Vervoer in Formentera

Busverbindingen

De schaarse busverbindingen worden onderhouden door Autocares

Veerboten

Er zijn twee geregelde veerbootverbindingen tussen Ibiza en Formentera, de boten varen tussen de havens van Ibiza-stad en La Savina. Mocht u ooit snel van het ene eiland naar het andere eiland willen varen, dan kunt u een motorboot huren voor de overtocht. Voorts zijn er regelmatige veerbootverbindingen met de eilanden Mallorca, Ibiza en Menorca. De reisbureaus organiseren bootexcursies vanaf Formentera naar Ibiza en de andere eilanden (inclusief bezichtigingen van de betreffende eilanden).

Bootexcursies

Op Formentera zijn veel ondernemingen die bootexcursies verzorgen.

Autoverhuur

Enkele bekende internationale en nationale autoverhuurmaatschappijen hebben kantoren op Formentera, op de internationale luchthaven Ibiza-stad en in de verschillende toeristencentra op het eiland. Bij verschillende touroperators in België en Nederland kan men vooraf een huurauto reserveren. De huurprijzen zijn afhankelijk van de grootte van de auto. Veel benzinestations zijn op zondag geopend. Om een auto te huren moet u ouder zijn dan 21 jaar en moet u in het bezit zijn van een geldig nationaal (eventueel internationaal) rijbewijs. Als u over een creditcard beschikt, dan hoeft u in de regel geen waarborgsom te betalen. Heeft u geen creditcard dan vraagt men in het algemeen een waarborgsom. Bij de huur van een auto dient u zich te laten informeren omtrent de polisvoorwaarden, vooral wat betreft het eigen risico en de all-riskverzekering. Het bedrag van het eigen risico kan in veel gevallen worden afgekocht. Controleer altijd de auto op eventuele schade in het bijzijn van de verhuurder voordat u met uw huurauto vertrekt; Iet ook op de reserveband (of een spuitbus waarmee u en lek kan dichten en de aanwezigheid van een krik! Lees het verhuurcontract met enige aandacht door voordat u het contract ondertekent, let met name op de bepalingen betreffen kleine schades en het eventuele eigen risico.

Fietsverhuur

U kunt op Formentera voor een halve of hele dag (of langer) fietsen huren. Voor liefhebbers zijn er ook mountainbikes verkrijgbaar. U kunt deze fietsen ook huren in de haven waar de boot vanuit Ibiza aanlegt.

Brommer- en motorverhuur

Brommers, scooters en motors zijn overal op Formentera te huur. Op brommers mag u geen duopassagier vervoeren. Houd er altijd rekening mee dat het besturen van een brommer of motor gevaarlijk kan zijn, als u niet gewend bent om er op te rijden. Verder is het van groot belang dat u de juiste kleding draagt: lange en stevige broek en bovenkleding op brommers en speciale motorkleding op motoren. Met enige regelmaat worden er in de klinieken toeristen binnengedragen met openliggende armen en benen. Zij droegen niet de juiste kleding en waren bij een val met hun blote armen en benen over het asfalt van het wegdek gegleden, De gevolgen laten zich raden. Ook al bent u op vakantie: wees nooit overmoedig, dat is levensgevaarlijk!

Reacties

Ik wil vanaf de luchthaven van Ibiza op 6 aug. een trip maken naar Formentera.Ik zou de bus nemen van Ibiza naar de haven en daar de boot. Op Formentera wil ik 2 dagen fietsen. Wat kan u me suggereren voor het bustransport op Ibiza, of ik best hier een boeking doe voor de boot en van welke maatschappijen waar ik een degelijke fiets huur op Formentera.Dank bij voorbaat

Beste Roland Loos, Vanaf de luchthaven is er een geregelde busverbinding met Ibiza en de haven van Ibiza. Ieder uur (en in het hoogseizoen nog frequenter) kunt u hier gebruik van maken, zie verder http://www.vakantiearena.nl/ibiza/vervoer Als u van de boot op Formentera afstapt, dan ziet u direct gelegenheden waar fietsen worden verhuurd. U kunt hier uw fiets huren. Zij hanteren ongeveer dezelfde prijzen. Controleer altijd vooraf de bandenspanning en de remmen. Fijne vakantie!