant en klare kip en karbonade kruiden meenemen dit zijn verpakte zakjes van silvo mag dit mee?

Kruiden blijft een lastig verhaal, omdat je niet precies weet of er ook zaden bijzitten; deze zijn verboden. Het is in een dergelijk geval afhankelijk van het beoordelingsvermogen van de betreffende douanier. Als het als etenswaren wordt beoordeeld, dan mag het ook niet mee. Het hangt een beetje af van de douanier; in de koffer valt het meestal niet op.

Speculaas, haagse hopjes. Alles is verpakt en dient als cadeau voor een jarige dame in Canada. Mag dat?

In principe zijn voedingswaren niet toegestaan; als er echter geen zuivel, vlees of groente in zit, zoals bij het meeste snoepgoed, kan het meestal door. Zorg dat de Haagse Hopjes in een blik zitten, dan stroomt het makkelijker door. Ik zou het wel in de koffer plaatsen. Het blijft afhankelijk van het beoordelingsvermogen van de betreffende douanier.

Goedemiddag, Ook ik heb een vraag over kaas. Ik woon vlakbij de fabriek van Beemsterkaas en daar kan ik de kaas laten vacumeren. Mijn neef en zijn vrouw zijn over uit Canada en ik wil ze de kaas kado doen. Moet er dan nog een verklaring van de fabriek bij. Of beter helemaal niet doen? Met vriendelijke groet, Mieke Wagemaker.

Beste Mieke, ik zou het gewoon in de koffer doen. Een verklaring achter de hand is altijd handig, maar meestal wordt het niet opgemerkt. Wordt het wel opgemerkt, dan ben je afhankelijk van de inschatting van de douanier.

mijn broer woont in canada, we gaan met de familie op bezoek bij hem, is het toegestaan dat we chocolade voor hem meenemen, en onze bagage?

Beste Purdy, het meenemen of invoeren van (ingepakte) chocolade naar Canada geeft geen problemen. Fijne reis!

Ik ga voor een paar dagen naar Canada en ik wil dan Hagelslag 2 Pakjes a 500 gr en drop mee nemen ook een paar zakjes a 500 gr nu wil weten of dat geen probleem zal zijn. Het is uit de super markt en verpakt

Beste dhr of mevr Moerkerken,verpakte chocolade en drop laat men in het algemeen gewoon door.

Mag ik deze zakjes zaadjes in de koffer meenemen?

Beste Coralien, dat is helaas niet toegestaan. Planten en plantenzaden kunnen plantenziektes overbrengen van continent naar continent, en het is dus verboden om deze mee te nemen naar Canada. Goede reis!

Een Canadese dame heeft net een paar oorbellen met uileveren van me gekocht. Ik heb ze al opgestuurd en nu schrijft ze dat het wel eens lastig kan worden bij de douane. Hoe schat U dat in? Bij voorbaat dank.

Beste Ilone, dat is niet eenvoudig te beantwoorden. In principe mogen uileveren als dierlijk product niet worden ingevoerd in Canada. Is het pakje echter niet te groot, dan is de kans eveneens groot dat het door de controles glipt.

Beste, Wij gaan naar familie in Canada. Zij zijn dol van onze verse asperges. Verse groenten meenemen is niet toegestaan. Toch heb ik een vraag. Kunnen ze niet vacuum verpakt mee voor eigen consumptie? Bijvoorbaat dank,

Beste Campagne in principe mag het niet. Wanneer het door een bedrijf vacuüm is verpakt zal het waarschijnlijk door de douanehonden niet worden opgemerkt in uw koffer. Eigen gebruik telt niet, omdat het vooral ter bescherming van de invoer van plantenziektes is. Goede reis!

Ik wil naar een achternicht in Canada vacuum verpakte rookworst opsturen. Mag dat?

Beste heer of mevrouw Potma, de invoer van vlees is helaas niet toegestaan in Canada. U mag de rookworst dus niet opsturen naar uw achternicht.

Hallo ik wil een Duitse bajonet opsturen naar canada voor een verzamelaar. Hoe moet ik dit aan pakken en mag dit.

Beste heer of mevrouw Weidijk, ik neem aan dat wij over een wapen spreken. Is dit het geval dan is dit niet toegestaan of u moet om toestemming vragen.