Winkelen in Canada en Canadese souvenirs

Het winkelen in Canada speelt zich vooral af in shopping malls. Dat zijn winkelcentra die zowel boven- als ondergronds kunnen zijn. Ze zijn er in soorten en maten: gegroepeerd rond een grote parkeerplaats, langs een straat, onder kantoorgebouwen en in op zichzelf staande gebouwen. Er zitten zowel grote als kleine winkels in, supermarkten en warenhuizen, speciaalzaken en boetieks. Soms heeft ook een tandarts, huisarts, medisch specialist, advocaat of zelfs museum er een onderkomen betrokken. Winkelstraten zijn bijna nergens voetgangersgebieden. Ondergronds is het natuurlijk wel altijd autovrij en voor wat het oosten van Canada betreft, is in ieder geval in Canada's hoofdstad Ottawa in de provincie Ontario één winkelstraat voor auto's afgesloten (Sparks Street).

Voor toeristische Canada-bezoekers zal het winkelen misschien beperkt blijven tot de jacht op souvenirs. Er zijn zoveel souvenirwinkels dat het niet makkelijk zal zijn te kiezen uit al die leuke herinneringen aan de reis. Overigens is afdingen hier niet gebruikelijk. Op deze pagina's over winkelen in Canada en over Canadese souvenirs wat meer informatie.

Onderwerpen

  • Canadese souvenirs

    Inheemse dromenvanger (foto: Fonald de Lange)
    Herinneringen aan je vakantie in het oosten van Canada hoeven niet beperkt te blijven tot boekjes, een fotokalender, lepeltjes, vingerhoedjes, ansichtkaarten,...