Emigreren naar IJsland

IJsland is een veilig land om naartoe te emigreren. In de Global Peace Index van 2013, de graadmeter voor de veiligheid in een land, bezet IJsland de eerste plaats. Als Nederlander mag je drie maanden vrij in IJsland verblijven en/of werken zonder dat je je hoeft te registreren, en zes maanden als je op zoek bent naar werk. Blijf je langer dan zes maanden, dan moet je een formulier invullen dat verkrijgbaar is op het kantoor van de Icelandic National Registry in Reykjavik, maar ook op internet te vinden is. Het formulier dient om je te registeren als legale inwoner van IJsland, maar ook als aanvraag voor een id.-nummer (kennitala), een identificatienummer dat je nodig hebt om bijvoorbeeld een bankrekening te kunnen openen of een telefoon- en internetverbinding aan te vragen.

Eén van de belangrijkste voorwaarden om in IJsland te mogen wonen is dat je in je eigen levensonderhoud kunt voorzien. Daarvoor moet je bijvoorbeeld het contract met je werkgever of een bewijs dat je studeert in IJsland kunnen tonen, kunnen aantonen dat je pensioen ontvangt uit Nederland of kunnen bewijzen dat je familie hebt in IJsland.

Meer informatie op http://www.vertreknl.nl

Andere onderwerpen

  • Klimaat

    Een waterval en landschap kenmerkend voor het klimaat van IJsland.
    De naam en de ligging van het eiland doen het ergste vermoeden. Het ligt per slot van rekening pal tegen de poolcirkel aan. Dankzij de Golfstroom, die uit het...

Reacties

I need the form for migration to Iceland. Can you sent it to me please? Thanks Inge

Beste Inge, wij hebben deze zelf niet. De immigratiepapieren voor IJsland zijn verkrijgbaar bij het Icelandic National Registry in Reykjavik. Als je hier op zoekt binnen Google, dan vind je het formulier ook digitaal. Houd er wel rekening mee dat je in je `bewezen' in je eigen onderhoud moet kunnen voorzien om in IJsland definitief te kunnen verblijven. Veel succes!