De Spaans taal

Verliefd op de Spaanse taal
Verliefd op de Spaanse taal

Op Cuba wordt u, zeker als u er voor de eerste keer rondreist, geconfronteerd met opschriften, namen en uitdrukkingen, waar u nog nooit van heeft gehoord. Om u een beetje wegwijs te maken worden onderstaand wat zaken summier uit de doeken gedaan. De Spaanse taal is niet al te moeilijk om te leren en er zijn tal van handige boekjes in de handel die u op eenvoudige manier wegwijs maken met de taal. Er zijn speciale boekjes voor vakantiegangers waarin de meest elementaire woorden en begrippen, logisch gerangschikt, zijn opgenomen.

Zeg nu zelf, is het niet leuk om mensen enthousiast te zien reageren als u ze iets vriendelijks in hun eigen taal kunt zeggen? Al is het maar ‘hola’: hallo, of ‘buenos dias’:, goedendag. En het is ook heel gemakkelijk als u weet of een winkel geopend ‘abierto’ of gesloten ‘cerrado’ is. Als u de moeite neemt om u even te verdiepen in de Spaanse taal (ook al spreken ze het op Cuba in een iets afgeknotte vorm, zoals Amerikanen Engels spreken) dan zult u zien dat het helemaal niet moeilijk is. Probeer het maar eens uit.

Onderwerpen

  • De uitspraak

    Iets andere notatie
    De ‘b’ en de ‘v’ worden precies eender uitgesproken: als een b of een w. Aan het begin van een woord en na de letters m of n als een b, anders als een w.De ‘c’...