Het platteland

Via de Fernpass terug naar huis
Via de Fernpass terug naar huis

Als u het hiervoor beschrevene allemaal bekeken heeft dan kunt u waarschijnlijk geen berg meer zien en wilt u zo snel mogelijk naar huis, naar de vlakte. U zult tóch nog even moeten sturen: de snelste weg naar de Brennerpass is via Meran, St.Leonhard, de Jaufenpass en Sterzing, Wilt u onderweg nog iets bekijken (het is bijna niet te doen om de afstand naar België of Nederland in een dag af te leggen) kijk dan bij ‘Eisacktal’. Als u een caravan bij u heeft dan zult u vanuit Meran en Bozen via de autostrada A22 in de richting van Sterzing en de Brennerpass moeten rijden.

Het kan tegenzitten. Terugkomend, in de richting van de Brennerpass, wilt u naar huis en vlak voordat u Italië denkt te verlaten wordt u geconfronteerd met een lange file. Dat kán, zeker op een ‘wisseldag’. De loketten bij het verlaten van de autostrada draaien overuren, maar kunnen de drukte niet aan. Het gevolg is een vertraging waar u niet op zit te wachten. Een mogelijk alternatief is om de snelweg bij de eerste afslag van Sterzing te verlaten en de afstand naar de Brennerpass via autoweg 12 af te leggen.

Het kan natuurlijk ook nog wat toeristischer. Neem dan de grensovergang via de Reschenpass en rijd via weg 180 naar Landeck in Oostenrijk waar u door kunt steken via Imst en de Fernpass naar Kempten en Memmingen in Duitsland. Bij Landeck kunt u ook de A12 blijven volgen naar Innsbruck en Kufstein. U moet in dit geval om München heen nét als wanneer u via de Brennerpass aansluit op de A12.

Denk er in alle gevallen om dat u voor Oostenrijk een Autobahnvignet nodig heeft.