Quirimba Nationaal Park

Reizen naar Parque Nacional das Quirimbas (Quirimba Nationaal Park)

 

Deze archipel is bijna driehonderd kilometer lang en bestaat uit ruim dertig eilanden die voor de kust van Noordoost-Mozambique liggen. De meeste eilanden zijn onbewoond en veranderen bij eb en vloed van vorm (de vaartijden zijn hiervan afhankelijk). Sinds 2002 vormt de archipel Parque Nacional das Quirimbas.

 

Exclusiviteit

Tropische eilanden die worden omgeven door een heldere, azuurblauwe zee. Dhows die stilletjes voorbij varen, terwijl enorme palmbomen meewaaien met de zeewind. PN das Quirimbas behoort ongetwijfeld tot de mooiste plaatsten ter wereld. Deze wordt vooral bezocht door rijke toeristen en pasgetrouwden, die verblijven in lodges met landingsstroken. De lodges zorgen voor werkgelegenheid, maar de luxe staat in schril contrast met de armoede dichtbij.

De zee die de eilanden omringt vormt het leefgebied van meer dan 375 soorten tropische vissen, doejongs, dolfijnen en zeeschildpadden. Alle lodges organiseren duiken - koraaltuinen en zeegrasbedden wachten op u.

 

Goedkoop naar de archipel

Als u de Quirimba-eilanden voor minder geld wilt bezoeken, kunt u in de haven van Pemba schippers aanspreken. Hoe u PN das Quirimbas ook bezoekt, u zult de ongekende schoonheid van deze eilanden nooit vergeten.

 

Te bezoeken eilanden (selectie)

Ibo, Matemo, Medjumbe, Vamizi, Quirimba, Quilalea