Brandstof/Campinggaz

Autobrandstof

Gemiddelde actuele autobrandstofprijzen:

Euro95: € 1,40

Diesel: € 1,37

LPG: € 0,86

Net als in alle Europese landen betaalt u langs de snel- of tolweg de hoofdprijs. Goedkoop tanken kan bij grote supermarkten en winkelcentra. LPG is in Spanje slechts beperkt verkrijgbaar.

Campinggaz

Brengt u uw vakantie op een grote camping door of in de buurt van een grote stad, dan is het doorgaans geen probleem om de vertrouwde blauwe gasfles van Campingaz om te ruilen.

Op het platteland ligt dat wat moeilijker. Raadpleeg de Spaanse storefinder op www.campingaz.com. Andere merken (Shell, BP etc.) worden o.a. verkocht bij tankstations van grote winkelcentra.

Reacties

Welke soort(merk) flessengas is Spanje gebruikelijk of te wel makkelijk te verkrijgen. dus een lege omruilen voor een volle tank. Wij gaan 3 maanden trekken door Spanje met onze caravan en hebben een tank van primagas 5 kilo easybleue. Is die ook in spanje om te ruilen voor een volle Indien alleen campinggaz makkelijk te krijgen is welke maat fles is meest gangbaar? mvg roel de Jel

Beste Roel, In Spanje mogen geen buitenlandse flessen en tanks worden gevuld. Volgens de ADAC kunnen vakantiegangers bij de gasleverancier Repsol een X-polis afsluiten. De gasaansluiting wordt dan aangepast voor het aansluiten van de Spaanse flessen. De gasflessen kunnen worden gehuurd en aan het eind weer gevuld worden. Bij gastankstations moet de aansluiting door een Spaanse technicus worden aangepast. Informatie: telefoon 00 34/9 01 10 01 00. Als alternatief kunt u de zes-kilo-statieflessen van Repsol gebruiken. De fleskranen kunnen volgens ADAC via normaal verkrijgbare aansluitkoppen (verkrijgbaar bij ijzerhandels) en adapters (adapter Alemania) worden gebruikt. Gasleveranciers in Spanje: Website Cepsa: https://www.cepsa.com/cepsa/Products_and_Services/Butane_and_propane/Prices/Prices_of_Bottled_gas/ Website Repsol: http://www.repsol.com/es_es/herramientas/no_encontrada.aspx Fijne vakantie