Indre

Graaf Henri Bertrand
Graaf Henri Bertrand

Châteauroux

Châteauroux (55.000 inwoners) is de hoofdstad van het departement Indre en ligt in een lus van de rivier de Indre. De stad is bekend om de produktie van sigaretten en lingerie.

Graaf Henri Bertrand

Een van de bekendste inwoners was graaf Henri Bertrand. Hij was lid van de generale staf van Napoleon Bonaparte en grootmaarschalk van het paleis. Na de slag bij Waterloo volgde hij Napoleon naar het verbanningsoord Sint-Helena, een eenzaam eiland in de oceaan. Samen met zijn vrouw en kind stond hij in 1821 aan het sterfbed van Napoleon.

Musée des Beaux Arts hotel Bertrand

Het belangrijkste museum van Châteauroux is gevestigd in zijn voormalige woning aan de Rue Descente des Cordeliers 2. In het Musée des Beaux Arts komen natuurlijk de graaf en zijn keizer ter sprake, maar besteed men ook aandacht aan regionale kunst, archeologie, folklore en literatuur.

Musée des Beaux Arts hotel Bertrand geopend: juni-sept. di.-zo. 10.30-12.30 u. en 14-18 u.

Musée des Arts et Traditions Populaires

Een ander bezoekwaardig museum is het Musée des Arts et Traditions Populaires, een museum met volkskunst en folkore.

Musée des Arts et Traditions Populaires geopend: juni-sept. za., zo. en wo. 14-18 u.; adres: Avenue de la Manufacture 44.

Kerken

In Châteauroux staan twee bezienswaardige kerken: de romaanse Saint-Martialkerk en de gotische Église des Cordeliers.

Pland'Eau et Parc de Belle Isle

In de vallei van de Indre bij Châteauroux ligt het Parc de Belle Isle met een zogenoemd Plan d'Eau, een klein meer met een eilandje. U kunt er zwemmen of andere watersporten beoefenen.

Forêt de Châteauroux

Ten zuiden van de stad strekt zich even voorbij het dorp Le Poinc"onnet het Forêt de Châteauroux uit, een prachtig woud waardoor kaarsrechte wegen lopen.  

Bestemmingen in Indre

  • La Châtre

    Musée George Sand et la Vallée Noir
    Musée George Sand et la Vallée NoirLa Châtre ligt circa 34 km ten zuidoosten van Châteauroux (D943) in de vallei van de Indre, het dal dat overal in de boeken...
  • Parc Naturel Régional de la Brenne

    Parc Naturel Régional de la Brenne
    Ten westen en zuidwesten van Châteauroux strekt zich het 80.000 ha grote Parc Régional de la Brenne uit. Het regionale park omvat een van de waterrijkste...

Kaart van Indre