Praktische informatie Kenia

Ga je op vakantie naar Kenia??
Heb je vragen over visum- en douaneregels, autoverhuur, en reismogelijkheden?
Hier vind je alle benodigde en handige reisinformatie voor Kenia. Zo ben je helemaal voorbereid.

Deze praktische Kenia tips worden regelmatig nagelopen op juistheid en actualiteit.
We wensen je veel vakantieplezier!

BELANGRIJK:
Je kunt niet altijd zonder gevaar naar het land van je keuze reizen. Daarom geeft de overheid voor landen een zogenaamd reisadvies uit. Soms is dat reisadvies 'negatief' en is het beter om dat land of een gedeelte van dat land te mijden. Vraag als je plannen aan het maken bent de informatie daarover op: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen.

N.B. Een negatief reisadvies door de overheid wil niet altijd zeggen dat je de reis kunt annuleren en teruggave van de reissom kunt verlangen. Daarvoor noet de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) het negatieve advies overgenomen hebben. Raadpleeg je reisbureau of touroperator.

N.B. Van niet alle, niet door de auteur gemaakte afbeeldingen, kon de rechthebbende worden achterhaald. Indien gewenst wordt de afbeelding verwijderd of de naam van de rechthebbende eraan toegevoegd.

 

Reacties

In augustus vlieg ik voor een weekje naar de oostkust van Kenia. Schelpen zijn voor mij, naast foto's, de mooiste en ook goedkoopste souvenirs. Ik ben wel niet van plan om grote exemplaren of grote hoeveelheden mee te nemen. Maar wat mag ik wel van het strand mee naar huis nemen en wat niet? En wordt dit streng gecontroleerd?

In principe is het meenemen van schelpen vanuit Kenia verboden. Als u wat kleine schelpjes van het strand in uw koffer doet, dan is dit meestal geen probleem, grotere schelpen wel, omdat deze schelpdieren vaak worden gedood om hun schelp als souvenir te kunnen verkopen. Let op: In principe is het echter verboden.