Verkeerslichten in Canada

De verkeerslichten in Canada hebben dezelfde kleuren als in Nederland en België: groen is doorrijden, geel of oranje is stoppen tenzij dat niet goed of niet veilig meer kan, en rood is stoppen.

Door rood

Je mag in Canada door rood licht rijden om rechtsaf te slaan als je het andere verkeer niet hindert en als een verkeersbord dat niet verbiedt. Door rood licht rijden om je weg rechtdoor te vervolgen, is (uiteraard) niet toegestaan. Bij stoplichten kan fotoapparatuur staan om ongeoorloofd door rood licht rijden te signaleren. Een overtreder krijgt een bekeuring thuis gestuurd.

Knipperend groen

Soms hebben verkeerslichten op kruisingen een knipperend groen licht. Links afslaand verkeer mag dan gelijk met rechtdoorgaand verkeer doorrijden; het tegemoet komende verkeer heeft rood zolang het groene knippert. Is dat eenmaal een vast groen licht, dan moet je rechtdoorgaand tegemoet komend verkeer eerst voorrang geven.

Knipperend rood

Een knipperend rood licht op een kruising betekent dat alle verkeer uit alle richtingen moet stoppen. In volgorde van aankomst mag worden doorgereden.