Douane

Belastingvrij winkelen kan op het vliegveld Keflavík zodra u op IJsland arriveert. Het is toegestaan om 6 liter bier en 1 liter wijn OF 6 liter bier en 1 liter sterke drank OF 1 liter wijn en 1 liter sterke drank OF 2 liter wijn te importeren. Voor rookwaren geldt een maximum van 200 sigaretten of 250 gram andere tabaksartikelen. Het is verboden om ongekookt vlees en gevogelte, vis, niet-gesteriliseerde zuivelproducten, planten, groenten of andere levende gewassen te importeren. Het is echter wel mogelijk om een maximum van 3 kg aan etenswaren in te voeren. Heeft u meer dan de toegestane 3 kilo, dan kunt u dit het beste bij de douane aangeven middels een lijstje waarop de artikelen en hun gewicht staan. U betaalt daarover dan een schappelijk bedrag aan invoerrechten.

Andere onderwerpen

  • Klimaat

    Een waterval en landschap kenmerkend voor het klimaat van IJsland.
    De naam en de ligging van het eiland doen het ergste vermoeden. Het ligt per slot van rekening pal tegen de poolcirkel aan. Dankzij de Golfstroom, die uit het...

Reacties

mij is verteld dat ik mijn eigen paardrijbroek niet mee mag nemen wegens de strenge regels in ijsland. ik kan hier niets over vinden. kunt u mij er wat meer over vertellen?

Beste E. Schloesser, deze regel ken ik niet. Als u echter zorgt dat uw paardrijbroek is gewassen en deze in de koffer is geplaatst, dan vermoed ik niet dat iemand deze bij de douane van IJsland tegenkomt. Een beetje goed inpakken en zorgen dat het goed gewassen is, dan lijkt het mij geen probleem.