Vervoer naar Canada

Je kunt per vliegtuig en per boot naar Canada. De grote waterplas tussen Europa en Noord-Amerika maakt een reis met de auto en de trein onmogelijk. Een fiets in het vliegtuig meenemen is meestal geen probleem. Een auto kun je desgewenst per boot vooruit sturen. Maar dat is zeer kostbaar en het voertuig moet voldoen aan de Canadese milieu-eisen. Bovendien is het eigenlijk zinloos, want huren van zowel personenwagens als campers (heten hier ‘recreational vehicles’, kortweg RV’s) is alom gebruikelijk en, mits vanuit Nederland of België geboekt, meestal goedkoper, zeker als je die autohuur combineert met de vlucht. Ook zijn er mogelijkheden met motorfietsen en verzorgen diverse reisorganisaties rondreizen per bus.

Vliegen

Vanuit Nederland en België gaan rechtstreekse vluchten naar Montréal in de provincie Québec en Toronto in de provincie Ontario. Toronto wordt vanaf Schiphol zelfs meerdere keren per dag aangedaan, alle dagen van de week. Ongeveer tussen begin mei en eind oktober vliegt de Canadese chartermaatschappij Air Transat een paar keer week vanaf Amsterdam en Brussel. De vlucht naar Montréal duurt meestal zo tussen zeven en 7,5 uur, die naar Toronto tussen 7,5 en acht uur. De terugvlucht is normaal gesproken tussen een half en een heel uur korter. Vanuit Nederland en België gaan geen lijndiensten rechtstreeks naar de Atlantische provincies. Wel zijn er in de zomermaanden chartervluchten. Op Montréal of Toronto vliegen en dan op een binnenlandse vlucht overstappen, is wel heel goed mogelijk. Bijna alle plaatsen in Canada (en de rest van Noord-Amerika) zijn op deze manier bereikbaar. Door alles wat daarbij komt kijken, duren deze vluchten tussen twaalf en soms wel dertig uur. Het is over het algemeen voordeliger dergelijke aansluitingen vooraf in Nederland of België te boeken. Verder kan het ook zinvol zijn eens te kijken naar vluchten via bijvoorbeeld IJsland of Denemarken. Door het overstappen ben je meer tijd kwijt, maar vaak is het een stuk goedkoper dan rechtstreeks. Normaal gesproken wordt je ruimbagage door de luchtvaartmaatschappij bij het overstappen automatisch naar je volgende vliegtuig overgebracht.

Varen

Per boot vergt de overtocht naar Canada tussen tien en veertien dagen. Er bestaan mogelijkheden om met vrachtschepen mee te varen. Ook zijn er enkele passagiersdiensten die het karakter van cruises hebben. Het is het beste hierover contact op te nemen met een reisbureau in Nederland of België.

Reacties

beste. ik wil je vragen of ik naar canada mag reisen per boot, ik leef wel in belgie ik heb een verblijfsvergeuning van 5jaar en ik ben een marokkaans nationalteit, weet je misschien al wat over? ik kijk al uit naar je antwoord. met vriendelijk groet Ayoub

Beste Ayoub, ik ken niet de status van een verblijfsvergunning, maar ik neem aan dat je alleen over een Marokkaans paspoort beschikt. In dat geval moet je vooraf een visum aanvragen voor Canada. Het maakt niet uit of je per boot komt, als de Canadese haven waar je binnen komt, maar een officiële grensplaats is. Je kunt het visum aanvragen via www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp?country=Morocco Veel succes!

beste mensen, ik wil graag op vakantie naar canada maar met boot, want ik ben bang van vliegtuig doordat kan ik niet riezen met vliegtuig No way ik heb Nederlands nationaliteiten, vanaf waar gaat het boot naar canada en hoelang duurt het

Beste Kuukuu, er zijn een aantal mogelijkheden om als passagier op een vrachtschip mee te varen. Om naar Canada te varen kun je met een vrachtschip mee vanuit Hamburg naar New York. In New York pak je de trein of de langeafstandsbus (Greyhound of Trailways) naar de door jou gewenste bestemming in Canada. Adressen van maatschappijen vind je op het internet. Voorbeeld: Hamburg – New York, een 11 à 13 dagen durende reis. Prijsindicatie: € 1500.

Hallo. Ik zit te bekijken hoe ik mijn stief vader naar Vancouver Island kan krijgen. Vanwege gezondheids problemen mag hij niet vliegen. En vanwege zijn gezondheids restricties kan hij niet mee met een vrachtschip reis. Zijn er ook cruises die gaan waar hij wel mee kan gaan?

Beste Claudia, informeer eens bij de Holland-Amerika lijn. Zij doen wel eens transatlantische cruises. Veel succes!

Ik wil graag met mijn auto naar Toronto hoe kan ik dat het beste doen en met welke firma.

Beste Sonja, direct zal niet gaan, dus je zult gebruik moeten maken van een vrachtschip om mee te varen. Om naar Canada te varen kun je met een vrachtschip mee vanuit Hamburg naar New York. Vanaf New York rijd je door naar Toronto in Canada. Adressen van maatschappijen vind je op het internet. Als je de auto verscheept, da kun je alsnog zelf met het vliegtuig gaan. Prijzen ken ik niet, dus het kan duur zijn. Een auto huren of 2de hands ter plekke kopen kan een goedkopere oplossing blijken te zijn. Veel succes!

Goedemiddag dat zal niet gaan daar ik invalide ben en een aangepaste auto heb waar ik mijn scootmobiel in kan zetten,ik ben me suf aan het zoeken op het internet maar kan niks vinden.Ik heb op de emigratiebeurs iemand gesproken die dat kon doen me auto verschepen maar ben helaas niet zo jong meer en dus zijn naam en tel.nummer kwijt snik snik.

Beste Sonja, dat is inderdaad lastig voor je omdat je afhankelijk bent van jouw auto als vervoersmiddel. Ik heb de bedrijven op de volgende pagina voor je op een rijtje staan (onderaan de pagina). http://www.vakantiearena.nl/reisinformatie/vervoer/vrachtschip-met-passagiersaccommodatie Veel succes!