Dagje Westpunt, lunch bij Jaanchi’s restaurant

Suikerdiefje bij Jaanchi's restaurant
Suikerdiefje bij Jaanchi's restaurant

Westpunt is een leuke, drukke plek op het westelijke puntje van het eiland. Vanaf Westpunt varen de vissers vroeg uit. Ga dus vroeg, dan zie je de vissers terugkomen met hun vangst en is het ook nog niet zo warm. Westpunt zelf heeft niet het ideale zandstrand, maar is wel een plek waar veel te zien valt. Stoere jongens springen van een hoge rots in het water, de Curaçaoënaren kijken toe en er wordt een biertje gedronken.

De ideale lunchplek is restaurant Jaanchi’s, een bekend restaurant met lokaal eten. Onder het luide gekwetter van de suikerdiefjes en (soms) zoete liedjes van een muzikaal trio eet je verse vis, kip of leguaan. Om er te komen ga je vanuit Willemstad via de Weg naar Westpunt, neem voor de terugtocht niet dezelfde weg. Het is leuk om via de dorpjes Lagún (mooie kerk), Soto (mooie kerk en begraafplaats) en St. Willibrordus terug te rijden. Ga, als je tijd hebt, even kijken bij Landhuis Kenepa (Knip), waar een expositie is te zien over de geschiedenis van Curaçao. Bij dit landhuis is de grote slavenopstand van het eiland in 1795 begonnen.

Als je via St. Willibrordus rijdt, kun je ook nog even naar de zoutpannen bij landhuis Jan Kok gaan waar een flamingokolonie naar voer loopt te zoeken. Het broeden doen de flamingo’s op Bonaire. In landhuis Jan Kok is het (te bezoeken) atelier gevestigd van een van de bekendste plaatselijke kunstenaars en voormalig Miss Curaçao, Nena Sanchez.

Alternatief lunchadres voor Jaanchi’s is Landhuis Dokterstuin aan de Weg naar Westpunt, ook een adres met goed krioyo eten. In dat geval kun je beter eerst via St. Willibrordus, Lagún en Soto naar Westpunt gaan en tijdens de hete uren bij het landhuis gaan lunchen.

Jaanchi’s, Westpunt 15.

Landhuis Dokterstuin, Dokterstuin 83.

Andere Bezienswaardigheden op Curaçao