Malkerns

Inleiding Malkerns

Ananas-, sinaasappel- en suikerrietplantages omringen Malkerns. Deze duiden op vochtige warmte en vruchtbare grond. Deze rustige, landelijke plaats geniet bekendheid door ‘Malkerns Meander’: traditionele winkels, eetgelegenheden en ambachtelijke markten waarvan kleurrijke batikdoeken wapperen in de warme wind. Schaduwrijk Malkerns is daardoor niet de plaats waar u snel vertrekt.

Beschrijving bezienswaardigheden

Een bezoek waard is ‘Swazi Candles’, waar kaarsen door ambachtslieden worden gemaakt. Dit proces kunt u naast hen aanschouwen. In de showrooms bevindt zich een ongeëvenaard aanbod felgekleurde kaarsen. Swazi Candles (tel. 25283219) bevindt zich aan MR18 – ga aan het einde van de MR27 in Malkerns linksaf. Ook het complex van Malandela’s is een stop waard. Hier is Swazilands bekendste restaurant gevestigd en vinden zowel muziek- als kunstvoorstellingen plaats.

Bestemmingen in de omgeving van Malkerns

  • Ezulwini Valley

    Zebra ©Gusjer
    Inleiding Ezulwini Valley‘Vallei van de Hemel’ is de vertaling van ‘Ezulwini Valley’. In dit gebied verenigde en beschermde koning Sobhuza I de (elders bedreigde...