Top 10 bezienswaardigheden op Curacao

Willemstad op Curacao gezien vanaf een groot zeilschip in de haven
Willemstad op Curacao gezien vanaf een groot zeilschip in de haven, ©Bgabel

Kurá Hulanda is het gerestaureerde deel van de stadswijk Otrobanda. Kurá Hulanda betekent  Hollands erf. Alle deel vervallen huisjes werden opgeknapt, geverfd en omgebouwd tot fraai hotelkamers. Uiteraard is de stadswijk Otrobana op zich zelf al een belangrijke bezienswaardigheid op het eiland Curacao. U kunt hier heerlijk wandelen.

Natuurlijk mag een bezoek aan het vrolijke carnaval op Curaçao in niemands reisprogramma ontbreken, tenminste als je het eiland in de maand februari bezoekt.

Het Sea Aquarium geeft iedere bezoeker een goede blik op het onderwaterleven in de wateren rond Curaçao en je kunt er zwemmen met dolfijnen…

De Westpunt is een bezienswaardige plek op het westelijke puntje van het eiland. Vanaf Westpunt kunt u iedere ochtend de vissers uit zien varen. In de middaguren kunt u hier heerlijk lunchen.

De zee rondom het eiland Curacao is bijzonder helder. Overal groeien koraalriffen die bevolkt worden door koraalvissen in allerlei soorten kleuren. U kunt hier prima snorkelen of, voor degenen die dit aantrekkelijker vinden, gaan duiken.

De Christoffelberg ligt  vlak bij Westpunt en is letterlijk het hoogste punt van Curacao. Bovendien is het een aantrekkelijk nationaal park dat is opengesteld voor het publiek.

Wilt u even ontspannen, dan kunt u een bezoek brengen aan het Boca Sami, waar u kunt zwemmen en duiken in het warme Caribische water.

Leuk om te doen: een wandeling door Punda. U kunt direct een bezoek brengen aan de drijvende markt, gelegen aan de Sha Caprileskade.

Op de zondag wordt er weinig tot niet gewerkt en dus spoeden veel families zich naar het strand in gezelschap van koelboxen en barbecues. EMen gaat er zwemmen, eten, barbecuen, dobbelen en genieten van elkanders gezelschap. Fantastisch om te zien en te beleven!

De Bezienswaardigheden