Geld

Euro's Ibiza
© Julien Jorge

Munteenheid

De Spaanse munteenheid is de Euro.

Banken

De banken op Ibiza zijn geopend van maandag t.e.m. vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur en incidenteel op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Tijdens officiële feestdagen zijn de banken gesloten. 

Geldautomaten

Het is het gemakkelijkst en het goedkoopst om op Ibiza geld uit geldautomaten te trekken met uw bankpas. Overal op Ibiza zijn geldautomaten. U kunt bijna altijd kiezen uit een Duitstalige of Engelstalige handleiding. Vergeet niet om, nadat u uw pincode heeft ingetikt, op de groene knop te drukken. Het is een bevestiging dat u de goede pincode heeft ingetoetst.

Creditcards

Bekende creditcards zoals American Express, Diners Club, Visa, en MasterCard/ Acess/Eurocard worden op veel plaatsen op Ibiza geaccepteerd. Houders van Visa en MasterCard/Acess/Eurocard kunnen met hun creditcard geld opnemen bij aangesloten banken of bepaalde geldautomaten. 

Bankpasjes op Ibiza verloren?

Bj het verliezen van bankpasjes en creditcards zijn de volgende telefoonnummers handig om te bellen (deze zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar): 

Mastercard:  (91) 3 626 200

Visa:  0800 022 3110

ABN AMRO:  +31 10 241 17 20

ING:  +31 30 283 5372

Rabobank:  +31 499 499 112

<

Andere onderwerpen

 • Benodigde Reisdocumenten

  Nederlands paspoort
  Nederlanders hebben een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart nodig als zij Mallorca bezoeken.
 • Gezondheid

  Fruit Ibiza
  Voor u VertrektReizigers die regelmatig medicijnen gebruiken wordt aangeraden te zorgen voor een in het Engels gestelde verklaring, waarin hun ziekte en de...
 • Vervoer

  Boot Ibiza
  LuchtverbindingenVanuit Amsterdam en Brussel kunt u rechtstreeks per lijndienst of charter vliegen naar de internationale luchthaven van Ibiza-stad. De vliegreis...