Douane

Belastingvrije import - Mozambique

Personen die 18 jaar of ouder zijn, mogen max. 400 sigaretten, 250 gram tabak, 1 liter sterke drank, ruim 2 liter wijn en 50 milliliter parfum importeren.

Verboden import - Mozambique

Import en export van narcotica is verboden. Ook bezit en transport van narcotica is verboden. Ook pornografisch materiaal mag niet worden ingevoerd.

Declaraties

Dure artikelen (waaronder laptops) dient u per persoon aan te geven. Gedurende uw verblijf beschouwt de douane dit artikel als het uwe. Dit wordt door hen niet gezien als deel van het reisgezelschap of familie. Als u Mozambique verlaat met dezelfde reisgenoten, is dit geen probleem. Echter, bij opsplitsen van de groep in Mozambique dient u aangegeven items met de persoon mee te geven die is vermeld op het betreffende document. Als u het gedeclareerde item bij verlaten van Mozambique niet kunt tonen, beschouwt de douane dit als 'verkocht'. Een fikse boete is het gevolg.

Tweehonderd dollarlimiet - Mozambique

Per persoon mogen items (voor persoonlijk gebruik) tot een gezamenlijke waarde van 200 Amerikaanse dollar belastingvrij worden ingevoerd. De implicatie van deze regel verschilt per douanepost. Ga voor het gemak uit van bureaucratische douaniers die u graag importheffingen laten betalen - het valt meestal mee. Blijf in dit geval beleefd en overhandig bonnetjes van reisartikelen of voedsel als u van mening bent dat deze heffing(en) onterecht zijn.

 

Gerelateerd onderwerp: 'Reizen naar Mozambique'