Reisinformatie

Een reizigster met een cowboyhoed op.

Op het moment dat je dit leest reizen duizenden mensen voor langere tijd rond. Zij hebben hun studie afgerond, verlof gekregen, hun baan opgezegd, of zijn met pensioen. De redenen om voor het grote avontuur te kiezen zijn divers:
Je wilt iets van de wereld zien. Landen bezoeken met een heel andere cultuur. Archeologische bezienswaardigheden met eigen ogen zien. Genieten van een exotische natuur: jungle, woestijnen, vulkanen, tropische stranden.

Je wilt een tijdlang doen waar je zelf zin in hebt. Wanneer je reist draai je niet meer mee in het westerse systeem van prestaties leveren en carrière maken. Je hebt nauwelijks verantwoordelijkheid. Je kunt tot op zekere hoogte doen wat je wilt en reizen waarheen je wilt. Op reis ben je werkelijk vrij.

We verstrekken hier alle informatie die je nodig hebt als je besluit een langere reis over de wereld te maken en het voorbereiden en uitvoeren ervan. De concrete informatie geeft niet alleen duidelijkheid over de consequenties van je besluit, maar kan ook teleurstellingen onderweg voorkomen.

De indeling

In het deel De voorbereiding vind je alle noodzakelijk informatie over de voorbereiding van een reis, zoals planning, geld en bagage.

Het deel De reis behandelt het reizen zelf, waarbij onderwerpen als vervoer, onderdak, gezondheid en veiligheid aan bod komen.

De delen Afrika, Amerika, Azië en Pacific zijn bedoeld als hulpmiddel bij het maken van je plannen en vormen gezamenlijk in feite een reisgids voor de hele wereld. Veel mensen vinden het moeilijk te bepalen waar ze naartoe zullen gaan, omdat ze niet weten hoe het is om in de verschillende landen en gebieden rond te trekken. Je vindt hier zo objectief mogelijke informatie over het reizen in Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en de Pacific, aan de hand waarvan je dan zelf kunt bepalen waar de voorkeur naar uitgaat. Bij ieder gebied wordt aangegeven hoe je er komt, hoe het vervoer en verblijf ter plekke is en hoe je eventueel verder kunt reizen naar een ander gebied. Hierbij komen ook verscheidene routes ter sprake, zoals de Transsiberië Express, over land naar India, de Transsahara routes naar West-Afrika en de reisroutes in het Amazonegebied.

Oproep

Reisinformatie veroudert snel. Goedkope landen worden duurder, bootverbindingen worden opgeheven, vliegverbindingen worden goedkoper, veilige gebieden worden gevaarlijk etc. Daarom zijn reacties van andere reizigers bijzonder welkom.

Ontdek je tijdens de voorbereiding of de tocht zelf dat bepaalde zaken niet meer kloppen of heb je aanvullende gegevens, laat het mij dan weten. De informatie die je toestuurt zal worden verwerkt op deze website.

Je kunt je opmerkingen doorgeven via het contactformulier
of per brief naar: VakantieArena
T.a.v. F. Timmerhuis
Molslaan 131A – 2611 RL Delft