Canadese douanebepalingen

Net als voor ieder ander land gelden ook voor Canada regels om binnen te komen en wat je mag meebrengen, de douanebepalingen. Persoonlijke spullen die je nodig hebt voor je verblijf in Canada, mag je in principe onbeperkt meenemen. Het is zinvol van luxe bezittingen als een videocamera, een fototoestel, sieraden, een laptop, een tablet, een smartphone of muziekinstrumenten aankoopbewijzen bij je te hebben en een lijstje van deze zaken inclusief de waardes te maken om dat desgevraagd aan de douanebeambte te laten zien. Zo kun je aantonen dat je de spullen al had voor je Canada binnenkwam. Je moet invoerrechten betalen als je van plan bent dat soort dingen in Canada achter te laten. Soms kan de douane een waarborgsom van je vragen die je weer terugkrijgt als je met dezelfde spullen het land weer verlaat, maar dat heb ik zelf nog nooit meegemaakt. Ook bij vertrek uit Canada kunnen die aankoopbewijzen van pas komen om eventueel aan de douane te tonen dat je die spullen al in je bezit had voor je naar Canada ging. Bovendien kun je daarmee aan de grenswachten bij terugkomst in België of Nederland laten zien dat je ze van huis had meegenomen en voorkom je dat je er invoerrechten over moet betalen.

 

Inklaringskaart

In het vliegtuig naar Canada krijg je een formulier uitgereikt, de Customs Declaration Card, waarop gegevens moeten worden ingevuld over je doel in Canada en wat je in je bagage buiten de normale persoonlijke bezittingen meeneemt. Ook enkele persoonlijke gegevens moeten worden vermeld. Deze douane-inklaringskaart moet bij aankomst in Canada bij de paspoortcontrole worden getoond. De beambte kan er vragen over stellen en er eventueel aantekeningen op zetten. Overigens is de Canadese douanedienst begonnen met het automatiseren van die kaart. Op diverse vliegvelden en/of in terminals staan scanners waar je je paspoort in moet stoppen. Vervolgens wordt een foto van je gemaakt (en vergeleken met je paspoort) en moet je informatie intikken over hetgeen je hebt meegenomen. Uit het apparaat komt daarna een strook met je foto en een samenvatting van de gegevens. Deze heeft dan de plaats ingenomen van de inklaringskaart. Als deze scanners aanwezig zijn in de terminal waar je aankomt, wordt in het vliegtuig geen Customs Declaration Card uitgedeeld. Nadat je je koffers van de bagageband hebt gehaald, moet de kaart (of de geprinte strook) bij een volgende douanepost worden ingeleverd. Afhankelijk van de aantekening(en) van de eerste douanebeambte word je hier eventueel doorverwezen naar een balie voor controle van je koffer(s) en/of het betalen van invoerrechten. Overigens is de Canadese douane doorgaans zeer vriendelijk, tegemoetkomend en behulpzaam. Men is blij dat je je euro's in Canada komt uitgeven...

 

Elektronisch aanmelden

In 2016 is een regeling van kracht geworden waardoor bezoekers die vanuit (onder andere) Nederland en België per vliegtuig naar Canada komen, zich vooraf elektronisch moeten aanmelden. Dat moet gebeuren voor iedere persoon van je reisgezelschap apart. Er moeten wat persoonlijke gegevens ingevuld worden (zoals paspoortnummer, woonadres, de hoeveelheid geld om in Canada te besteden en je e-mailadres) en per persoon moet zeven Canadese dollar worden betaald. Dat kan alleen met een creditcard. Na invulling van het elektronische formulier wordt, als er niks bijzonders aan de hand is, binnen een paar minuten een emailbericht gestuurd met de toestemming om Canada per vliegtuig binnen te komen. Mensen met een Canadees paspoort of 'permanent resident card' hoeven dit overigens niet te doen. Geldige reispapieren (zoals een paspoort) blijven evenwel ook noodzakelijk. Ook de douane-inklaringskaart die in het vliegtuig wordt verstrekt of elektronisch op het vliegveld moet worden ingetikt, blijft gewoon gebruikt. Meer informatie op de website Electronic Travel Authorization van de Canadese regering: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp?utm_source=slash-eta&utm_medium=short-url&utm_campaign=eta. Aanmelden kan op de website 'Apply for eTA': http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Overigens is het zeer belangrijk dat je met hetzelfde paspoort reist als je bij de aanmelding hebt opgegeven. De elektronische toestemming is geldig zolang het opgegeven paspoort niet verlopen is, echter tot een maximum van vijf jaar.

 

Wat je wel en niet naar Canada mag meenemen

Je mag cadeautjes (niet zijnde alcohol, tabak en verdovende middelen inclusief marihuana) meebrengen met een waarde van maximaal zestig Canadese dollar per stuk. Is het meer dan moet er mogelijk invoerbelasting worden betaald. De douanebeambte zal vragen wat voor artikelen je hebt meegenomen en een collega wil ze eventueel ook zien. De invoer van beschermde diersoorten en producten daarvan, zoals bont, veren, beenderen en leer, is niet toegestaan. Dat geldt in principe ook voor antiek en cultureel erfgoed. Voor het invoeren en gebruiken van radiozendapparatuur moet je van tevoren toestemming hebben. Voor dieren en planten geldt hetzelfde. Informatie hierover kun je verkrijgen bij de Canadese ambassade (zie de pagina over ambassades). Het is niet toegestaan etenswaren, groenten, vlees en zuivelproducten Canada binnen te brengen met uitzondering van voor persoonlijk gebruik ingeblikte producten. Verder mag je per persoon maximaal 10.000 Canadese dollar aan geld, cheques en andere waardepapieren invoeren.

 

Genotmiddelen

Tabaksproducten en alcoholische dranken worden niet als geschenken gerekend. Je moet het melden als je daarvan iets bij je hebt, ook als de hoeveelheden voldoen aan de voorwaarden. In alle oostelijke provincies van Canada geldt dat personen van 18 jaar en ouder maximaal vijftig sigaren èn tweehonderd sigaretten èn vierhonderd gram bewerkte tabak èn tweehonderd 'tobacco sticks' (sigaret zonder vloeipapier) voor persoonlijk gebruik en in originele verpakking zonder invoerrechten mogen meebrengen. Een veelvoud van een van deze producten mag ook maar dan gelden voor de andere artikelen in verhouding lagere aantallen. Aan alcoholische dranken mag maximaal anderhalve liter wijn òf 1,14 liter sterke drank òf 24 flesjes of blikjes bier van 355 milliliter worden meegenomen, maar hier is de leeftijdsgrens 19 jaar (voor Québec 18 jaar). Deze aantallen gelden per persoon. Hoewel marihuana in de tweede helft van 2018 in heel Canada legaal is geworden, mogen die en andere verdovende middelen niet ingevoerd worden. Zie verder de informatie op de website van de Canadese douane.

 

Wapens

Vuurwapens, zowel voor sport- als voor jachtdoeleinden, mogen alleen tijdelijk worden ingevoerd. Daarvoor moet bovendien van tevoren toestemming worden verkregen. Informeer bij de Canadese ambassade.

 

Uitvoervoorwaarden

Als je Canada weer gaat verlaten, is het van belang te letten op enkele voorwaarden rond het meenemen van artikelen. Er zijn beperkingen aan het uitvoeren van voorwerpen met historische, culturele of wetenschappelijke waarde. Als het gaat om zaken die ouder zijn dan vijftig jaar, moet je daarvoor toestemming hebben van de Canadian Cultural Property Export Review Board (onderdeel van het ministerie van cultuur en erfgoed). Denk daarbij onder andere aan fossielen, archeologische voorwerpen, schone en decoratieve kunst, technologische objecten en archiefmateriaal. Informatie hierover via tel. +1-819-997-7761.

 

Reacties

Een vriendin van mij vertrekt voor een jaar naar Canada om te studeren. Ik heb haar een zakje klavertjes4-zaadjes gekocht, zodat zij dit in Canada kan planten in een potje op haar appartement. Maar mag dit mee naar Canada ? Mag dit in de bagage of handbagage ?

De invoer van zaden van het ene naar het andere continent is wereldwijd verboden. Met het meenemen van zaden kunnen ook ziekten zich over continenten verspreiden. Vandaar dat men hier op toeziet.

Ik vertrek op 30 augustus met mijn man naar canada, we willen wat cash geld (dollars) meenemen, hoeveel mogen wij per persoon meenemen?

De in- en uitvoer van buitenlands geld in Canada is in principe vrij. Dit geldt ook voor dollars. Echter, u moet de herkomst en bestemming aantoonbaar kunnen maken van al het ingevoerde geld met waarden die hoger zijn dan CAD 10.000,-. Fijne vakantie!

Mijn man en ik gaan binnenkort voor 3 weken naar Canada. Hoeveel shag mogen wij meenemen? Alvast bedankt voor uw antwoord, vriendelijke groet Ria Wildenburg

In Canada geldt dat personen van 19 jaar en ouder maximaal vijftig sigaren, tweehonderd sigaretten en vierhonderd gram bewerkte tabak (=shag) voor persoonlijk gebruik zonder invoerrechten mogen meebrengen. U mag dus samen 800 gram shag invoeren, zonder daarover invoerrechten te hoeven betalen.

dag, is dit nog steeds de regel ? of is het inmiddels verandert ? Groet, Trudi

De invoer van de hoeveelheden shag, sigaretten en shag naar Canada is onveranderd. Echter het is of-of. M.a.w. u mag of 50 sigaren of 200 sigaretten of 400 gr. shag meenemen. Het is dus niet en - en.... Fijne reis!

Het volgende heb ik van de Canadese site: Tobacco products You are allowed to bring all of the following amounts of tobacco into Canada free of duty and taxes: •200 cigarettes; • 50 cigars; • 200 grams (7 ounces) of manufactured tobacco; and • 200 tobacco sticks. In addition, the Excise Act, 2001 also limits the quantity of tobacco products that can be imported (or possessed) by an individual for personal use if the tobacco product is not packaged and stamped "CANADA DUTY PAID ● DROIT ACQUITTÉ." The limit is currently five units of tobacco products. One unit of tobacco products consists of one of the following: • 200 cigarettes; • 50 cigars; • 200 grams (7 ounces) of manufactured tobacco; or • 200 tobacco sticks. Five units per persoon ?

Beste Trudy, dit lijkt me niet te kloppen; wat is de URL van deze website, dan vraag ik het na.

Ik ga volgend jaar naar Canada op vakantie, ik ben dan 17 jaar. Mag ik (zo ja hoeveel) sigaretten meenemen naar Canada?

Helaas mogen personen jonger dan 19 jaar geen sigaretten in Canada invoeren.

wij willen een (nieuwe) fiets opsturen naar een familielid welke woont en werkt in Toronto. moet zij daar straks invoerrechten over betalen?

Helaas moeten er over alle artikelen die een hogere waarde hebben dan zestig Canadese dollars invoerbelasting worden betaald.

mijn zoon zit voor vier maanden in canada en hij nam zijn oude laptop mee omdat zijn nieuwe laptop nog niet binnen was. Kan ik zijn nieuwe laptop zonder problemen aan hem opsturen? Zijn er invoerbepalingen van toepassing en mag de batterij ook worden meegestuurd?

Een nieuwe laptop valt onder de invoerbepalingen en er moet dus over worden betaald. Bij het versturen van lithiumbatterijen bestaat de kans op oververhitting en onder bepaalde condities is er mogelijk zelfs ontploffingsgevaar (enkele vliegtuigcrashes worden gelinkt aan de oveverhitting van lithiumbatterijen). Vandaar dat dit vaak niet is toegestaan. Zie op de volgende website van DHL onder welke voorwaarden uw batterijen vallen. http://www.dhl.nl/nl/express/verzenden/verzendadvies/ lithium_batterijen.html#guides_materials

Onlangs verstuurden wij een fles jonge jener naar mijn Zwager in Canada. Deze heeft hij echter niet ontvangen omdat invoer op deze manier niet zou mogen. Is dit waar? En waar blijft die fles dan wel?

Ik heb hier nog nooit van gehoord en heb hier ook nergens informatie over kunnen vinden. Op de website die over kleine importen gaat staat niet dat dit niet zou mogen, zie http://www.cbsa.gc.ca/publications/pub/ bsf5056-eng.html#s2x13 Maar iedere staat in Canada heeft andere invoerregels, dus dat is lastig vindbaar. Andere mogelijkheden zijn dat de behandelende douanier het niet kende en het als een risico-object beoordeelde. Men is op dit moment namelijk streng in de toepassing van regels en neemt geen enkel risico. Mocht iemand anders hier meer ervaring mee hebben, dan hoor ik dit graag.

Voor onze Hollandse familie in Canada willen we :vacuüm verpakte kaas. Een boterletter en chocolade meenemen. Mag dat. Vriendelijke groet, Suzanna

Beste Suzanna, als u deze etenswaren goed verpakt in uw koffer doet, dan zult u geen problemen ondervinden. Fijne reis!

Mag ik bloembollen mee nemen

Mag ik bloembollen in voeren

Beste O. Rietkerk, daar is geen goed antwoord op te geven. Omdat veel planten zieketen overbrengen, worden veel planten niet geaccepteerd. Voor sommige planten maakt men een uitzondering. Ik zou hier echter geen enkele risico mee nemen. Zie ook www.ehow.com/how_5839735_import-flowers-canada.html#ixzz2gkB6XLWl Goede reis!

wij gaan op familiebezoek naar canada en ik had graag twee doosjes pralines meegenomen... is dat een probleem? ook had ik een mini-djembe (ongeveer 15cm) groot, afgewerkt met een dierevelletje, zou dat een probleem vormen? zijn houten voorwerpen, zoals maskers en boomerang een probleem? bedankt voor je antwoordje...

Beste Mast, pralines zijn geen probleem. ook houten voorwerpen vormen geen probleem mits de waarde niet te groot is, want dan moet je invoerrechten betalen. Ook een djembe is geen probleem. Goede reis!

Beste Mast, de douane is op dit moment zeer streng op voedingswaren. De pralines worden waarschijnlijk niet meer geaccepteerd.

Mijn oudste broer (87), woonachtig in Surrey, lijdt aan de ziekte Alzheimer. Wij zouden hem voor Sinterklaasavond per post een pakje willen sturen, bevattende: a) 5 CD's met liedjes van Wim Sonneveld (totale waarde Euro 18,99, b) 2 chocolade letters, c) 2 zakjes pepernoten en d) wat marsepein o.i.d. Het kunnen luisteren naar liedjes van vroeger is een advies van de Stichting Alzheimer Nederland. Mag dit? Beantwoorden

Beste J.A. Postma, het sturen van de 5CD's is geen probleem, het blijft ruim binnen de marges. Het kan helpen als u een kopie van de aanschafbon toevoegt. Op het overbrengen van etenswaren van het ene naar het andere continent is men altijd beducht in verband met het overbrengen van ziektes. Als u dit toch wilt proberen, dan zou ik deze apart zenden. U heeft dan wel enig geluk nodig. Veel succes!

Ik wil 25 CD's uit een erfenis naar familie in Canada sturen. Moeten er dan invoerrechten worden betaald? En hoe gaat het als ik de CD's naar een USB-stick copieer en die naar Canada stuur?

Mijn advies zou zijn om alles op een USB-stick te plaatsen, dan betaald u in ieder geval geen invoerrechten in Canada. Als u de 25 CD's naar Canada opstuurt, dan zal de douane dit pakketje openen en waarschijnlijk invoerrechten rekenen (aan de ontvanger). Veel succes!

wij gaan 4 maanden naar canada en mijn vraag is wat ik nodig heb om het land in te komen? visum? financiele gegevens? etc. etc.

Beste Elroy, tot 6 maanden heb je geen visum nodig, maar je moet wel over voldoende middelen beschikken om in jouw levensonderhoud te kunnen voorzien (of bij familie ondergebracht zijn). Bovendien heb je een retourticket nodig. Zie verder: http://www.vakantiearena.nl/canada/reisdocumenten-voor-canada

ik zit momenteel in canada en heb hier een bose speaker gekocht en ik wil ook nog een tablet kopen. als ik over een paar maanden weer terug naar Nederland ga heb ik dan problemen bij de douane? zit hier een maximaal bedrag aan wat betreft de export? alvast bedankt!

Beste Sven, je hoeft geen belastingen bij invoer te betalen voor goederen die je buiten de EU kocht, als de totale waarde niet meer is dan € 430. De waarden van geneesmiddelen, tabaksproducten, alcoholhoudende producten tellen niet mee bij deze € 430. Dit betekent dat je, wanneer je goederen koopt met een waarde van meer dan € 430, bij terugkomst in Nederland over het aankoopbedrag douanerechten en BTW moet betalen. Vriendelijke groet

Ik wil een fles pisang ambong opsturen naar Canada, maar ik krijg niet echt gevonden of dit wordt toegestaan of niet. Stel ik wil het naar het Brits Colombiaanse deel opsturen, gaat dit lukken?

Beste Sjoerd, Het versturen van alcoholische drank naar Canada is toegestaan, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Over accijnsgoederen als alcoholische en tabaksproducten worden altijd douanerechten geheven, ongeacht hun waarde. Voor deze zendingen gelden aanvullende beperkingen. Goederenzendingen naar Canada moeten worden voorzien van een volledig ingevulde douaneverklaring CN 22 of CN 23 (in het Engels of Frans). Bij aflevering van zendingen waarvoor douanerechten worden geheven is de ontvanger ca. CAD $ 10,- inklaringskosten per zending verschuldigd. Toevoeging van een gespecificeerde (pro forma) rekening komt snelle douaneafhandeling ten goede en is verplicht voor handelszendingen.

ik heb enkele weken geleden een fles met sterke drank naar Canada gestuurd, nadat ik dit bericht had gelezen. De ontvangende partij gaf aan die 10 dollar wel te willen betalen. Nu wordt in Canada de fles UIT het pakketje gehaald en de overige spulletjes worden netjes afgeleverd. Maar de fles 'mag niet' en het enige alternatief is de fles terug te sturen naar mij (met weer de nodige kosten natuurlijk). Enkele posts terug stond er een vermelding naar een website (dit is de goeie, zónder spatie http://www.cbsa.gc.ca/publications/pub/bsf5056-eng.html#s2x13 )maar daar vind ik niet de informatie die u hier beschrijft. Waar kan ik die vinden?

Mag ik voor Kerst een fles Coebergh, een fles Schröbbeler, een blok kaas, (neger) zoenen en stroopwafels sturen? Moet de ontvanger hier ook CAD $10,- voor betalen? Of kan de verzender dit ook doen?

Beste La Toya, de drank is hierboven al beantwoord en daar moet door de ontvanger CAD $10,- voor betaald worden. Helaas kunt u dit niet voor hen doen. Voedingswaren zijn helaas niet toegestaan en vormen een risico.

ik heb een vriend in Canada wonen, en wil graag als ik daar ben tweedehands bekkens(cymbals voor een drumstel) kopen van ongeveer 150 canadese dollar per stuk. hoeveel invoerrechten zou ik daar voor moeten betalen als ik weer terug ga naar Nederland? Mvg. Niels

Officieel moet u bij binnenkomst in Nederland uit een niet-EU land en dus ook uit canada bij een bedrag van 22 tot 150 euro de BTW betalen. Hier wordt niet zo opgelet. Bij bedragen boven de 150 euro (niet Canadese dollars!) moet u zowel invoerrechten als BTW betalen. Tot 200 euro is men hier niet zo streng in, daarboven moet u het officieel aangeven. Ik vermoed dat u ergens tussen de 4,7 en 6,7% invoerrechten moet betalen (alleen kleding is 12%). Als ze niet te groot zijn, dan kunt u ze in uw koffer doen. Het al of niet nemen van een risico is aan uzelf. Ik kan u allen de regels uitleggen, maar dat zult u begrijpen. Veel succes!

Ik wil een brief opsturen naar Canada met daar een chocoladeletter, 3 armbandjes en een brief in. Dit weegt ongeveer 300 gram, ik heb genoeg postzegels. Moet ik hier nog een douaneverklaring opplakken? Als ik dit doe, bestaat de mogelijkheid dan toch dat er iets niet aankomt? Mag je überhaupt chocolade en (goedkope) sieraden opsturen naar Canada?

In het algemeen gaat dit goed, mits de armbanden niet te duur zijn. De aankoopnota bijsluiten wil dan helpen. Zorg wel voor een beetje karton om de voorwerpen en de chocolade te beschermen.

Op dit moment is de Canadese douane zeer streng op voedingswaren. Ook verpakte chocolade wordt niet eer geaccepteerd.

Onthoud trouwens wel dat het bij mijn vorige reactie om een brief gaat, geen pakket. Kan het dat ze deze alsnog open maken?

Beste An, zie het antwoord over de invoer in Canada hierboven. Veel succes!

We gaan in september naar Montréal en kennissen daar zijn gek op oliebollen. Nu is onze vraag is het toe gestaan om een pak kant en klare oliebollen mix mee te nemen?

<p>Het is geen probleem om oliebollenmix mee te nemen naar Montreal in Canada. Zorg wel dat het pak gewoon afgesloten zit in de originele verpakking. Op het moment dat het geopend is, kunt u het inleveren. Fijne reis!</p>

Wij maken dit jaar een roadtrip van 1 maand door de USA, en willen familie in Canada 2 dagen met een bezoekje vereren, nadat we al 1 week door de USA getrokken zijn. Wij wilden een verpakte blok kaas, en wat chocolade tabletten voor hun meenemen. Moet ik die kaas en chocolade aan de douanier vermelden? Deze vraag is al door Suzanna gesteld, maar zij gingen direct naar Canada; ik weet niet of dat nog verschil maakt. Gezien we 4 weken onderweg zijn, hebben wij natuurlijk de nodige spullen bij ons; tablet, fototoestel etc. Moeten we ook die aanmelden bij de douane? Dank u!

<p>Beste Leo, indien de kaas vacuüm verpakt is, dan hoeft u dit ook niet te melden. Chocolade tabletten vormen bij de invoer naar Canada geen probleem, ook niet via de USA. Electronica voor eigen gebruik hoeft u tegenwoordig niet meer aan te geven bij de douane. Hetzelfde geldt voor uw fototoestel. Fijne roadtrip!</p>

Beste Leo, de douane controleert op dit moment zeer streng op voedingswaren. De kaas en chocolade zal dus niet meer gaan lukken.

Mijn moeder gaat voor 2 maanden naar haar zuster in Vancouver en zij wil graag 3 flessen advokaat meenemen in haar koffer. Mag dat of moet zij dan invoerrechten betalen?

U mag 1,5 liter wijn meenemen naar Canada. Ik ga er vanuit dat de advocaat hier eveneens onder valt. Is het percentage alcohol hoger, dan mag u van de douane slechts 1,14 liter meenemen (overigens per persoon).

Dank voor uw antwoord en een tip voor mensen die advocaat willen meenemen: ik kreeg van de ambassade te horen dat advocaat onder de sterke drank valt en er dus maar 1.14l meegenomen mag worden!

hallo mogen wij per man 200 sigaretten mee doen naar canada en dan nog eens +-400 gr tabak of is dat gescheiden groetjes

Dit staat inderdaad niet zo duidelijk op onze website over canada, maar het is 200 sigaretten of 400 gram tabak. Ik zal de website direct duidelijker maken.

Hallo wij gaan in de zomervakantie naar toronto toe maar daar woont familie van mij en dan wou ik graag een kilo pepernoten een pak (10) stroopwafels een pak hagelslag en een zak chips Zou dat mogen als alles nog gewoon dicht zit? Bvb gr marije

Beste Marije, het is geen probleem om pepernoten en dergelijke mee te nemen naar Canada indien de zakken dicht zijn. Stop het wel in je koffer.

Beste Leo, de douane controleert op dit moment zeer streng op voedingswaren. Het zal dus niet meer gaan lukken.

Hallo wij gaan dit jaar op vakantie naar canada Hoe werkt dat met de stroom omdat daar de stroom lager is en het stopcontact is niet gelijk hoe werkt dat daar? Kan ik daar bijvoorbeeld mijn telefoon daar opladen? Gr marije

Beste Marije, kijk even bij onze informatie over elektriciteit: http://www.vakantiearena.nl/canada/elektriciteit-canada Hier vind je de benodigde informatie over elektriciteit en adapters in Canada. Fijne reis!

Mijn zoon zit voor een jaar in canada en heeft nu gevraagd of wij 2 soorten stekkers op willen sturen. wij willen ook peperkoek en stroopwafels en onderkleding opsturen.mijn vraag is mag dit?

Beste Connie, dit is geen probleem indien de voedingswaren nog in de oorspronkelijke verpakking van de fabriek zitten. Stekkers zijn altijd akkoord. Veel succes!

Deze zomer ga ik 3 weken naar Canada. Ik wil meer dan 400 gram shag meenemen, weet u hoeveel invoerrechten ik hierover moet betalen? En is het in Alberta toegestaan om in het 'openbaar' in de buitenlucht te roken? Bedankt vast, Rijk

Beste Rijk, je kunt in Alberta in de buitenlucht roken, behalve in `public places'. Dit is een ruim begrip, dus in de omgeving van een speelplaats of een theater is het niet verstandig. Als u rookt, dan bent u verplicht om een afstand van minimaal 5 meter te behouden tussen u en de dichtstbijzijnde deur of raam. Ik ben helaas niet op de hoogte van de invoerrechten op shag in Canada. Maar ik neem aan dat het niet meer zal zijn als het aankoopbedrag per pakje. Zeker weten doe ik het echter niet.

Hallo, Mijn vriend is dj en nu gaan we naar een bevriende dj in Toronto. Nu wil hij zijn cd-map, koptelefoon en wat vinyl (platen) meenemen. Hij zal misschien ook op een feestje gaan draaien, ZONDER VERGOEDING. Moet hij nu een tijdelijk werkvisum aanvragen? Ik heb al met de ambassade gemaild maar krijg een niet zo'n duidelijk antwoord.

Beste Diana, het moet allereerst duidelijk zijn dat de cd's die je meeneemt naar Canada niet voor de handel zijn. Echter als duidelijk is dat het voor privé-gebruik is (zet er iets met een viltstift op, bijvoorbeeld jouw naam), dan is het meestal geen probleem. Het hangt natuurlijk wel een beetje van de hoeveelheid af. Honderden cd's worden niet snel als privé gezien... Een avondje DJ spelen op een feestje in Canada lijkt me geen probleem, zolang het in de privé-sfeer blijft. Op professionelere avonden kan het lastiger worden. Echter, ik neem aan dat je op een dergelijke avond waarschijnlijk niet wordt gecontroleerd. Garanties kan ik natuurlijk niet geven. De afweging moeten jullie zelf maken. Veel succes!

Hey daar! Ik vertrek morgen naar Toronto! Ik heb begrepen dat sigaretten in Canada behoorlijk prijzig zijn. Hoeveel pakjes mag ik meenemen naar Canada en waar moet ik dit aangeven?

U mag in totaal 200 sigaretten per persoon meenemen naar Canada. Neemt u meer mee, dan moet u dit aangeven bij de douane en betaalt u invoerrechten. In dat geval kunt u ze beter ter plaatse kopen. Goede reis!

Beste mensen, ik heb van een brandweer commandant in Canada een brandweerhelm toegestuurd gekregen . Wat schets mijn verbazing , ik moest hier veel invoerbelasting over betalen. Waar kan ik achterhalen of dit juist is? Het is niet een oude helm dus niet antiek.

Als de brandweerhelm niet antiek is (ouder dan 50 jaar geldt als grens), dan mag u tot een bedrag van € 150,- vrij invoeren. Vraag even een waardebepaling op in Canada, dan krijgt u uw geld misschien terug. Kijk ook even naar de waardebepaling op uw belasting aanslag. Bovendien moet u bij invoer in Nederland uit een niet-EU land en dus ook uit Canada bij een bedrag van 22 tot 150 euro de BTW betalen. Bij bedragen boven de 150 euro (niet Canadese dollars!) moet u zowel invoerrechten als BTW betalen. Ik neem aan dat u ergens tussen de 4,7 en 6,7% invoerrechten heeft betaald (alleen kleding is 12%). M.a.w. 21% BTW over de waarde van de helm + tussen de 4,7 en 6,7% over de waarde van de helm (minus de BTW). Veel succes!

Mag ik zoethout(wortel) meenemen naar Canada? Het is mij niet duidelijk of het daar ook bekend is als snoep, of dat ze het zien als onderdeel van een plant?

Ik denk dat je dat alleen mee kan nemen indien dit nog in een soort van originele verpakking zit. Anders zal de douane dit van u afnemen, omdat men het product waarschijnlijk niet kent. Men neemt hier in het algemeen geen risico mee.

Weet u of sigarello,s onder sigaren of sigaretten vallen en hoeveel nag ik dan meeneme.

De sigarello's worden als sigaren gezien. U mag er 50 per persoon meenemen. Goede reis!

Hoeveel euro mag je maximaal meenemen naar Canada en moet dit in je handbagage ?

De in- en uitvoer van buitenlands geld in Canada is in principe vrij. Dit geldt ook voor euro's. Echter, u moet de herkomst en bestemming aantoonbaar kunnen maken van al het ingevoerde geld met waarden die omgerekend hoger zijn dan USD 10.000,-. Alvast een fijne vakantie!

marsepein biscuitcakemeel/nasikruiden/pakjestomatensoep mag je dat meenemen in je koffer naar canada

Beste Janny, het is niet toegestaan om etenswaren, groenten, vlees en zuivelproducten Canada binnen te brengen met uitzondering van voor persoonlijk gebruik ingeblikte producten. Kruiden en cakemeel zullen zeker niet worden geaccepteerd.

Ik wil een fles whisky voor mijn broer 1,5 liter mee nemen in mijn ruimte bagage. Er word aan gegeven dat je alcoholische dranken maar 1,1/4 liter mag invoeren, maar die zijn er niet in Nederland. Heb naar schiphol gebeld en die geven mij als antwoord dat het geen probleem is .

Beste Piet, houd er rekening mee dat u sowieso geen dranken mee aan boord mag nemen, met uitzondering van dranken die u op Schiphol, na het passeren van de douane, heeft gekocht. Deze whiskey wordt vervolgens in een speciale zak verpakt. De douane zal deze zelden controleren, omdat zij zien dat deze op de luchthaven van vertrek is ingepakt.

WOW just what I was searching for. Came here by searching for louboutin replica Here is my blog post <a href="http://www.christianlouboutinforsale.top/christian-louboutin-men/christian-louboutin-sneakers.html">Christian Louboutin Sneakers</a>

Ik had ook al gereageerd bij het onderwerp 'Pisang Ambon' maar helaas nog geen antwoord gekregen. Ik heb een fles Beerenburg gestuurd naar een neef en nichtin Canada. Nadat ik op deze site alle informatie heb gevonden die ik nodig had (waarvoor mijn complimenten) en de onvangers akkoord gingen met het betalen van de extra kosten ($10,-) heb ik het pakketje opgestuurd. In Canada is echter de fles drank uit het pakketje gehaald en de rest is afgeleverd. De drank mag volgens de postbeambte wel persoonlijk ingevoerd worden maar niet per post. MIjn vraag is: u geeft aan dat het wel per post kan en dat de ontvangende partij dan nog eens de invoerkosten (zijnde $10,-) moet betalen. Waar kan ik die informatie vinden? In een eerder bericht heeft u een website vermeld, maar daar kan ik niet deze specifieke informatie uithalen. Zelf heb ik deze link gevonden: http://www.cbsa-asfc.gc.ca/publications/dm-md/d2/d2-3-1-eng.html Is de vermelding onder nr 22 het artikel waar u uw informatie vandaan hebt of kan ik nog ergens anders informatie vinden? Ik hoor graag van u.

Beste Joan, ik kan je hier op dit moment niet verder mee helpen, maar ga wel proberen meer informatie voor je te vergaren. Ik kom hier nog op terug.

Beetje verwarrend. De ėėn zegt kaas verpakt en chocolade verpakt geen probleem en daaronder... dat de douane streng controleert en het niet toegestaan is Je mag van mij streng controleren,.. maar iets is toegestaan, of niet? Of is het hoe de pet staat vd douane. ...

Dit is ook verwarrend. Officieel is het meenemen van etenswaren in Canada niet toegestaan. Zelf heb ik de laatste twee keer geen problemen gehad met door de fabriek verpakte producten.maar de regels lijken aangescherpt. IK heb gehoord dat het nu niet meer wordt toegestaan. Men is toch bang voor de invoer van ziekten

Hallo, ik vertrek op 24 juli naar Montreal in mijn eentje. Ik ben dan net 18, is het dan mogelijk om sigaretten te kopen of mag dit niet?

In alle oostelijke provincies van Canada geldt dat personen van 19 jaar en ouder maximaal vijftig sigaren, tweehonderd sigaretten en vierhonderd gram bewerkte tabak voor persoonlijk gebruik zonder invoerrechten mogen meebrengen. Alleen in Québec geldt een leeftijdsgrens van 18 jaar. Montreal ligt in Quebec, dus je mag de sigaretten kopen en/of meenemen.

Kauwbotten ( gedroogd) zijn in Canada erg duur. Onze dochter ( woont in Alberta) vroeg ons er een x aantal mee te nemen. Is dit toegestaan?

Beste Gerda, dat hangt af van de samenstelling van de kauwbotten. Bevat het vlees en/of vleesprodukten (dit geldt namelijk ook voor producten waarin vlees is verwerkt, zoals bijvoorbeeld soepen), verse groenten, fruit en absint, dan kan het niet.

Al lezende kom ik een aantal vragen tegen waar ikzelf ook tegenaan loop maar vind steeds afwijkende antwoorden. Ik heb het verkeersbureau gebeld maar ook die geven geen eensluidend antwoord. Dit weekend vertrekken wij naar Toronto en willen voor onze familie daar een pondje heel oude kaas meenemen. Nu kan een bevriende kaashandelaar dit heel goed insealen, mag dat dan mee of niet. Het verkeersbureau zei dat ik het gerust kon proberen, maar ik hoorde van anderen dat er waarschijnlijk hoge boetes op staan als je betrapt word. Hoe komt het toch dat niemand daar een eensluidend antwoord op kan geven?

Beste Joop, dat komt onder meer omdat je afhankelijk bent van de douanier. Officieel is de invoer van voedsel verboden. Door de fabriek verpakte waren worden vaak doorgelaten. De kaas moet dan wel in de oorspronkelijke verpakking zitten. Sealen wordt als een risico gezien, omdat het niet door de fabriek is verpakt.

Hallo, Wij gaan binnenkort op vakantie naar Canada. Aangezien we daar veel familie hebben blijven we daar slapen. Als bedankje wilden we graag Nederlandse producten meenemen (stroopwafels, vacuum verpakte kaas, drop enz.) en aan hen geven. Mag dit? en zo ja, zit er ook een limiet aan? Groet,

Ik ga binnenkort naar Canada. Ik wil wat gouden sieraden en twee schilderijen meenemen voor mijn vriendin maar weet niet of dat mag.

Mijn vrouw drinkt een speciale thee, vetkiller thee, mag zij deze meenemen.En wat betreft medicijnen die zij en ik gebruiken , mag dit als ?handbagage

De medicijnen zijn geen probleem voor Canada. Het is zelfs verstandig om deze in de handbagage mee te nemen; er is namelijk altijd een (kleine) kans dat uw bagage niet of niet op tijd aankomt op uw bestemming. Het beste is om een verklaring van uw apotheek mee te nemen waarin uw medicijnen omschreven worden. De thee is lastiger te beantwoorden. Een douanier zal het product waarschijnlijk niet herkennen en dus geen risico nemen. Onverpakt kan sowieso niet (het is een plantaardig middel). Goede reis!

Ik wil de urn van mijn vader meenemen naar Canada. Er zal een crematieverklaring (in het Engels) en een kopie van het overlijdingsakte (in het Nederlands)worden meegenomen. Ik weet dat de urn van plastic, kunststof of hout moet zijn ivm mogelijkheid om te scannen. Maar wat zijn de regels van de Canadese Douane mbt het meenemen van de urn?

Beste Humphrey, deze vraag kan ik zelf niet voor je beantwoorden, maar je kunt deze vraag stellen aan de douaneautoriteiten in Canada via de volgende telefoonnummers: 1-204-983-3500 of 1-506-636-5064. Eventueel kun je deze vraag ook aan de douaneautoriteiten stellen via het volgende e-mailadres van de douane in Canada: [email protected] Veel succes!

Ik heb heel wat stukjes gelezen en begrijp nu dat als ik vacuüm verpakte kaas meeneem naar Canada, dat dat wel mag. En dat hoef ik ook niet aan te geven dan?

Beste Maria, vacuümverpakt zou niet op problemen moeten stuiten. Gewoon in uw koffer doen. Handbagage kan altijd lastig zijn. Goede reis

Hey ik wil graag een paar pakken chocomel naar een vriendin sturen in canada,ze vond dat hier heel lekker maar ze hebben het daar niet! kan dit?

Beste Paul, Dat kan, maar slimmer is misschien om poeder te sturen, zodat ze het zelf met melk kan aanmaken. Dat lijkt me een stuk goedkoper.

Hallo, we gaan as woensdag naar Montréal en willen graag een huwelijksboompje meenemen. Mag dit? Dank voor uw reactie.

Beste Richard en Corry, daar is geen goed antwoord op te geven. Omdat veel planten ziekten overbrengen, worden veel planten niet geaccepteerd. Voor sommige planten maakt men een uitzondering. Ik zou hier echter geen risico mee nemen. Zie ook ehow.com/how_5839735_import-flowers-canada.html#ixzz2gkB6XLWl Goede reis!

Hallo, ik vroeg me af of ik vitamines en mineralen en omega 3 supplementen mee zou mogen nemen naar Canada (vliegtrip vanaf Amsterdam) Alvast bedankt voor uw antwoord. Groet, Sunny

Beste Sunny, vitamines, mineralen en omega 3 supplementen kun je meenemen naar Canada.

Hallo, ik wil 4 bakjes, afgesloten, gemixte noten meenemen. Mag dat? Groet,Sunny

Beste Sunny, als ze zijn afgesloten door de `producent'dan zal het geen probleem zijn.

Dag allemaal, zaterdag vertrek in naar Canada, Calgary. Voor een verjaardag heb ik bonbons (Leonidas in doos) meegekregen om mee te nemen. Mag dit mee in de koffer en moet ik dit ergens aangeven op een formulier? Hoor graag van u. Met dank en groet, Joke

Beste Joke, Bonbons is geen probleem.

In middels 2 x door de douane geglipt met 1 liter absint hapsburg 79%... Nu zie ik in een comment dat dat niet zou mogen. kan je dit toelichten? /QUOTE\ Voedsel voor de hond meenemen naar Canada Permalink Submitted by Vakantie Arena on 29 mei, 2014 - 15:21. Beste Gerda, dat hangt af van de samenstelling van de kauwbotten. Bevat het vlees en/of vleesprodukten ......verse groenten, fruit en absint, dan kan het niet. /QUOTE:\

Uitdaging is dat als iets niet mag, dat niet wil zeggen dat het ook gecontroleerd wordt. Veel gaat door de douane, terwijl het eigenlijk niet mag.

Hallo, Mijn vriendin heeft coaliakie (gluten alergie) We gaan voor 3 weken naar Canada. Nu moet ze deze vakantie best veel brood meenemen om elke dag te kunnen ontbijten. Is dit een probleem en hoeveel mag ze meenemen en moet ze hier nog iets voor regelen (verklaring) Bedankt

Beste Youp, in principe is de invoer van voedingswaren naar Canada verboden. De Canadese douane heeft een website, de Automated Import Reference System (AIRS), waar je voeding kunt controleren. Dit kan via de Canadese website inspection.gc.ca/plants/imports/airs/eng/1300127512994/1300127627409 Hier kun je ook voedingsgerelateerde vragen stellen over dde import van voedingswaren in Canada. Veel succes!

Hallo, Ik heb een harde schijf vol films muziek en spellen. Mag ik deze meenemen naar Canada en word dit gecontroleerd? Dank voor je reactie

Beste Sjoerd, in het algemeen is dit geen probleem; de data zijn voor eigen gebruik. Officieel is het natuurlijk zo dat illegaal gedownloade data (mocht dit het geval zijn) ook in Canada officieel niet zijn toegestaan, maar ik heb tot op heden nog nooit gehoord dat dit bij iemand is gecontroleerd. Goede reis!

Bedankt voor uw reactie! Nog een andere vraag: controleren ze mijn telefoon ook op canadese contacten en of ik een wekker aan heb staan? Hier heb ik geruchten over gehoord. Ook is mij aangeraden om alvast bij een hostel te reserveren en daar het adres van mee te nemen om aan te kunnen tonen dat ik er echt op reis ga, klopt dit? Hartelijk dank

Beste Sjoerd, in het algemeen wordt de inhoud van een telefoon niet door de Canadese douane gecontroleerd, behalve als er aanwijzingen zijn dat je verkeerde bedoelingen zou kunnen hebben, dan controleert men waarschijnlijk wel uitgebreider. Het is altijd verstandig om een overnachting voor de eerste nacht in Canada te boeken, men zal je namelijk vragen waar je in Canada overnacht; je kunt dan het betreffende adres opgeven. Goede reis!

Geachte.. ik maak zelf leuk teksten op hout, mag ik dit meenemen naar canada, het is een cadeau, en zal in doorzichtig folie in de koffer meegaan. Is dit een probleem?

Beste Martine, in het algemeen levert in Canada bewerkt (dood) hout geen problemen op als het in de koffer zit.

Hallo, Als ik de antwoorden bekijk, dan mag ik ook niet een zakje verpakte kleefrijst meenemen en wat suikertabletten verpakt in de koffer ruimbagage.

Beste Wim F., je vraag is wel specifiek, maar in principe is het importeren van voedingswaren in Canada niet toegestaan. Voedingswaren die door een fabriek zijn verpakt (bijvoorbeeld gedroogde rijst) zijn wel vaak toegestaan. Suikertabletten (indien verpakt door de fabriek) lijken me geen probleem. Kijk voor de zekerheid op: inspection.gc.ca/plants/imports/airs/eng/1300127512994/1300127627409 Hier kun je ook allerlei voedingsgerelateerde vragen stellen over het importeren van voedingswaren in Canada. Goede reis!

Goedemiddag, ik wil voor mijn zoon die in Canada studeert een flesje ketjap en wat gedroogde kruiden (zoals oregano, kaneel en basilicum in kleine potjes van Albert Heijn) meenemen. Is dit toegestaan? M.vr.gr.

Beste Brigitte, een door de fabriek afgesloten flesje ketjap in de koffer zal in Canada waarschijnlijk geen probleem opleveren. Kruiden zijn in het algemeen niet toegestaan, zie de AIRS controle op inspection.gc.ca/plants/imports/airs/eng/1300127512994/1300127627409 Goede reis!

Ik wil van oude kopjes ( met Nederlandse afdrukken) vogel voederbakjes maken... Kop en schotel lijm ik aan elkaar en in het kopje schenk ik frituurvet met vogelzaad)Dit kan dan in de tuin opgehangen worden. Mag dit mee in de koffer?

Beste Jacky, Ik weet dit niet zeker, want het hangt van de materialen af. Maar ik zou het in de koffer plaatsen. Het risico lijkt me klein, en als je het moet inleveren, dan is de schade gering. Goede reis!

Hallo, wij willen volgend jaar een trip van 2 weken maken met een camper door Canada. Hoe zit het mer het visum en de immigratie kaart die je in moet vullen. 7 jaar geleden ben ik op gearresteerd voor bezit van wiet planten. Boven de toegestane hoeveelheid. Ik heb m'n boete betaald en de opgelegde werkstraf voldaan Wat heeft dit voor consequenties voor mijn reis naar Canada. Kan het zijn dat ik bij aankomst terug gestuurd word? Met vriendelijke groet Cisca

Beste Cisca, dit is een moeilijke vraag. Officieel geldt het volgende: Criminal inadmissibility: If you have committed or been convicted of a criminal offence, you may not be allowed to enter Canada. Criminal offences include both minor and serious offences, such as theft, assault, manslaughter, dangerous driving and driving while under the influence of drugs or alcohol. For a complete list of criminal offences in Canada, consult the Canadian Criminal Code (http://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/C-46/). If you were convicted of a crime when you were under the age of 18, you can probably still enter Canada. Belangrijk is dus of je wel of niet 18 jaar was toen je werd veroordeeld. Was je jonger dan 18 jaar oud, dan word je waarschijnlijk toegelaten in Canada. Vraag is ook of je een strafblad hebt; zo niet, dan is er ook geen registratie. Je kunt met een strafblad een vrijstelling vragen. Als men de kans op herhaling klein acht, dan krijg je alsnog jouw visum. Vraag het wel op tijd aan, omdat de raderen traag kunnen gaan. Meer informatie hierover vind je op: http://www.cic.gc.ca Veel succes!

Wij willen een pakket naar Canada sturen met stroopwafels, chocolade, pepernoten en andere dingen die ze in Canada niet kennen. wat mag je wel en niet opsturen? Alvast bedankt

Beste E. Cult, in principe is het importeren van voedingswaren in Canada niet toegestaan. Voedingswaren die door een fabriek zijn verpakt zijn wel vaak toegestaan. Kijk voor de zekerheid op inspection.gc.ca/plants/imports/airs/eng/1300127512994/1300127627409 Hier kun je ook voedingsgerelateerde vragen stellen over het importeren van voedingswaren in Canada. Geef hierop in het Engels aan wat je in het pakket wilt doen en je krijgt vervolgens een gedetailleerd antwoord. Veel succes!

Mijn vriend vertrekt morgen naar canada voor zijn werk en wil hem een chocolade letter meegeven in verband sinterklaas. Mag hij dat zomaar meenemen in zijn bagage of moet hij nog iets aangeven/betalen?

Beste Rianne, ik zie dat ik al te laat ben met mijn antwoord, excuses ik zit op dit moment op Bali en had even geen Internet. De chocolade is overigens geen probleem, mits je het in de originele verpakking laat.

ik ga 20 dec naar canada bij mijn familie en dan gaan we ook 2 dagen naar america mag ik daar ook kleren kopen en mee terug nemen naar canada of moet ik daar voor betalenj

Beste mevrouw of mijnheer de Graaf, als u kleren koopt voor eigen gebruik in de VS en deze meeneemt naar Canada, dan is dit geen probleem mits het geen commerciële hoeveelheden zijn (bijvoorbeeld 10 dezelfde blouses). Haal de kleren vooraf uit de verpakking, dan is het voor eigen gebruik (bovendien kan niemand zien dat het nieuw is:-).

Mag ik gouden sieraden meenemen naar Canada ? Is hier een limiet aan ?

Beste Huub, als het voor eigen gebruik is, dan is er geen limiet. Het is echter zinvol van luxe bezittingen als sieraden aankoopbewijzen bij je te hebben en een lijstje van deze zaken inclusief de waardes te maken om dat desgevraagd aan de douanebeambte te laten zien. Zo kun je ook als je weggaat aantonen dat je de spullen al had voor je Canada binnenkwam. De sieraden moeten bij jouw vertrek uiteraard weer worden meegenomen, anders moet je invoerrechten betalen (omdat je de sieraden in Canada wilt verkopen. Veel succes!

Beste, Ik ben een paar jaar geleden eens aangehouden wegens rijden onder invloed. Ik heb hiervoor een schikkingsvoorstel geaccepteerd. Ik heb van horen zeggen dat ik hierdoor canada niet in mag. Kan dat kloppen? Vriendelijk groeten

Beste Sven, het hangt er vanaf of je een strafblad hebt, misschien is dat met een schikkingsvoorstel niet zo, maar dat moet je zelf navragen. Officieel geldt het volgende: Criminal inadmissibility: If you have committed or been convicted of a criminal offence, you may not be allowed to enter Canada. Criminal offences include both minor and serious offences, such as theft, assault, manslaughter, dangerous driving and driving while under the influence of drugs or alcohol. For a complete list of criminal offences in Canada, consult the Canadian Criminal Code (http://laws-lois.justice.gc.ca/eng/acts/C-46/). If you were convicted of a crime when you were under the age of 18, you can probably still enter Canada. Belangrijk is dus of je wel of niet 18 jaar was toen je werd veroordeeld. Was je jonger dan 18 jaar oud, dan word je waarschijnlijk toegelaten in Canada. Vraag is dus of je een strafblad hebt; zo niet, dan is er ook geen registratie. Je kunt met een strafblad wel een vrijstelling vragen. Als men de kans op herhaling klein acht, dan krijg je alsnog jouw visum. Vraag het wel op tijd aan, omdat de raderen traag kunnen gaan. Meer informatie hierover vind je op: http://www.cic.gc.ca Veel succes!

Wil een oude nerts jas meenemen om in Canada met een vriendin te vermaken tot moderne jas. Daarna weer mee terugnemen. Moet ik dat melden bij de douane?

Een oude nertsjas blijft een jas voor eigen gebruik. U kunt deze rustig mee naar Canada nemen. Ook als u hem mee terugneemt blijft het een jas voor eigen gebruikt en kunt u hem dus zonder problemen weer mee terug nemen door de douane. Fijne reis!

Mag je gerookte paling invoeren, vacuüm verpakt? Zo ja hoeveel? In handbagage of koffer? Is bedoeld als kado voor familie die al ruim 50 jaar in Canada woont.

U mag vacuüm verpakte vis meenemen door de douane naar Canada. Er is voor vinvissen een maximum gesteld van 10, dus dit zal waarschijnlijk ook wel voor de gerookte paling gelden. Ik raad u aan om het in uw koffer/ruimbagage te plaatsen. Zie ook inspection.gc.ca/food/information-for-consumers/travellers/what-can-i-bring-into-canada-/eng/1389648337546/1389648516990#a2 Fijne reis!

Beste, ik ga een proefperiode in de bosbouw werken. ik wil graag mijn eigen kampbijl en 2 messen meeemen. (het lemet is enkelzijdig geslepen en geen knipmes of dergelijk) kan ik het gewoon in mijn koffer inpakken zonder dat ik gedoe krijg?

Dat is geen eenvoudige vraag. Een zakmes meenemen in de koffer die je incheckt is meestal geen probleem. Uiteraard is het verboden in de handbagage. Het meenemen van twee grotere messen en een kampbijl in jouw koffer zal waarschijnlijk bij een aantal mensen van de douane de wenkbrauwen doen fronsen. Ik denk niet dat het mag, omdat het onder het kopje `wapens' valt, maar voor de zekerheid zou ik het vooraf aan de autoriteiten vragen, zie www.cic.gc.ca.

Ik ga dit jaar op famikie bezoek in canada en ze wilden graag dat ik een pak chocomel voor ze mee neem .. mag dat ?

Beste Rachel, dat kan alleen als je de chocomel na de douane op Schiphol koopt. Pakken met vloeistof worden door de douane ingenomen in verband met de veiligheid. Na het passeren van de douane kunt u wel chocomel kopen. Zoek wel even vooraf op het Internet uit wie dit verkoopt. Veel succes en een fijne reis naar Canada!

Wij gaan in mei a.s. naar canada, mag ik een bijl en een jungleknife invoeren vanuit canada? alvast bedankt.

Ik neem aan dat u bedoelt dat u het mes en de bijl mee mag nemen vanuit Canada naar Nederland. In de handbagage mag het natuurlijk niet. Voor het jungleknife hangt het er van af of het type onder de wapenwet valt. Is dit het geval, dan mag u het ook niet uit Canada uitvoeren! Over de bijl heb ik geen idee, maar ik neem aan dat als u deze verzend in plaats van meeneemt in de koffer het mogelijk moet zijn. Ik zou in uw geval echter contact opnemen met de douane in Nederland. U kunt hen bellen via telefoonnummer 0800 - 0143. Zij hebben alle informatie.

Ik ga in mei op rondreis door west Canada mag ik pakjes soul meenemen zodat ik 's avonds op mijn hotelkamer een hartig kopje soul kan gebruiken . het is voor alleen gebruik en moet ik dit in mijn koffer doen?

Ik heb geen idee wat soul is, maar voedingswaren zijn niet toegestaan, behalve als het is ingeblikt.

Ik bedoelde ook cup of soup een schrijfoutje

Mogen wij in onze handbagage én koffer wat mini-snickers, ontbijtkoekreepjes, zak pepermuntballen en drop meenemen? Alles is per stuk voorverpakt af fabriek. Gezien de lange reis naar Calgary vinden we het prettig tussendoor iets te eten te hebben.

Officieel zijn in Canada alleen ingeblikte voedingswaren toegestaan. U neemt ze echter mee in het vliegtuig; als u ze daarin opeet, dan is het geen probleem (uitvoeren mag). Zolang u het maar niet invoert.

Deze kruiden zijn gedroogd of zitten in pakjes mogen deze mee naar canada

Beste Yvonne, kruiden zijn in het algemeen bij het passeren van de douane in Canada niet toegestaan, zie ook de AIRS controle op inspection.gc.ca/plants/imports/airs/eng/1300127512994/1300127627409 Goede reis!

Is het toegestaan om 2 kg asperges mee te nemen naar Canada?

Beste Peter, u kunt asperges alleen naar Canada meenemen (en stop ze in de koffer) als deze zijn ingeblikt. Verse asperges kunt u niet in Canada invoeren. Verse groenten kunnen plantenziektes bevatten. Fijne reis!

Hallo, ik wil a.s. zomer graag spekjes e.a. NLse snoepgoed meenemen voor mijn vrienden in Canada. Is dit toegestaan? Of valt dit ook echt onder etenswaren en dus niet toegestaan in te voeren.. Kan me herinneren dat ik bij een eerdere reis naar canada jaren geleden dit wel had meegenomen.

Beste Eline, in het algemeen doet men niet moeilijk over het meenemen van (verpakt) snoepgoed naar Canada. Neem niet teveel mee en stop het in de koffer. Fijne reis!

Hallo, Mag ik dextro energie (druivensuiker) meenemen naar Canada. Het is geen medicijn maar bij een tekort aan insuline kan ik wel wegvallen of erger. Een paar blokken Dextro wordt dan aangeraden direkt te pakken. Ik heb dus overal wel een verpakking Dextro liggen. Doen ze hier moeilijk over bij de douane en ben je altijd verplicht dit aan te geven?

Beste Roger, dat lijkt me geen probleem. Slim is om jouw apotheek te vragen om het in je medicijnen paspoort te noteren als medicijn (deze kun je gratis bij jouw apotheek krijgen en vermeldt al jouw medicijnen, inclusief de benodigde insuline); je mag het dan in ieder geval meenemen. In Canada kun je overigens op veel plaatsen, ook bij de apotheken, Dextro krijgen (glucose tablets).

Ik wil graag een deventer kruidenbitter meenemen voor mijn broer in canada hoe moet ik dat vervoeren? Het gaat om kruidenbitter 70 cl. Mag dat in de koffer en moet ik dat aangeven?

Beste Wilma,u mag deze fles Deventer Kruidenbitter van 70 cl meenemen in uw koffer in het vliegtuig naar Canada, niet in uw handbagage. U hoeft de fles niet aan te geven. Let op: het meenemen van dranken in een koffer is niet zonder risico. De machines (en soms ook mensen) die uw bagage `in handen krijgen' gaan niet altijd voorzichtig om met de koffers. Glas breekt dus met enige regelmaat in koffers, met alle vervelende gevolgen van dien. U moet in ieder geval over een harde koffer beschikken en de fles zeer goed verpakken. Een mogelijkheid is om deze fles op Schiphol te kopen na het passeren van de douane. U mag het dan wel als handbagage meenemen in het vliegtuig. U moet dan wel even op Internet zoeken of er winkels op Schiphol zijn die deze Kruidenbitter verkopen. Fijne reis!

Ik wil graag stroopwafels meenemen voor mijn vrienden in Canada, mag dit?

Beste Ayla, Officieel is het invoeren van snoepgoed in Canada niet toegestaan, maar een pak in de koffer levert meestal geen problemen op.

Beste, Wij gaan binnenkort naar canada voor een kano-kampeervakantie en nemen onze kampeeruitrusting mee. Over een aantal zaken zijn we onzeker of we het wel of niet aan moeten geven: - voorverpakte poederlimonade in luchtdicht verpakte zakjes vanuit de fabriek - oploskoffie (idem), met of zonder melkpoeder en suiker. Ik vermoed dat de koffie met melkpoeder niet mag worden meegenomen, of wel in het geval voor persoonlijke consumptie? One vraag is dus of het meemag en of we het aan moeten geven, omdat het niet direct onder een van de aan te geven categorieën valt. Alvast bedankt!

Beste Annieke, de regel is: het is niet toegestaan etenswaren, groenten, vlees en zuivelproducten Canada binnen te brengen met uitzondering van voor persoonlijk gebruik ingeblikte producten. Producten die dus zijn ingeblikt mogen wel mee (mits de hoeveelheid overeenkomt met `normaal' persoonlijk gebruik). Zakjes zijn in principe dus niet toegestaan, zeker niet met melkproducten (zuivel). Al deze producten zijn echter eenvoudig verkrijgbaar in Canada. De voorverpakte poederlimonade is een lastige. Behoort dit tot de etenswaren of niet? je kunt het altijd even per e-mail vragen aan de Canadese ambassade via het volgende adres: [email protected] Veel plezier tijdens uw kano- en kampeervakantie in Canada!

Mag ik mijn e-sigaret meenemen naar Canada en de benodigde vullingen? Zo ja. Mag dat in de handbagage?

Beste Jacqueline, daar is, zover ik weet, geen officiële regel voor, maar als je op de blogs kijkt, dan zijn daar zeer verschillende ervaringen mee. E-sigaretten `refills' lijken verboden. Kijk voor de regels en voor meer informatie eens op de website ecigarette-politics.com/electronic-cigarettes-global-legal-status.html Je vindt daar informatie over de regels en wetten in Canada met betrekking tot e-sigaretten. Veel succes!

Ik wil graag een boodschappenpakket naar mijn broer en zijn gezin sturen. Ik begrijp dat ik een douaneverklaring op de doos moet plakken. Klopt dat? En mag ik uberhaupt een boodschappenpakket sturen en wat mag er absoluut niet in de doos zitten. Moet mijn broer nog iets betalen als hij het pakket in ontvangst neemt? Wat zijn ongeeer de totale kosten voor zo'n pakket? HG monica

Beste Monica, op de website cbsa-asfc.gc.ca/publications/pub/bsf5092-eng.html vind je algemene informatie over het verzenden van goederen, waaronder boodschappenpakketten, naar Canada en op de website inspection.gc.ca/plants/imports/airs/eng/1300127512994/1300127627409 vind je informatie over wat wel en niet mag worden verzonden. In het algemeen kun je er vanuit gaan dat ingeblikt voedsel verzonden kan worden en niet ingeblikt voedsel niet. Omdat voedsel in principe alleen voor persoonlijk gebruik onbelast is, zal jouw broer waarschijnlijk wel moeten bijbetalen. Hoeveel hangt af van de hoeveelheid. Er zijn in Canada overigens bedrijven die Nederlandse en Europese spullen verkopen die vanuit Canada leveren; dan heb je niet met importkosten te maken, bijvoorbeeld godutch.com.

is het mogelijk om een pak chocolademelk in je koffer mee te nemen, of komt dat onmogelijk door de douane in Canada

Ik zou niet een pak chocolademelk meenemen, maar een blik chocolademelk. Deze valt dan onder ingeblikt voedsel. U blijft echter altijd afhankelijk van het inschattingsvermogen van de douanier. Maar ik neem aan dat dit wel goed gaat. Fijne reis!

Mijn vrienden op Nova Scotia hebben mij gevraagd om een zakje gemalen venkel mee te nemen. Valt dat onder planten of kan ik hiervan een potje meenemen?

Beste L. van Kints, ik denk dat men dit onder de kruiden rangschikt en het dus niet mag.

haii. zou ik per pakkketje unox rookworst mogen versturen naar canada BC naar familieleden?

Beste Stevie, Unox rookworst blijft niet-ingeblikt voedsel, dus helaas.

Goedemiddag, Als kapster wil ik graag voor een familiefeest de haren van mijn familie voor het feest verzorgen. Ik wil mijn kappersspullen incl. haarverf meenemen naar Canada. Mag dit als de verpakking niet is aangebroken en ik de factuur van de leverancier meeneem? Met vriendelijke groet, C. Hendriks

Beste C. Hendriks. Dat lijkt me geen probleem. Stop het wel allemaal in de koffer en het moet aantoonbaar voor eigen gebruik zijn (niet teveel). Overigens is haarverf ook prima in Canada verkrijgbaar.

Hoi, mijn oom gaat over een week weer terug naar canada, als kado wil ik hem chocola mee geven voor zijn kinderen/ 6 repen. is dit te veel of als hij ze in zijn koffer doet is dit dan geen probleem

Als het in de koffer zit, dan is het meestal geen probleem. Het blijft voeding, dus er is geen garantie.

binnenkort wil ik een pakketje -2 kilo- sturen naar familie in oost canada. Naast kleding wil ik er ook een stukje vacuümverpakte kaas in doen en een klein (250 cl) flesje speciaal bier

Beste Tineke, kaas mag alleen ingeblikt verzonden worden. Pakketjes worden goed bekeken. Het flesje bier is geen probleem. Zorg ervoor dat je in het pakketje kopieën van de aankoopnota's van het bier en de kleding stopt. Boven de 60 Canadese dollars moet er namelijk invoerrechten betaald worden. Veel succes!

hartelijk dank voor de reactie en het meedenken!

Hallo, Over twee weken ga ik voor een maand naar Canada, en zou graag een paar stukjes kaas voor het gezin waar ik verblijf mee willen nemen (van verschillende soorten kleine hoeveelheden). Mag dit ? En zo ja, moet ik hier van tevoren aangifte over doen of een ingevuld formulier inzenden naar een organisatie of dergelijke?

Beste Peter, kaas mag helaas alleen ingeblikt meegenomen worden. Goede reis!

Hallo Mag ik bloemzaad in originele verpakking of vacuümverpakt meenemen uit Canada?

Beste Gemma, bloemzaden meenemen uit een land dat niet lid is van de EU is helaas verboden, dus dat geldt ook voor zaden uit Canada.

Wat voor soorten snoep mag je meenemen en broodbeleg (hagelslag, gestampte muisjes etc.). Mijn zoon gaat nl voor een jaar naar canada, ik wil dit graag meegeven of kan ik het opsturen. dank u

In principe is het zenden van voeding verboden, met uitzondering van ingeblikt voedsel. Als u het opstuurt, dan zal het, indien het wordt ontdekt, worden vernietigd. Snoep of zoet broodbeleg (in een kleine hoeveelheid) in de koffer, in de originele verpakking, levert meestal geen problemen op.

Goedemiddag, wij gaan op vakantie naar mijn broer in Canada en we vragen ons af of we kaas mee mogen nemen..... Bedankt voor uw reactie. groetjes Arjette

Beste Arjette, kaas mag alleen ingeblikt meegenomen worden naar Canada. Dus het mag wel, maar dan ingeblikt. Fijne reis!

Mijn vrouw vertrekt einde v/d maand voor 3 weken naar Canada voor familiebezoek.Deze ketting is van haar grootmoeder geweest en omdat wij geen kinderen hebben ontstond het idee om de ketting mee te nemen voor een kleindochter van een tante van mijn vrouw(de ketting was van haar moeder)er is ook een foto bij waarop de vrouw in kwestie de ketting draagt.Zelf heb ik geen enkel idee van de waarde v/d ketting,maar zeker aanzienlijk meer dan 60 Canadese dollars. Mijn vraag is of dit is toegestaan,en of ze daar bij binnenkomst in Canada geen problemen mee zal krijgen. bij voorbaat dank, P.van Osta

Beste Peter, ze zal daar geen problemen mee krijgen in Canada, omdat het duidelijk voor `eigen gebruik' is (u moet uiteraard niet aangeven dat het voor uw kleindochter is). Fijne reis!

Hallo wij gaan voor 2 weken naar Canada, onze vraag is of wij hagelslag en pindakaas mogen meenemen in onze ruimbagage. Is dit toegestaan of niet?

Hagelslag lijkt me geen probleem, omdat het chocolade betreft; de pindakaas mag officieel niet (het is niet ingeblikt), maar ik denk niet dat u er problemen mee krijgt als u het in uw koffer stopt. Fijne reis!

Mijn nicht in Canada heeft mij gevraagd een glazen pijpje om wiet te roken mee te nemen voor haar. Mag dit?

Beste Caat, hier kan ik geen duidelijk antwoord op geven. Op zich is een pijpje denk ik niet verboden om mee te nemen, want het kan ook decoratief gebruikt worden. Maar het is altijd afhankelijk van de inschatting van de betreffende douanier. Het moet in ieder geval nooit gebruikt zijn, omdat er anders sporen van wiet aanwezig (kunnen) zijn... Stop het ook niet in de handbagage.

Hallo, Ik gebruik Mediwiet olie(medicinale cannabisolie) omdat ik 2 jaar geleden kanker had. Ik gebruik het ter voorkoming dat het terug komt. Mag ik dat meenemen naar Canada?

Beste J. van Ede, het gebruik van mediwiet is in Canada niet toegestaan. U mag het dus ook niet meenemen.

Mag ik dit invoeren//mee nemen in de koffer naar Canada, voor eigen gebruik?

Thee is een plantaardig middel, dus kan in principe niet worden meegenomen. In de koffer heeft u echter een redelijke kans dat het door kan als het zakje in papier is verpakt en de doos ongeopend is. Er blijft altijd een risico dat de douanier het inneemt.

Wij vertrekken binnenkort naar Winnipeg, Canada om familie te gaan opzoeken en wij hadden graag wat etenswaren meegenomen (Speculaas, pakjes kant en klare currysaus en in poedervorm, Madeleine-koekjes en chocolade, allemaal verpakt zoals we het gekocht hebben). Ik las dat etenswaren soms problemen kunnen geven maar welke vormen dan een probleem? Mogen we deze artikelen meenemen, wetende dat we dit al eerder zonder problemen per post opgestuurd hebben.

Beste Isolde, de regel is dat voedingswaren verboden zijn om in te voeren, met uitzondering van voedingswaren in blik. De controle is inderdaad niet 100%, met name als het ongebruikte goederen betreft.

Mogen blikjes leverpastei voor eigen gebruik meegenomen worden? ( zit in een blikje maar is een vleesprodukt) En geef je het dan aan op het formulier?

Ingeblikt voedsel mag worden meegenomen naar Canada. Als het voor eigen gebruik is (en niet teveel is), dan hoeft u het niet aan te geven. Plaats het in uw koffer.

Ik heb voor mijn zus in Canada voedingssupplementen (dieet producten) gekocht en wil deze opsturen. Moet mijn zending nog aan specifieke eisen voldoen. Het gaat om 2 potjes met beide 60 capsules.

Beste Jeroen, zorg er voor dat de bon van de voedingssupplementen en een duidelijke omschrijving van de inhoud bij het pakketje zit, dan gaat het verzenden naar Canada goed.

Ik ga 3 weken een trektocht maken door Canada. Ik stel hier thuis alvast mijn EHBO kit samen. Kan ik zonder problemen medicijnen zoals paracetamol etc (wat hier vrij verkrijgbaar is) meenemen in mijn EHBO kit ? Moet ik de doosjes meenemen (liever zo min mogelijk extra ballast) of volstaat de beschrijving van het medicijn en de samenstelling ?

Beste Hilbrand, ik zou de doosjes wel meenemen ten behoeve van de douane. in Canada kunt u ze weggooien. Bij terugkomst in Nederland is het meestal geen probleem. Neem voor de zekerheid een medisch paspoort van de apotheek mee. Goede reis!

Wij gaan volgende week op bezoek bij mijn dochter die in Quebec studeert, nu heeft ze mij gevraagd om een zakje Gojibessen mee te nemen want die zijn daar niet verkrijgbaar. Kan ik deze gedroogde bessen zonder problemen meenemen in de koffer?

Beste Ellen, de regel is het verboden is om voedingswaren in Canada in te voeren, dat geldt helaas dus ook voor gedroogde bessen, met uitzondering van voedingswaren in blik. Goede reis!

Ik ga mijn zusters bezoeken in Canada en wil vacuum verpakte haring meenemen, is dat ook mogelijk?

Beste Ed, in principe is dit verboden. Er zijn echter voldoende mensen die, indien door de fabriek vacuüm verpakt, dit meenemen in de koffer. Overigens mag haring in blik wel.

Mijn vrouw gaat morgen voor 1,5 week voor haar werk naar Toronto. Door een misverstand met de bank wordt haar creditcard niet op tijd geleverd. Voor het verblijf in het appartement (privébezit) is al voldaan. Is cashgeld en haar Rabo-wereldpas voor haar verblijf toereikend?

Beste Arjan, cash geld en de Rabo-wereldpas is als betalingsmiddelen in Canada voldoende, tenminste als je niet een auto huurt of anderszins garanties nodig hebt (credit cards heb je alleen nodig bij autohuur en soms bij een hotel, maar in een hotel kun je als alternatief ook vooraf de kamer betalen). Overal kun je pinnen, dat gaat dus goed komen. Goede reis!

Hi, Is het mogelijk een E-sigaret met vulling cartridges mee te nemen? Bedankt voor uw respons :)

Beste Eva, officieel zijn e-sigaretten al 6 jaar verboden in Canada, al worden ze door zeer velen gebruikt. Op dit moment vindt er ook een discussie plaats of er niet een betere regulering vanuit de Canadese overheid moet komen.

De familie in Canada zou daar heel blij mee zijn. Is het mogelijk dat mee te nemen en hoeveel zou dan eventueel meekunneN?R

De familie in Canada zou daar heel blij mee zijn. Is het mogelijk dat mee te nemen en hoeveel zou dan eventueel meekunneN?R

Beste Jos, dat kan zeker. Je mag aan cadeautjes voor een waarde van 60 Canadese dollars per persoon meenemen naar Canada. Als je de bonnen bewaard, dan kun je deze, als ze er naar vragen (stop het in je koffer) aan de douane tonen. Goede reis!

Voor zaken gaan we binnenkort naar Canada. Hiervoor nemen we een groot aantal kledingsamples mee. Deze samples zullen later weer gewoon met ons terug gaan naar Nederland. Moeten we hier nog voorzorgsmaatregelen voor nemen i.v.m. de douane controle?

Oeps dat is een lastige vraag, omdat het geen kledingstukken zijn die je `voor persoonlijk gebruik' zou kunnen laten doorgaan. Het ligt ook een beetje aan de hoeveelheid. Past het in een koffer, dan kom je er bij de douane van Canada wel mee weg, omdat het kleding is die je niet kunt dragen. Het ergste wat je kan gebeuren is dat je het bij controle moet `aangeven'en het vervolgens weer moet `aangeven' als je het land verlaat. Ik zou het voor de zekerheid even aan de ambassade vragen via e-mail [email protected] Veel succes!

Ik zou graag een pakketje naar een vriendin in Canada sturen, maar ik zie dat er heel veel regels hier aan vast zitten. Ik heb nu geleerd dat etenswaren niet toegestaan zijn om mee te nemen of te verzenden naar dit land. Mijn vraag is nu; Kan ik gedroogde waren zoals thee naar Canada versturen?

Thee is een plantaardig middel, dus kan in principe niet worden meegenomen. Overigens kunt u in Canada allerlei soorten thee kopen, dus dat zou geen probleem moeten zijn.

Hallo, Kan ik ingeblikte Buisman (soort koffie) versturen naar Canada New Brunswick tesamen met andere goederen of wordt dan de hele doos opengemaakt ter controle?

Ingeblikte voedingswaren en dus ook koffie en Buisman zijn toegestaan om in Canada in te voeren; dus u kunt het verzenden. Uiteraard loopt u altijd een kleine kans dat het ter controle wordt nagekeken.

Beste, ik ga een vriend helpen met grondwerken en zou graag mijn laser meenemen om ginder te connecteren op een dozer. Mag ik deze laser importeren?

Beste Bart, je moet me eerst even uitleggen wat dit voor apparaten zijn. In het algemeen geldt in Canada: materialen voor eigen gebruik mag je meenemen, maar het lijkt erop dat dit wordt meegenomen om werkzaamheden mee te verrichten en dat is verboden.

Is het toegestaan om gedroogd vlees (pepperettes sticks) ban Vanada naar Nederland te laten versturen? Ik kon deze vraag nog niet tussen alle andere vinden. Alvast bedankt!

Beste Mario, in principe is het niet toegestaan om dierlijke producten, zoals vlees, vanuit Canada naar Nederland in te voeren. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld voor zuigelingenvoeding. meer informatie vind je op: belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/reisbagage/vanuit_een_niet_eu_land/bijzondere_producten_en_huisdieren/dierlijke_producten_en_levensmiddelen.

Mag ik jaar een pen vriendinnetje, die verzot is op chocolade, een reepje opsturen?

Beste Inge, ik neem aan dat men een reep chocolade wel door laat gaan. Zorg wel dat het goed in karton verpakt is, anders komt het verkruimelt in Canada aan. Veel succes!

In 2011 zonder problemen kaas meegenomen naar Canada gewoon vanuit de winkel vacuum verpakt. Mag dat nu dec 2015 nog. Ik lees op deze site nu telkens in blik? waar koop je kaas in blik of mag vacuum gewoon nog in de koffer?

Beste Martje, officieel is het niet toegestaan, maar als het vacuüm is verpakt wordt het vaak gewoon toegelaten (in de koffer).

ik heb een engels talige verklaring dat in de kleine ijzeren urn, de as van mijn overleden echtgenoot zit. Dit wil ik meenemen voor mijn zoon in Canada, waar hij woont. is het aan te raden in de boordbagage te stoppen of in de koffer die in het ruim gaat?

Beste Martje, je loopt met ruimbagage de kans van 2 tot 4% dat er iets mis gaat met jouw bagage. Ik zou dus zelf het altijd met de handbagage meenemen. Controleer wel even vooraf of dit ook is toegestaan; de verklaring zal zeker helpen.

Als ik terug gaat naar Canada Toronto hoeveel flessen bols advocaat mag ik meebreengen vanuit Schiphol?

Beste Willemien, ik neem aan dat het alcoholpercentage overeenkomt met het percentage in wijn. In dat geval is het anderhalve liter. Als het alcoholpercentage hoger is en het onder de sterke drank valt,dan mag je 1,14 liter vanaf Schiphol invoeren in Toronto (Canada)>

als je kaas verpakt in je koffer meeneemt - soms is het geen probleem, MAAR je moet het aangeven want als ze het vind en je niet op de formulier heb vermeld kan je een boete krijgen. EN er zijn regelmatig spoorhonden bij de koffers en die kunnen de kaas ruiken -ook al is het goed verpakt. 1x meegemaakt

Ik reis in 24 uur op en neer naar Toronto met handbagage. Is het mogelijk dat ik kaas, ontbijtkoek en Brinta meeneem? het verschil met voorgaande vragen is dat ik alleen handbagage heb!

Martje heeft in deze blog eerder aangegeven dat zij weinig problemen heeft gehad met het meenemen van verpakte kaas naar Canada; hetzelfde zou dan moeten gelden voor ontbijtkoek. Brinta lijkt me lastiger, omdat een douanier niet zomaar kan beoordelen of er wel of niet zaden in zitten. Officieel zijn voedingswaren die niet in blik zijn echter niet toegestaan.

Ik ga in Canada een traditionele ceremonie bezoeken en wil daar de vleugel van een Ned. buizerd mee naar toe nemen. Het is dus een ceremonieel item, kan zo'n vleugel dan wél meegenomen worden?

Beste Ruitje, dierlijke producten zijn verboden, dus dat gaat waarschijnlijk niet lukken. Kijk ook eens op: belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/reisbagage/vanuit_een_niet_eu_land/bijzondere_producten_en_huisdieren/dierlijke_producten_en_levensmiddelen

Ik ga al 10 jaar een of 2 keer per jaar naar canda en neem altyd zo veel mogelijk kaas mee en zelfs nog een extrakoffer met kaassoms heb ik wel 30 kilo mee koffer word tot 22,5 kilo gefuld maar een vraag gehad wel netjes invvullen dat kaas meeheb Vleg altijd naar edmomton

Kan ik een pakket per post versturen naar west Canada met daarin koffiepads. Verpakt natuurlijk en indien dit mag, is er een maximum hoeveelheid voor qua gewicht of waarde?

Beste Ava, de regel is dat voedingswaren alleen ingeblikt meegenomen of verzonden mogen worden. Koffiepads zijn ingedroogd dus hiervoor verwijs ik je naar de website van de douane. Hie vind je de benodigde informatie, zie http://www.cbsa-asfc.gc.ca/publications/pub/bsf5082-eng.html#s5x1 Verder mag u spullen tot een waarde van maximaal 60 Canadese dollars invoerrechten vrij invoeren; daarboven moet u invoerrechten in Canada betalen. Stop de bon bij de waren, dan is de waarde ook direct duidelijk.

Wij vliegen binnenkort naar Toronto. Mag je in je koffer bijvoorbeeld cupjes koffie melk meenemen?

Beste Sonja, het is niet toegestaan etenswaren, groenten, vlees en zuivelproducten Canada binnen te brengen met uitzondering van voor persoonlijk gebruik ingeblikte producten. Zuivelproducten zijn dus niet toegestaan. Cupjes in de koffer worden vaak doorgelaten, maar weet dat het officieel niet is toegestaan.

Naar een vriend in Canada zou ik graag wat zaden die ik hier in Nederland bij een tuin centrum (allemaal voorverpakt, geen eigen zaden) heb gekocht willen opsturen. Is dat toegestaan?

Beste Karin, het invoeren van zaden in Canada is niet toegestaan. Men is daar streng op.

Hoe lang voor aanvang van mijn reis naar Canada moet ik het eTA-formulier invullen en hoe lang is het geldig?

Beste Harrie, in principe kan dit tot enkele minuten voordat je voor een bezoek in het vliegtuig naar Canada stapt. Na invulling van het elektronische formulier ofwel het eTA-formulier wordt, als er niks bijzonders aan de hand is, binnen een paar minuten een e-mailbericht gestuurd met de toestemming om Canada per vliegtuig binnen te komen.Het is echter altijd verstandig om een paar dagen speling te nemen; je weet nooit of er een serverstoring of iets anders aan de hand is. Dat risico zou ik niet nemen. Reizigers met een Canadees paspoort of 'permanent resident card' hoeven dit overigens niet te doen. De elektronische toestemming is geldig zolang het opgegeven paspoort niet verlopen is, echter tot een maximum van vijf jaar. Fijne reis!

Hartelijk bedankt voor de informatie.

Graag gedaan. Nogmaals een fijne reis!

Ik verblijf sinds begin januari dit jaar in Canada en vlieg in mei weer terug naar Nederland. Moet ik alsnog het eTA-formulier invullen?

Beste Lotte, bij het verlaten van Canada hoef je het eTA-formulier niet in te vullen. Het eTA-formulier is alleen nodig voor jouw inreis in Canada. Fijne reis!

Ik lees hierboven dat in 2014 er strenger gecontroleerd werd op etenswaren. Is dat nu nog steeds het geval? Ik wil graag wat chocola, drop en diverse pakjes kruidenmixen meenemen. Bedankt voor de reactie.

Beste Tamara, het is niet toegestaan etenswaren, groenten, vlees en zuivelproducten Canada binnen te brengen met uitzondering van voor persoonlijk gebruik ingeblikte producten. Drop e.d. in de koffer worden vaak doorgelaten (blikje drop is altijd oké), maar weet dat het officieel niet is toegestaan. Kruidenmixen zijn streng verboden, omdat niet duidelijk is of er schadelijke plantenziekten in zitten. Goede reis!

ik lees dat je geen kruidenmixen mee mag nemen. voor mijn broer zou ik graag wat indonesische boemboe's willen meenemen. die zitten in een plastic zak geseald of in kuipjes. heb ze vorige jaar regelmatig gestuurd. Mag ik dit mee nemen? Bedankt voor de reactie.

Als ze geseald zijn worden ze waarschijnlijk niet opgemerkt door speurhonden en zijn ze waarschijnlijk schoon (ziektenvrij), dus dan kun je misschien het risico nemen om ze in de koffer doen. Kruiden blijven echter niet toegestaan, omdat er plantenziekten mee binnengebracht kunnen worden. Ik zou ze dus thuislaten. Goede reis!

L.S., Ik moet voor een filmproductie een fiets naar Canada versturen. Deze fiets is 'antiek' (1949). De fiets zal aldaar gebruikt worden voor een paar opnames en daarna weer terug naar Nederland gezonden worden met de post. Moeten er dan alsnog invoerrechten over de fiets betaald worden? Bij voorbaat dank, Jona

Beste Jona, ik heb eerlijk gezegd geen idee. Normaal gesproken kun je uitzonderingen laten verlenen op spullen die je invoert en daarna direct weer uitvoert. Je kunt het beste even kijken op de website van de douane van Canada en eventueel aan hen de vraag stellen: http://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/pdt-pdt-eng.html Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met de Canadese ambassade. Ik zou hen even bellen: 070 311 1600 Veel succes!

Ik heb diazepam nodig is een medicijn verklaring van de apotheek genoeg of is er ook een doktersverklaring nodig?

Beste heer of mevrouw Donkers, een (gratis) medicijnverklaring van de apotheek is voor medicijnen die u meeneemt naar Canada voldoende. Goede reis!

Wij hier in Groningen hebben we speciale crackers.(zeer breekbaar) kan ik ze rechtstreeks van fabriek verpakt in doos kopen mag ik deze doos opsturen naar Westlock Canada? doos weegt 3 kg met 22 pakjes crakers appart verpakt.

Beste Ina, het is niet toegestaan etenswaren, groenten, vlees en zuivelproducten naar Westlock in Canada binnen te brengen met uitzondering van voor persoonlijk gebruik ingeblikte producten.

Bedankt voor Uw antwoord. Heb trouwens email verzonden naar het bakkersbedrijf zelf en hebben me toegezegd dit vanuit de bakkerij goed verpakt te versturen ook de crackers zijn verpakt. Hierbij werd gezegd of ze heel aankomen weten we niet, zijn heel dunne crackers van WIERINGA ze hebben ze ook ingeblikt te koop... kosten via de bakkerij waren 83 euro zonder kosten van de crackers te verzenden naar Westlock Canada Weet U ook of dit dan niet mag?

Beste Ina, ingeblikt voedsel mag verzonden worden.

Mag je kaasblokjes in van die zakjes uit de supermarkt meenemen? En moet je dat dan ook aangeven?

Beste Monique, officieel mag dat niet, maar, als het luchtdicht verpakt is, dan loop je niet al veel risico.Het kan natuurlijk altijd in beslag genomen worden.

Wij hebben een ETA aangevraagd maar we reizen met een ticket enkele reis omdat we nog niet weten waar vandaan en wanneer we weer terug vliegen naar NL. Geeft dit problemen om Canada in te komen?

Bij de aankomst in Canada moet je altijd kunnen aantonen dat je voldoende geld hebt om jezelf te kunnen onderhouden en om het land weer te verlaten. Een creditcard kan hier toe dienen.

De officiele regels zijn: convince an immigration officer that you have ties—such as a job, home, financial assets or family—that will take you back to your home country, convince an immigration officer that you will leave Canada at the end of your visit, and have enough money for your stay. (The amount of money you will need can vary. It depends on things such as how long you will stay, and whether you will stay in a hotel, or with friends or relatives.)

mag ik een plaatje trespa meenemen naar Canada. Moet ik dat aangeven?

Beste Puk, in principe mag je spullen voor eigen gebruik meenemen. Voor cadeaus geldt een maximale waarde van 60 Canadese dollars (circa 42 euro). Als de plaat niet te groot is, dan kun je hem gewoon in je koffer stoppen en heb je waarschijnlijk geen problemen. Als je er nog een bonnetje van hebt dan helpt dat ook. Mocht het de douane niet zomaar passeren, dan kunnen de invoerkosten niet te hoog zijn, lijkt mij.

goedemiddag, wij gaan op vakantie naar canada en willen graag nieuwe werkschoenen met stalen neuzen. (voor eigen gebruik, wandelen ed) en een multitool voor aan de broekriem meenemen. (we willen nog wat rondreizen en dan is zoiets heel handig)mag dit? MVG

Beste heer of mevrouw Snitselaar, u kunt deze schoenen en gereedschappen voor eigen gebruik meenemen naar Canada. Zorg er wel voor dat deze brandschoon zijn en dat zij zich in uw ruimbagage bevinden. Fijne reis!

mag ik 90 zakjes oploskoffie en 40 zakjes oplossoep (cup a soup), drop en 4 tubes parodontax tandpasta van 75 mgr, alles in de orginele verpakking in mijn koffer meenemen naar Canada en moet ik deze artikelen van te voren aangeven

Beste Bram, het is niet toegestaan om etenswaren, groenten, vlees en zuivelproducten mee te nemen naar Canada. De tandpasta is geen probleem; de andere zaken vallen onder de etenswaren. In het algemeen zullen veel douaniers (niet allen) deze zaken wel via de koffers doorlaten. Daar staat tegenover dat de hoeveelheid hoog lijkt en er dus een extra risico is dat het niet` voor eigen gebruik gezien wordt.

onze dochter gaat op familiebezoek en wil de stroopwafels meenemen. Ik zie verschillende reacties langskomen ook al van een paar jaar geleden. Wat is de huidige staande van zaken tav het meenemen van stroopwafels in de koffer in de originele verpakking?

Beste Carl, officieel is dit verboden in Canada, want je mag geen etenswaren en dus ook geen stroopwafels meenemen, behalve als het in blik is. Maar het wordt zelden opgemerkt in de ruimbagage. het ergste wat je kan overkomen is dat het in beslag wordt genomen. Persoonlijk denk ik dat het geen kwaad kan voor het overbrengen van ziektes (want dat is uiteraard van belang).Maar dat is aan uw dochter om te beslissen.

Ik ga 28 juni naar Canada en zag dat in eerste instantie vanaf maart 2016 een visum nodig was, maar nu blijkt dat het uitgesteld is tot 29 september 2016. Moet ik nu wel of niet een visum aanvragen?

Beste Patricia, sinds augustus 2015 is een elektronische reistoestemming (eTA) vereist voor bezoekers aan Canada voor toerisme, doorreis of zakelijke bezoeken voor de duur korter dan zes maanden. U kunt deze online invullen en aanvragen. Goede reis!

21 juni gaan we naar canada. wegens de ziekte van lyme gebruik ik nu Kaardeboldruppels (plantenextract)waar ik heel erg baat bij heb! deze druppels zitten in een flesje van 100 ml en kunnen niet bijgeschreven worden op mijn medisch paspoort. nu is mijn vraag: moet ik deze in mijn handbagage doen en aangeven bij de douane of kan ik ze in mijn koffer doen? alvast heel erg bedankt voor uw reactie.

Beste Ineke, doe ze gewoon in je toilettas in de ruimbagage, dan moet het lukken. Goede reis!

Mag ik 2 minidrones (10 op 10 cm) meenemen als geschenk naar Canada. De drones kosten 35 euro per stuk. De drones zijn uitgerust met een minicamera.

Beste Stefanie, ik heb eerlijk gezegd geen idee. In principe zou je kunnen stellen dat 2 drones niet meer gelden als `voor eigen gebruik'. Maar gezien de kleine afmetingen, zou het mee moeten kunnen in de bagage. Mocht het opvallen, dan moet je wel een goed verhaal hebben dat je er foto's mee maakt. Let op: de regels voor het gebruik van drones in Canada worden steeds scherper. Informeer jezelf goed.

Ik ga voor drie weken naar wast canada, hoeveel cigarillos mag ik dan meenemen voor eigen gebruik?

Cigarillos zijn sigaren, dus mag je er 50 meenemen naar Canada, zie de tekst bovenaan deze pagina onder het kopje `Genotsmiddelen'.

Mag men anti-muggen-producten (armbanden ed) van thuis meenemen naar Canada?

Jahoor, je mag anti-muggen producten meenemen naar Canada. Dat is geen probleem. Goede reis!

Mag je klompen meenemen in handbagage? Scheelt weer gewicht in ruimbagage...

Beste Tineke, de klompen mogen mee in de handbagage naar Canada, maar zorg ervoor dat de klompen brandschoon zijn, anders kun je ze toch beter in de ruimbagage plaatsen. Goede reis!