Bezienswaardigheden Suriname

Culturele optocht
Culturele optocht

Suriname is een schitterend land met een mooie tropische natuur, eeuwenoude plantages en indianen- en marrondorpen, waar de tijd heeft stilgestaan. In Paramaribo domineren de vele houten herenhuizen en historische panden het straatbeeld. De stad ademt een sfeer van vergane glorie, maar Paramaribo is evenzeer de hoofdstad van een land op weg naar economisch herstel en kan bruisend zijn in haar uitgaansleven.

De persoonlijke top-5 bezienswaardigheden van Suriname expert Tessa Leuwsha

1. Het Boven-Surinamegebied (tropisch regenwoud, stroomversnellingen, marrondorpen)

2. Galibi (inheemse dorpen, zeeschildpadden)

3. Raleighvallen/Voltzberg natuurreservaat (ongerept natuurgebied, beklimming granietberg)

4. Brownsberg/ stuwmeer (boswandelingen, watervalletjes, uitzichten vanaf bergplateau over stuwmeer/verblijf op eilandjes gelegen in het stuwmeer)

5. Commewijne (landelijk district, fietstochten, plantagebezoek, openlucht museum)

Bestemmingen in
Suriname

  • Oost-Suriname

    Brug over de Surinamerivier
    De weg naar Oost-Suriname begint bij ‘De Brug’, de oeververbinding over de Surinamerivier tussen de stad en de oostelijke districten. Aan de andere kant van de...
  • Paramaribo

    Onafhankelijkheidsplein
    Op 23 km van de zeemonding en zes graden boven de evenaar ligt Paramaribo, de enige echte stad van Suriname. Tegenwoordig woont tweederde van de bevolking in...

Reacties

Er zijn excursies te boeken naar Jodensavanne, Batavia en Warappakreek: zijn deze plaatsen ook op eigen gelegenheid (auto) te bezoeken? Kan je ter plaatse een boot huren en is er ter plekke een gids te reserveren voor een rondleiding? Of is het beter deze plaatsen via een dagtour te bezoeken?