Praktische informatie Spanje

Ga je op vakantie naar Spanje? Heb je vragen over het land, de bevolking, toeristische bestemmingen, bezienswaardigheden, openbaar vervoer, evenementen of andere zaken? Hier vindt je alle benodigde en handige reisinformatie over Spanje. Zo ga je voorbereid op reis!

Deze praktische tips worden regelmatig nagelopen op juistheid en actualiteit, evenals de rest van de informatie over Spanje op deze site.

Wij wensen je veel vakantieplezier!

Reacties

Hoe kunnen wij het beste lopen vanaf de franse grens naar santiago de compestela

Beste Antonetta, dit is een niet te beantwoorden vraag. Boeken zijn volgeschreven om de legendarische Camino de Santiago naar Santiago de Compostella te omschrijven, de pelgrimsweg die elk jaar opnieuw door tienduizenden gelovigen en ongelovigen uit alle delen van de wereld te voet, of anderszins wordt afgelegd. Onze uitgeverij heeft onder meer drie boeken uitgegeven, zie http://www.uitgeverijelmar.nl/?s=Santiago+de+Compostella Ik zou zeker een boek aanschaffen of in de bibliotheek halen. Veel succes!

Op 22 Juli wil ik van Lloret naar L'escala. Wat is het best om te reizen?

Beste Marcel, dat is met het openbaar vervoer niet eenvoudig, beter is het om met een huurauto te gaan. Je bent dan in een uur op jouw bestemming. Wil je toch met de bus, dan kan dat maar dan ben je ruim 3 uur onderweg (met een transfertijd van 1 uur en 23 minuten). Je rijdt dan met de bus naar Girona. Daar stap je op de trein naar Flaca, alwaar je weer op de bus stapt naar L'Escala-Pobla Sec. Meer informatie vind je op rome2rio.com/s/Lloret-de-Mar/L-Escala Goede reis!