Terugkrijgen Canadese omzetbelasting

Net als veel andere landen kende Canada een systeem om de omzetbelasting op gekochte producten die werden uitgevoerd (naar huis buiten Canada werden meegenomen) terug te krijgen. In 2007 is die teruggave echter afgeschaft. Alleen bezoekers van congressen en mensen die voor zaken naar Canada komen, kunnen deze Goods- and Services Tax (GST) op bepaalde producten en diensten nog wel terugkrijgen, evenals het overnachtingsdeel van de prijs van georganiseerde reizen voor niet-inwoners van Canada. Complicatie daarbij is dat nu in diverse provincies de federale en provinciale omzetbelastingen in één percentage op de rekening worden gezet, meestal als HST (Harmonized Sales Tax) aangeduid. Alleen het federale deel daarvan is in sommige gevallen terug te krijgen. Voor informatie hierover verwijzen we naar de website van de Canadese belastingdienst, www.cra-arc.gc.ca/tx/bsnss/tpcs/gst-tps/rbts/vstrs/fctp-eng.html.

Reacties

Mijn zoon krijgt met zijn tabelt maar 15 seconde verbinding met Wifi in canada vraag Ligt dit aan de internet verbinding of aan de Wifi

Ik heb geen idee, omdat het Internet in Canada goed werkt. WiFi is goed ingeburgerd in Canada, dus ik neem aan dat het aan zijn huidige Internet-verbinding ligt. Het kan ook zijn dat hij zijn veiligheid op de tablet te hoog heeft staan, zodat openbare verbindingen misschien worden afgebroken.