Openbaar vervoer Spanje

Het openbaar vervoer in Spanje staat over het algemeen op hoog pijl, vooral in de grote steden. Het platteland vraagt van reizigers wat meer geduld en planning omdat het vervoer erg versnipperd is over regionale aanbieders.

Bus

Een van de grootste regionale busmaatschappijen is Autocares Julia, www.autocaresjulia.es/en/. Deze maatschappij treedt in Spanje ook op als agent voor Eurolines.

 

Reguliere en hogesnelheidstreinen

RENFE is de Spaanse NS. Alle informatie over vertrektijden, kaartjes, meerdaagse kaarten en combikaarten is te vinden op www.renfe.com/EN/viajeros. Informatienummer: 0034 902 240202. Op deze site staat ook informatie over de Spaanse hogesnelheidstrein AVE, de Alta Velocidad Española.

Alle grote stations hebben een Klantenservice (Servicio al Cliente). De regionale en lokale treinen zijn vaak verouderd en niet bepaald stipt. Timetables op de regionale stations. Op de borden staan ook de dagen aangegeven wanneer met 10% korting kan worden gereisd. Dit zijn de z.g. dias azulas (blauwe dagen).

Interrail

www.interrail.eu

Reacties

Goedemorgen, Wij willen per (lokale) trein reizen: 1 oktober van Malaga naar Cordoba en 4 oktober van Cordoba naar Portugal via Ayamonte en Vila Real Moeten wij deze treinen reserveren? En moeten wij ook de lokale trein reserveren?? Met vriendelijke groet, Riek Grabijn

Beste Riek, voor lokale treinen hoef je niet te reserveren. Volgens mij moet je echter de bus van Sevilla naar Ayamonte nemen en dan weer op de trein stappen naar Faro en weer verder naar Lissabon. Zie bijvoorbeeld (met reistijden en verbindingen): http://www.rome2rio.com/s/C%C3%B3rdoba/Portugal Fijne vakantie!

is er een mogelijkheid om met de trein of bus van Peniscola naar Valencia te reizen.Gaarne uw reactie en bij voorbaat mijn dank. Vr.Gr Ad van Doorn

Per trein gaat u vanaf het station Benicarló (Peñíscola) naar Valencia (Nord). Verder zijn er veel bussen die de verbinding onderhouden. Fijne vakantie!

Hallo! Wij zouden graag van Barcelona Airport naar Zaragoza gaan, van daaruit naar Valencia en dan opnieuw naar Barcelona gaan met het openbaar vervoer. Wat is de gemakkelijkste - en liefst ook goedkope - manier om dit te doen? Groeten!

<p>De beste manier is met de hogesnelheidstrein, zie gospain.about.com/od/traintravelinspain/qt/ave_routes.htm Een alternatief zijn de lokale treinen die tussen deze steden rijden; u hoeft voor de lokale treinen niet te reserveren. Er is een treinstation op Barcelona Airport (Luchthaven Barcelona). Goede reis!</p>

wij vliegen naar Girona,en moeten dan nog naar Playa D,Aro... gaat er misschien een bus die kant op?

De directe bus van de luchthaven van Girona naar Playa d'Aro vertrekt om 11.00 uur en is om 12.00 uur in Platja d'Aro (Playa d'Aro). Tussen 4.30 uur uur en 0.30 uur gaat er ieder uur een bus naar het Girona Bus Central Station. Vandaar uit zijn er veel busverbindingen met Platja d'Aro (Playa d'Aro), vaak met eindbestemming Palamos. Op 24, 26, 31 december en 1 januari zijn er weinig busdiensten. Fijne reis!

Ik wil graag in februari van alicante naar faro reizen.ik dacht met de hogesnelheidstrein maar waar vandaan gaat deze.En heeft iemand een idee hoe duur dit kost? alvastbedankt, Wilma

Beste Wilma, er gaat vanuit Alicante geen rechtstreekse hogesnelheidslijn naar Faro. Er is wel een mogelijkheid om de hogesnelheidslijn vanuit Alicante naar Madrid te nemen en daar o ver te stappen op een `gewone'lijn naar faro (via Lissabon). Onder de volgende URL vind je alle belangrijke treinverbindingen in Spanje en Portugal: raileurope.com/europe-travel-guide/spain/map.html Veel succes.

Is het mogelijk om met openbaar vervoer te reizen van Santander naar Irun. En hoe lang duurt die reis.

Beste Joop, er zijn meerdere mogelijkheden, waaronder de Alsa bus (alsa.es), in wezen een prive busmaatschappij die tussen Santander en Irun rijdt. Verder zijn er met grote regelmaat busverbindingen vanaf het Estación de Autobuses de Santander in Santander naar Irun. De reis duurt 3 uur. Fijne vakantie in Spanje!

vorig jaar zijn wij van puebla de Sanabria naar madrid gereisd, rechtstreeks per trein. Nu willen wij van madrid weer terug naar puebla de Sanabria maar kunnen op de site van renfe geen verbinding vinden. Station zal toch niet opeens verdwenen zijn. Misschien valt het onder een andere naam?

Beste John, ik heb even een andere ingang voor je gezocht; de trein is er nog steeds, zie goeuro.com/trains_from_puebla_de_sanabria_to_madrid Je kunt daar direct doorboeken. Veel succes

In april wil ik van Zafra naar Abrantes reizen. Is dit mogelijk?

Ik weet niet of je direct per trein van Zafra (Spanje) naar Abrantes (Portugal) kunt, maar u zou per bus van Zafra naar Badajoz bij de grens kunnen reizen per en daar de bus pakken naar Abrantes.

Hallo, Is er een openbare busverbinding tussen Playa de Aro en Parafrugell? Zoja,waar kan ik de tijden dan vinden?h

Beste Jo, de `Sarfa bus company' onderhoudt busdiensten vanaf Estacio Nord langs de kustlijn: Cadaqués, L'Escala, L'Estartit, Lloret, Palafrugell, Palamos, Platja d'Aro en Roses. Alsje de verbindingen precies wilt weten, dan kun je hen een e-mail sturen via [email protected] of ze even bellen via 902 302 025. Fijne reis!

Is er een goede verbinding van de Algarve naar Sevilla? Wordt de trein of de bus geadviseerd en wat is de reistijd? Of adviseer je om met de auto te reizen? Wij willen of 1 dag of 2 dagen Sevilla bezoeken.

Er is een bus die rijdt langs de Algarve naar Sevilla. Er zijn tussen de 2 tot 6 bussen per dag (afhankelijk van de tijd van het jaar dat u reist). Zij beginnen hun reis in Lagos en gaan naar Sevilla. Haltes in de Algarve die hij aandoet, afgezien van Faro, zijn Lagoa, Lagos, Olhao, Portimao, Tavira en Vila Real S.Antonio. De duur van de reis is afhankelijk van het tijdstip van de dag dat u reist, maar gemiddeld duurt de reis ongeveer 3 uur. Maar houdt er rekening mee houden dat het in Spanje een uur later is dan in Portugal. De timetable vindt u op eva-bus.com. Per auto duurt de reis, afhankelijk vanwaar u start, ongeveer 3 tot 4 uur over uitstekende wegen. De auto geeft u wel meer onafhankelijkheid. Goede reis!

Wij zijn op zoek hoe wij het beste en het snelste vanuit Tossa de Mar in Barcelona komen. Wij zijn zelf op vakantie op het volgende adres ; opCtra. GI-682, km 18,9, 17320 Tossa de Mar, Girona, Spanje . Kunt u ons hierin adviseren ? Er wordt namelijk gesproken over een treintje nemen maar ik kan dat niet vinden op internet vandaar dat ik jullie deze mail nu stuur

Je kunt op de volgende wijze van Tosse de Mar naar Barcelona reizen. Je neemt eerst de bus naar Lloret de Mar (15 minuten rijden; vanaf Lloret de Mar neem je de bus naar Blanes (10 minuten rijden). In Blanes neem je de trein, de Cercanias van de Renfe lijn 1, naar het treinstation Barcelona Catalunya (reistijd ongeveer 75 minuten). De trein rijdt langs de kust, een prachtige rit. Fijne reis!

Graag zou ik de mogelijkheden vernemen hoe we het best met openbaar vervoer van de luchthaven Almeria naar onze woning (zeer recent aangekocht) in Todosol Aguilas (richting Calabardina) kunnen geraken. Met dank (ik versta Spaans en spreek even vlot Frans als nederlands) Anny

Beste Anny, deze weet ik niet met zekerheid, maar ik neem aan dat er voldoende bussen zijn die tussen de luchthaven van Almeria naar Calabardina rijden (eventueel via het busstation in Almeria). U stapt dan uit in Todosol.

Kunt u mij vertellen of het mogelijk is om per trein vanuit valencia naar playa d'aro te reizen en welke route ik dan dien te nemen ? Hartelijk dank voor uw hulp en advies

Beste Bernie, om van Valencia naar Playa d'Aro te reizen, neem je tot aan Girona de trein. In Girona neem je de bus naar Playa d'Aro. De route is alsvolgt: Station Valencia Joaquin Sorollo (reistijd 2 uur 55 minuten; trein vertrekt iedere 2 uur), via station Barcelona Sants (reistijd 39 minuten; trein vertrekt iedere 30 minuten) naar station Girona. Daar neemt u de bus naar Playa d'Aro (reistijd 1 uur 4 min; de bus vertrekt iedere 30 minuten). Fijne reis!

Ik heb gezien dat er een rechtstreekse busverbinding is van het vliegveld naar 'L Estartit, is deze rit veilig? M.a.w. kan ik met een gerust hart mijn dochter en een vriendin op de bus zetten?

Beste Adriana, ik kan uiteraard niet instaan voor de veiligheid van busverbindingen in Spanje. Maar om u gerust te stellen: de bussen in Spanje voldoen in het algemeen aan Europese standaarden.

Bedankt voor het antwoord :-)

Graag gedaan!

Beste, Ik zou graag met mijn vriendin naar platja 'd aro willen. Daar wij beide niet oud genoeg zijn om een auto te huren, word doet het openbaar vervoer. Ik kan echter op internet niks vinden over hoe ik dit het best aan kan pakken. Nu weet ik dat het naast elkaar ligt, maar een een berg tussen zit. Gaat er een trein? Ik kan niks op internet vinden. Kan iemand me hier mee helpen? Alvast bedankt! Boyd.

Beste Boys, je kunt gebruik maken van de bus van busmaatschappij Sarbus. De route is als volgt (controleer wel ter plaatse of de tijden nog kloppen, maar dit kun je eventueel ook op het Internet controleren op de website van Sarfus: Sarfa.es): Vertrek:LLORET Estació 1:25; LLORET BARRI PESCADORS 1:30; TOSSA Estació 1:45; SANTA CRISTINA D'ARO 2:15; SANT FELIU GUIXOLS Estació 2:25; S'AGARO 2:30; Aankomst PLATJA D'ARO Estació 2:35. Fijne reis!

In de zomervakantie wil ik met mijn kinderen vliegen op gerona en door naar camping international de calonge in playa d aro. Kan ik daar komen met openbaar vervoer vanaf luchthaven gerona?

In de zomervakantie wil ik met mijn kinderen vliegen op gerona en door naar camping international de calonge in playa d aro. Kan ik daar komen met openbaar vervoer vanaf luchthaven gerona?

De bus die direct van de luchthaven van Girona naar Playa d'Aro rijdt vertrekt om 11.00 uur en is om 12.00 uur in Platja d'Aro (Playa d'Aro). Tussen 4.30 uur uur en 0.30 uur gaat er ieder uur een bus naar het Girona Bus Central Station. Vandaar uit zijn er veel busverbindingen met Platja d'Aro (Playa d'Aro), vaak met eindbestemming Palamos. Op 24, 26, 31 december en 1 januari zijn er weinig busdiensten. Volgens de website van de Camping International de Calonge rijden de busmaatschappijen Sarfa en Teisa naar de camping, tenminste ze staan aangeprezen als zijnde transport. Dus we kunnen aannemen dat zij bij de camping stoppen. Echt duidelijk zijn zij hierover niet. Ik zou het echter proberen. Als alternatief is er altijd een taxi voor het laatste stukje. De afstand is slechts 2,2 km via de Av. del Cavall Bernat/C-253 en C-253. Fijne reis!

Is er een goede verbinding van Playa d'Aro naar vliegveld Girona in weekenden augustus 2016. Bus of trein

Beste heer of mevrouw Kleinen, uw vraag betreffende een bus- of treinverbinding tussen Playa d'Aro en het vliegveld van Girona heb ik hierboven al beantwoord. Zie `Vervoer van Girona naar de Camping International de Calonge'.

ik wil graag deze zomer met mijn dochter van Tossa de mar naar de markt in Girona hoe kom ik daar met het openbaar vervoer

U kunt het beste de Sagales bus nemen. Hun timetable vindt u op http://www.sagales.com Goede reis!

Goedemiddag, Wij gaan deze zomer naar playa d'aro. We willen vliegen op Barcelona. Is het handig om met de trein vanaf Barcelona te gaan? En wat is een site waarop ik dat kan boeken? Alvast bedankt!

Het beste kunt u de Sarbus nemen. U kunt het reisschema zien op hun website: http://www.sarbus.com/paginas/interurbano_buscador.php

Wij willen graag een dagje naar Barcelona, wij zitten in Cambrils. In de maand Augustus. Moeten wij de reis reserveren en is dit mogelijk? Mvg, Hidde

Beste Hidde, reserveren is niet nodig. Er zijn veel treinen die tussen Cambrils en Barcelona rijden. Let wel op op welk station je in Barcelona uitstapt. Het station Barcelona Estacio Franca ligt het dichtste bij het strand van Barcelona en de oude stad van Barcelona (enkele minuten lopen). Het station Barcelona Passeig de Gracia ligt het dichtst bij de Passeig de Gracia, een bekende straat met fraaie architectuur en een modern winkelcentrum. Het station Barcelona Sants is het grootste station, maar ligt in een industriegebied en is vooral geschikt als u verder Spanje in wilt reizen. Het station Barcelona Estacio Franca is dus het meeste geschikt. Fijne vakantie!

Beste, wat is het slimste om te gaan van Barcelona airport naar Salou?

De bus is het slimste. Er gaan geregeld bussen die via de weg langs de zee naar Salou rijden. Een andere mogelijkheid is de minibus of een taxi tussen het vliegveld van Barcelona (Terminal 1 en Terminal 2) en de badplaats Salou. Er is geen directe treinverbinding vanaf de luchthaven van Barcelona. Wilt u met de trein naar Salou, dan dient u eerst naar het treinstation Barcelona Sants te reizen in het centrum van Barcelona. Vandaar vertrekt de trein naar Salou. Goede reis!

Beste, ik wil graag samen met mijn vriendin een dagje naar Barcelona vanuit Platja d'Aro, kunt u mij vertellen hoe wij daar komen? en via welk vervoersmiddel?

Beste Sam, je kunt voor de rit van Platja d'Aro naar Barcelona het beste de Sarbus nemen. Je kunt het reisschema zien op hun website: www.sarbus.com/paginas/interurbano_buscador.php

Beste meneer/mevrouw, Ik zou graag met de bus van Tossa de mar naar Palafrugell gaan. Welke bus moet ik dan nemen? En hoelang zal deze rit duren? Is misschien een ander vervoersmiddel handiger? Mvg, Lianda

Beste Lianda, de bus van Palafrugell naar Tossa de Mar doet er ongeveer 1 uur en 25 minuten over. Vertrek 10.10; retour vertrek 17.30 uur. U vindt de timetabel op lloretdemar.org/images/articles/buscb.pdf (kijk onderaan voor het overzicht).

Hallo, Ik wil graag een keer naar platja d'aro maar wij zitten in Palafrugell. Kunt u mij vertellen hoe ik daar kan komen?

Beste Lisanne, de bus van Palafrugell naar Platja d'Oro doet er ongeveer 35 minuten over. De eerste bus vertrek 8.15. Je vindt de timetabel op lloretdemar.org/images/articles/buscb.pdf

Hallo, wij gaan dit jaar voor het eerst naar Spanje op vakantie naar Spanje, in Torrevieja. Mijn zoon gaat een week eerder op vakantie naar Blanes en hij wil vanaf Blanes met bus of trein naar ons in Torrevieja (of Alicante) komen. Kan dit en het liefst ook zonder te moeten overstappen? Alvast erg bedankt voor uw antwoord!

Beste Marja, volgens mij zijn er geen directe verbindingen. Volgens mij is de beste manier om per trein van Blanes naar Barcelona Sants te reizen (1 uur, 27 minuten; frequentie: ieder half uur; zie renfe.com/EN) en vandaar per trein naar Alicant Terminal (reistijd 4 uur, 55 minuten; frequentie: ieder uur). Vandaar kun je per bus naar Torrevieja. Veel succes!

Hallo, wij gaan dit jaar voor het eerst naar Spanje, malgrat de mar. En wij willen graag een paar dagen naar Barcelona gaan om lekker te shoppen kunt u ons vertellen hoe wij daar het beste kunnen komen ( trein, bus ) en weet u ook de prijzen van het openbaar vervoer. Begreep dat je een 10-T kan kopen weet u daar meer van? En malgrat de mar naar Lloret is dat ook makkelijk te doen met het openbaar vervoer ?

Beste Cindy, van Malgrat de Mar naar Lloret de Mar is zeer eenvoudig. De bus doet er 43 minuten over (de langzaamste bus 54 minuten). Verder is er een goede treinverbinding tussen Malgrat de Mar en Barcelona (1 uur en 45 minuten; kosten: 5€) en een goede busverbinding (1 uur en 30 minuten; kosten 8€). Goede reis!

Goedenavond, Wij willen een dagje vanaf Lloret de mar naar l'escala om vrienden te bezoeken. Is dit te bereiken met de bus? En wat zouden de kosten daarvan zijn? Gr Suraya

Beste Suraya, dat kan wel maar is best een tripje die ongeveer 3 uur en 10 minuten duurt (en dan moet je nog terug). Je gaat eerst met de bus van Lloret de Mar per bus (lijn 400) naar Girona (kosten 4€ - 10€), reistijd 57 minuten. Daarna reis je 53 minuten per bus van Girona (kosten 6€) naar Ullà. Daarna is het nog 10,5 kilomtere naar L' Escala. Per taxi is het handigst (kosten 14€ - 17€). Een auto huren is volgens mij net zo goedkoop en sneller. Veel succes!

Kunt u me helpen welke bus ik nodig heb vanaf luchthaven Girona naar de euro camping Sant Antoni de Calonge? hoe lang duurt de busrit en waar kan ik een kaartje kopen, alvast harltelijk dank!! groet JOse

Vanaf de luchthaven van Girona kunt u Sant Antoni de Calonge en de Euro camping bereiken per SARFA bus De halte is vlak voor de ingang van de camping. De afstand is 124 kilometer en de busrit duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. De kosten liggen onder de 8 euro per persoon. De bus rijdt 4 keer per uur. Kaartjes kunt u bij de bushalte op de luchthaven (en eventueel in de bus) krijgen. Er is ook een nachtverbinding (lijn 50) voor 8 euro per persoon. Goede reis!

Hallo even een vraagje als ik bij barcelona airport uit het vliegtuig stap waar moet ik dan naar toe lopen om de trein te pakken? We moeten naar Malgrat de mar. Ik weet dat ik van het treinstation spoorlijn 2 moet pakken naar Barcelona Sants daar uit moet stappen en spoorlijn 1 moet pakken van Barc Sants naar Malgrat de mar. Klopt dat nog zo als ik het denk te gaan doen?

Beste Patrick en Clarissa, het treinstation van de luchthaven van Barcelona (Barcelona Airport train station) ligt op een afstand van 200 meter van Terminal T2 (Rodalies de Catalunya Renfe trains). Er is een voetbrug die naar het treinstation van de luchthaven van Barcelona leidt. Duidelijke borden met een afbeelding van een trein leiden naar dit treinstation. Voor de juiste perrons moet u altijd even op de borden kijken (ter controle), omdat deze kunnen wijzigen. Goede reis!

Goedenavond, is er een mogelijkheid om van Sant Pere Pescador( la Escala mag ook ) te reizen naar LLoret de mar met het openbaar vervoer?

Beste Miriam, Buslijn 4 rijdt tussen Sant Pere Pescador en Lloret de Mar. De rijtijd is 1 uur en 50 minuten; kosten zij € 18,-. Fijne reis!

Hoi, Wij willen met 2 echtparen met openbaar vervoer, die fietsen meeneemt, van Platja d'Aro naar Gerona gaan en vervolgens fietsend weer terug naar onze campers in Platja d'Aro. Kunnen fietsen uberhaupt mee met de bus of trein.

Beste A. Dekker, u kunt ze alleen met de trein meenemen. Fijne reis!

Ik zoek de beste en goedkoopste manier om van Alicante airport in mar de pulpi te geraken met het openbaar vervoer. In Pulpi(regio Murcia) aankomen kan, maar van daaruit weet ik niet hoe ik in mar de pulpi geraak. Vriendelijke groeten