Eten en drinken
De traditionele keuken van Lanzarote is eenvoudig en eerlijk, met gerechten ‘voor boeren en vissers’ waarbij volop gebruik wordt gemaakt van lokale producten. Het lijkt wel op de Spaanse keuken (gebruik van olijfolie, knoflook) maar heeft dankzij Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden ook een geheel eigen karakter. Lees ook de praktische (eet)tips.
Onderwerpen
Andere dranken
Diverse biermerken en - soorten zijn op Lanzarote te koop, zowel import als Canarische merken. Rum is ook een populair alcoholisch drankje. Elk eiland heeft zijn...Eettradities van Lanzarote
OntbijtIn de hotels van Lanzarote wordt natuurlijk een ontbijt (desayuna) voor de gasten geserveerd maar de bevolking zelf drinkt meestal alleen een kop koffie...Geitenkaas
De geitenkaas van Lanzarote is niet te versmaden, al moeten zelfs de eilanders toegeven dat die van Fuerteventura superieur is. Je eet het als broodbeleg, als...Gofio
Naast vis en vlees keren lokale producten als tomaten, uien en aardappels in vele gedaantes terug in de traditionele keuken van Lanzarote. Hetzelfde geldt voor...Groente en fruit
In de supermarkten van Lanzarote is allerlei geïmporteerd fruit en groenten te koop maar de lokaal verbouwde producten hebben de meeste smaak. Deze zijn meestal...Mojo
De ene mojo is de andere niet Wat je zeker zult tegenkomen zijn de papas arrugadas (gerimpelde aardappels) en mojo (saus), twee typisch Canarische gerechten....Spek en bonen
Wie van vis houdt gaat een aangename tijd tegemoet: op Lanzarote en alle andere Canarische eilanden wordt veel pescado gegeten. Van het scala aan vissoorten dat...Toetjes en zoetigheden
Onder de desserts (postress) vallen ook zoetigheden in het algemeen, waar alle Spanjaarden en ook de inwoners van Lanzarote dol op zijn. Honing, amandelen,...Wijn
Lanzarote heeft een bloeiende wijnindustrie (meer dan twee miljoen liter per jaar) met de mooiste wijngaarden en de oudste bodega van de Canarische Eilanden: El...