Provincie Las Tunas

Suikerriet tot aan de horizon
Suikerriet tot aan de horizon

Oppervlakte: 6.595 km²
Aantal inwoners: 536.000 (2011)
Inwoners per km²: 81
Hoofdstad: (Victoria de) Las Tunas.

Bijzonderheden: Uitgestrekte rijst- en suikerrietvelden. Veeteelt en tuinbouw. 

De Cubakenners zijn het over één ding in elk geval eens: tenzij je als toerist een ongebreidelde belangstelling voor land- en tuinbouw hebt, tenzij je het vee thuis niet kunt vergeten: laat de provincie Las Tunas dan links liggen. Er valt weinig te beleven, het landschap is eentonig met suikerriet en rijst aan alle kanten, zo ver als het oog reikt. De gelijknamige hoofdstad heeft geen bezienswaardigheden en de provincie telt al even weinig helden die men hartstochtelijk vereert.

Hoewel, jaarlijks wordt er nog een festival georganiseerd, waar de tienregelige liederen van een van Cuba’s beroemdste dichters worden gezongen, afkomstig van het platteland van Las Tunas. Het festival wordt in juni gehouden en wordt bezocht door zangers en dichters uit geheel Cuba. De naam is: Cucalambeana-festival, genoemd naar de dichter Juan Nápoles Fajardo beter bekend onder zijn pseudoniem: El Cucalambé.

Bestemmingen in Provincie Las Tunas

  • De stad Las Tunas

    Las Tunas, provinciaal museum
    De gelijknamige stad ligt in het midden van de provincie. De toerist heeft er weinig te zoeken. Las Tunas is, met z’n suiker-, z’n cement- en z’n chemische...