Palm Jumeirah en Atlantis

Het Atlantis Aquarium bij het Atlantis hotel op het palmeneiland Palm Jumeirah
Het Atlantis Aquarium bij het Atlantis hotel op het palmeneiland Palm Jumeirah, ©Ronnie Rokebrand

Dat de hoeveelheid beschikbaar geld niet altijd de belangrijkste drijfveer is achter vastgoedprojecten bewijst het wonderlijke eiland voor de kust in de vorm van een palmboom. Men noemt het Palm Jumierah en is zeker bezienswaardig. U kunt het palmeiland bereiken via de monorail (zie monorail) of per bus via een tunnel. Op de bladeren van de palmboom en langs de stam staan appartementencomplexen en privehuizen. Op de ring er omheen staan hotels. Het bekendste gebouw is het Atlantis hotel dat zeker een bezoek waard is. Alles draait hier om het (onder)waterleven.

Atlantis Aquarium

U kunt hier niet alleen overnachten, maar ook niet-gasten kunnen zich vergapen aan de fantastische aquaria die men hier heeft gebouwd.

Aquaventures

Bovendien vindt u hier het waterpark Aquaventures waar u zich kunt uitleven op waterglijbanen, duiken of zwemmen met dolfijnen.

Palm Jebel Ali en Palm Deira

Er staan nog twee nieuwe `kunstmatige eilanden’ op stapel, het Palm Jebel Ali (World Islands, zie afbeelding) en het Palm Deira (een tweede palmeneiland). Wanneer deze gereed en bebouwd zijn is nog niet bekend; ook hier houd men rekening met de crisis in het vastgoed...

Kaart van Palm Jumeirah en Atlantis en omgeving