Reizen in de Pacific

Voor de natuurliefhebber heeft de Pacific erg veel te bieden: de woestijnen van Australië, de bergen van Nieuw-Zeeland, de koraalriffen aan de oostkust van Australië en rond de atollen in de Grote Oceaan. Door deze natuurlijke overvloed is het een ideaal gebied voor mensen die ondernemend en actief zijn ingesteld: wandelen, bergbeklimmen, fietsen, snorkelen. De oostkust van Australië en de eilanden in de Grote Oceaan zijn bovendien zeer geschikt voor zonaanbidders en luiaards.

Wat ook veel mensen aantrekt, is de uitgestrektheid van Australië en de Grote Oceaan. Je hebt hier te maken met afstanden die in West-Europa onbekend zijn.

Erg prettig is bovendien dat het een erg veilig gebied is om rond te reizen. Ook in afgelegen streken hoef je je niet druk te maken over roofovervallen.

Veel budgetreizigers gaan speciaal naar Australië om er te werken, waarna ze van het verdiende geld weer een tijdlang kunnen rondtrekken door goedkope landen.

De ‘Zuidzee-eilanden’ hebben voor sommige mensen nog steeds iets zwoels en mysterieus. De tijd dat naakte meisjes de aankomende schepen tegemoet kwamen zwemmen is echter allang voorbij. Wanneer je er als man dit soort avontuur zoekt, ben je minstens honderd jaar te laat. Tegenwoordig zijn de eilanden in de Grote Oceaan populaire vakantiebestemmingen voor toeristen uit Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Dit zijn geen budgetreizigers, maar overwegend mensen die een georganiseerde reis hebben geboekt.