Duiken

Duiken bij Playa Lagun, Curaçao
Duiken bij Playa Lagun, Curaçao, ©LASZLO ILYES from Cleveland, Ohio, USA

Duiken is een van de grootste attracties van Curaçao. Nog meer dan de andere eilanden in het Caribisch gebied is het een waar duikersparadijs. Curaçao bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Dat is bij een eerste duik al te zien. Pal langs de kustlijn tref je schitterende koraalriffen aan. De afstand tussen kust en koraal is klein, wat dit eiland voor duikers dus nog aantrekkelijker maakt. Verder is het water rond het eiland bijzonder helder, waardoor je heel veel ziet. Ook als je meer van snorkelen houdt. Langs de zuidkust van het eiland liggen zo’n 60 duikplaatsen, waarvan er 44 zijn uitgerust met een ketting waarlangs je kunt afdalen en bovenkomen. 

Overal op Curaçao zijn geplastificeerde kaarten te koop met beschrijvingen en afbeeldingen van alle aanwezige vissoorten. Je kunt ze gerust meenemen onder water om de vissen die je tegenkomt op te zoeken. Behalve met de boot zijn veel duikplaatsen op Curaçao ook te bereiken met de auto. Nieuw is de duiksafari. Je huurt daarvoor een jeep bij een autoverhuurbedrijf en duikflessen bij een erkende duikschool en gaat zelf op ontdekkingsreis langs de kust van Curaçao. Natuurlijk nooit alleen!

Het ziekenhuis bezit een decompressietank voor duikers. Deze is vierentwintig uur per dag beschikbaar. Een paar populaire duikplekken: Playa Jeremi, Playa Manzalina, Playa Shon Mos, Bopor Kibra, Vaersen Baai, Blauw Baai, Boca Sami, Daaibooi, Rif St. Marie, Pestbaai, Cas Abao, San Juan, Playa Piscado, Fuik en St. Pretu. En nog veel meer dus. Iedere duikschool en iedere duiker heeft een eigen favoriet duikplekken-lijstje. Plekken die vanaf de kust eenvoudig te bereiken zijn, maar ook die alleen per boot bereikbaar zijn. Informeer ter plekke of kijk op de website van de duikschool. 

Informatie over Duiken op Curaçao

  • Gevaarlijke onderwatersituaties

    Houd afstand van Murenen
    Als je goed oplet en je gezond verstand gebruikt, is het onderwaterleven rond Curaçao niet gevaarlijk. Ook is het grootste deel van de tropische vissen...
  • Tien regels voor de duiker

    Een fraaie, maar bij aanraking gevaarlijke Koraalduivel, Curacao
    1. Overschat jezelf niet. Duiken hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar is het soms wel. Meestal als de duiker zich niet aan de regels houdt.2. Duik nooit alleen!...