Prijsniveau

De prijzen zijn in Noorwegen beduidend hoger dan in Nederland. Dit geldt onder meer voor levensmiddelen (vlees, groente en fruit, snoep), horeca, accommodatie en openbaar vervoer. Met city-cards kunnen toeristen onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, gratis musea bezoeken en korting krijgen bij attracties en in geselecteerde winkels. Deze kaarten, bijvoorbeeld de Oslo Pass en Bergen Card, zijn verkrijgbaar bij verkeersbureaus, kiosken, stations en hotels.

Reacties

Geachte; We wensen volgend jaar in de zomer met de auto en caravan in Noorwegen rond te reizen. Is dit goed "doenbaar" of is de caravan meer een "last" om zich vlot te kunnen verplaatsen? Zijn er speciale zaken in acht te nemen? Dank u voor uw antwoord.

Het wegennet in Noorwegen is uitstekend en als uw auto over voldoende trekkracht beschikt, dan gaat u een fijne vakantie tegemoet. Aanvullende informatie: Maximum afmetingen van caravans op de Noorse wegen: Hoogte: geen maximum Breedte: 2,55 meter Totale lengte (auto+caravan): 18,75 meter ** Voor sommige B-wegen geldt een totale maximale breedte van 2,55 meter. Indien de caravan breder is dan 2,30 meter en/of een breedte heeft welke de breedte van de auto meer dan 50 centimeter overschrijdt, dient men witte reflectoren te bevestigen op de voorzijde van de buitenspiegels van uw auto. Is de lengte van uw combinatie groter dan 12,40 meterdan moet u controleren of het is toegestaan om gebruik te maken van de geplande route of weg. Nadere informatie is telefonisch verkrijgbaar bij de Wegen Informatie Service via het nummer 175 (vanuit het buitenland +47 81 54 89 91). Tenten Wie gaat kamperen wordt aangeraden een eigen tent mee te nemen, aangezien tentverhuur ter plaatse meestal niet mogelijk is. Tarieven Voor één nacht op campings met twee/drie sterren betaalt men ongeveer NOK 80 voor een plaats, voor campings met vier /vijf sterren betaalt u ongeveer NOK 120 per plaats. Openingstijden Normaliter van 07.00 uur tot 23.00 uur. Grotere campings zijn 24 uur per dag geopend. Kampeerkaart Een kampeerkaart is niet verplicht in Noorwegen. Deze kaart is wel verplicht op campings die lid zijn van de Noorse Camping Guide. De Camping Card Scandinavia (CCS) is de kampeerkaart welke bij dit soort campings te koop is. Het bezit van een Camping Card International (CCI) wordt als gelijkwaardig aan de CCS bij de receptie van de campings geaccepteerd. Goede reis!