Kamperen in Canada

Canada heeft zeer veel campings. Meestal zijn die in de nabijheid van een meer of een rivier, soms in een natuurreservaat, vaak ook in de nationale en provinciale parken. Veel plaatsen hebben stadscampings. Plekken voor ‘recreational vehicles’ (RV’s) zoals campers hier genoemd worden, nemen de meeste ruimte in, maar tenten zie je ook volop. Caravans zijn er wat minder. Wel komen er op campings en in natuurparken steeds meer blokhutjes (zoals de trekkershutten in Nederland en België) die je voor één of meer nachten kunt huren.

Adressen

Er zijn eenvoudige kampeerterreinen met weinig voorzieningen, maar ook luxe met aansluitingen voor elektriciteit, stromend water en kabel-tv,  gebouwtjes met was- en badvoorzieningen, een picknicktafel en een vuurplaats om te barbecuen. Hout of kooltjes kun je bij de receptie kopen. Campingadressen zijn te vinden in de brochures van de provinciale en plaatselijke toeristenbureaus, evenals de Canadese automobiel- en toeristenorganisatie CAA (www.caa.ca).

Camper

Het huren van een camper in het hoogseizoen is meestal duurder dan met een auto op stap gaan en van motel naar motel rijden, mede gezien de prijs van diesel. Aanbiedingen van touroperators en camperverhuurders kunnen de balans naar ongeveer even duur doen gaan, zo is onze ervaring. Vanuit Nederland of België een auto of camper huren is over het algemeen goedkoper dan dat in Canada zelf te regelen.

Vrij kamperen

Ergens lukraak gaan staan, vrij kamperen dus, is in Canada eigenlijk overal verboden. Alleen met toestemming van de eigenaar mag je op diens grond gaan staan. Het zal echter niet altijd even eenvoudig zijn die op te sporen. Meestal is het niet toegestaan op parkeerplaatsen ’s? nachts je RV of caravan te laten staan om er te overnachten, maar er zijn grootwinkelbedrijven met eigen parkeerterreinen waar het wel mag.

Reacties

Hallo, vraagje. Een kennis van ons is vorig jaar in juni (vlak voor hoogseizoen) in west-Canada geweest. Volgens haar geen probleem om kort van tevoren een Kampeerplaats voor de Kampeerauto te huren. Echter er zijn veel campings in West Canada vergeleken met Oost Canada zoals blijkt. Weet u wat het beste is in Oost Canada voor de periode eind september-oktober (geen hoogseizoen) voor wat betreft reserveren van campings? Is het verstandig dat al ruim van te voren te doen i.v.m. toerisme vanwege bijv. de Indian Summer? Plaatsen waar wij heen willen in Ontario: killarney, Algonquin.